ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bohâlțeanu & Asociații îmbogățește portofoliul său de mandate M&A cu un proiect nou finalizat cu succes, prin asistarea și reprezentarea juridică a grupului Premier Energy în achiziția companiei eoliene Eolica Dobrogea One. Echipa de avocați, coordonată de Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner)

29 Aprilie 2024   |   Bogdan Alexandru

Echipa de avocați BSMP, coordonată de Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner

 
 
În contextul procesului său de extindere, Premier Energy, unul dintre cei mai importanți furnizori și distribuitori de gaze naturale din România, a realizat o achiziție strategică prin preluarea a 100% din compania de energie eoliană Eolica Dobrogea One, care anterior a aparținut Iberdrola.

Echipa de avocați Bohâlțeanu & Asociații (BSMP), coordonată de Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner, și compusă din avocați specializați în domeniul Corporate și M&A precum Anda Călin, Managing Associate, și Jessica Costache, Senior Associate, a jucat un rol esențial în succesul proiectului. Aceștia au oferit asistență și reprezentare juridică pe parcursul tranzacției, realizând, în primul rând, actualizarea raportului de due diligence și, ulterior, asistând clientul în negocierile cu contrapartea și semnarea documentației de tranzacție.


Ionuț Bohâlțeanu, Partener responsabil de domeniul Corporate și M&A în cadrul BSMP, a evidențiat dimensiunea și provocările semnificative ale proiectului: „Achiziția Eolica Dobrogea One de către Premier Energy a reprezentat un proiect de amploare majoră pentru echipa noastră. Am lucrat în strânsă colaborare cu specialiști din toate echipele implicate pentru a garanta succesul tranzacției. Date fiind specificul sectorului de activitate al clientului și caracteristicile acestei industrii, care presupun îndeplinirea unor condiții suspensive specifice, ne propunem să continuăm să lucrăm în direcția îndeplinirii acestora.”

Grupul Premier Energy deține în componența sa cel de-al treilea cel mai mare distribuitor de gaze naturale și al cincilea furnizor din România, operează pe piața gazelor naturale în calitate de distribuitor şi furnizor începând cu anul 2013, în baza licențelor emise de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei. Premier Energy este furnizor de gaze pentru consumatori casnici şi non-casnici (din zona de retail, industrie, comerţ), operează şi deţine o reţea de distribuţie de gaz în București şi în zonele limitrofe capitalei: zona de Sud şi de Vest a ţării, cât şi în localităţi mai mici din partea de nord a României.

Societatea Eolica Dobrogea One SA se ocupă de producția de energie electrică din surse regenerabile prin intermediul Parcului Eolian „Mihai Viteazu” localizat în Județul Constanța.

Angajamentul BSMP față de excelență și satisfacția clienților i-a adus rapid o reputație de partener de încredere. Societatea a fost înființată în mai 2014 și acordă servicii avocațiale integrate, la cel mai înalt nivel, în următoarele arii de practică: Drept Societar, Mergers & Acquisitions/Privatizări, Dreptul Muncii, Banking & Finance, Piețe de capital, Healthcare & Pharma, Energie și Resurse naturale, Real Estate, Fiscal și Vamal, Achiziții Publice, Concesiuni/PPP, Insolvență, Protecția datelor cu caracter personal, Litigii.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 31 / 7992
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...