ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANIS are un nou preşedinte: Mihai Matei - CEO, Essensys Software

19 Iunie 2020   |   AGERPRES

Cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul IT, Mihai Matei este absolvent al Colegiului Naţional de Informatică "Tudor Vianu" şi al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti.

 
 
Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), are, începând cu 18 iunie 2020, un nou preşedinte, în persoana lui Mihai Matei, CEO Essensys Software, care îl va înlocui pe Teodor Blidăruş, potrivit unui comunicat al Asociaţiei.

Printre principalele sale obiective în noua funcţie se numără dezvoltarea ANIS, atât din punct de vedere al impactului proiectelor derulate de Asociaţie, cât şi raportat la numărul membrilor, precum şi consolidarea relaţiilor cu factorii politici şi sociali care vizează proiecte din sfera comună.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul IT, Mihai Matei este absolvent al Colegiului Naţional de Informatică "Tudor Vianu" şi al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. În anul 2005 acesta a fondat compania Essensys Software, jucător de top pe piaţa de software şi servicii IT. Membru activ în Asociaţie încă de la aderare, Mihai Matei este principalul autor al primului ghid de achiziţii software pentru instituţiile publice din România şi o voce proeminentă a industriei de profil din ţară. El reprezintă ANIS în consiliul director al Confederaţiei Patronale Concordia, iar înainte de a ocupa poziţia de preşedinte al Asociaţiei, Mihai Matei a fost vicepreşedinte al ANIS.


"Este o onoare să ocup funcţia de preşedinte al ANIS, organizaţie patronală reprezentativă a industriei de software şi servicii, cu o tradiţie de peste 22 ani în România. Alături de colegii din consiliul director şi din echipa executivă, vrem să continuăm tradiţia ANIS şi să dezvoltăm în continuare Asociaţia. În privinţa planurilor de viitor, cred că în perioada următoare, România are o oportunitate unică de a începe o reală transformare digitală la nivelul serviciilor şi instituţiilor publice. Promovarea ideilor şi proiectelor noastre privind digitalizarea şi modernizarea serviciilor publice va fi o prioritate în mandatul meu, alături de atragerea de noi membri în cadrul ANIS. O altă prioritate a mandatului meu va fi consolidarea şi dezvoltarea relaţiei bune pe care o avem cu Confederaţia Patronală Concordia", a declarat Mihai Matei.

În cadrul noului consiliu director al ANIS poziţia de vicepreşedinte este deţinută de Alexandru Lăpuşan, CEO & Founding Partner Zitec, iar membrii consiliului director sunt: Cătălina Dodu - Country Manager, Atos IT Solutions and Services, Bogdan Florea - CEO, Connections Consult, Daniel Ilinca - CEO, Softbinator Technologies, Ion Moldoveanu - Vice Presedinte, Technology Management, Deutsche Bank, Radu Postolache - General Manager, Qualysoft Information Technology, Oleg Roibu - Legal & Public Policy Director, eMAG şi Daniel Rusen - Director Marketing & Operaţiuni, Microsoft România.

Cu peste 22 de ani de activitate pe piaţa locală, ANIS reprezintă cu succes interesele companiilor de IT la nivel politic şi social şi contribuie, totodată, la identificarea problemelor întâmpinate de această industrie pe plan local, respectiv implementarea de soluţii eficiente în acest sens. Acţiunile Asociaţiei au avut, de-a lungul timpului, un aport semnificativ în creşterea pieţei interne de IT şi în promovarea României ca destinaţie de outsourcing cu valoare adăugată mare.

ANIS are 22 ani de activitate în România. Înfiinţată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT româneşti şi sprijină dezvoltarea industriei locale de software şi servicii, creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 130 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât şi multinaţionale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din ţară, ceea ce asigură asociaţiei reprezentativitate la nivel naţional. Cu peste 38.000 de angajaţi, membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Cifra de afaceri se ridică la peste 2,5 miliarde de euro, iar veniturile anuale cumulate ale membrilor plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce priveşte amprenta economică pe plan local.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6517 / 8791
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...