ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bohâlțeanu & Asociații îmbogățește portofoliul său de mandate M&A cu un proiect nou finalizat cu succes, prin asistarea și reprezentarea juridică a grupului Premier Energy în achiziția companiei eoliene Eolica Dobrogea One. Echipa de avocați, coordonată de Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner)

29 Aprilie 2024   |   Bogdan Alexandru

Echipa de avocați BSMP, coordonată de Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner

 
 
În contextul procesului său de extindere, Premier Energy, unul dintre cei mai importanți furnizori și distribuitori de gaze naturale din România, a realizat o achiziție strategică prin preluarea a 100% din compania de energie eoliană Eolica Dobrogea One, care anterior a aparținut Iberdrola.

Echipa de avocați Bohâlțeanu & Asociații (BSMP), coordonată de Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner, și compusă din avocați specializați în domeniul Corporate și M&A precum Anda Călin, Managing Associate, și Jessica Costache, Senior Associate, a jucat un rol esențial în succesul proiectului. Aceștia au oferit asistență și reprezentare juridică pe parcursul tranzacției, realizând, în primul rând, actualizarea raportului de due diligence și, ulterior, asistând clientul în negocierile cu contrapartea și semnarea documentației de tranzacție.


Ionuț Bohâlțeanu, Partener responsabil de domeniul Corporate și M&A în cadrul BSMP, a evidențiat dimensiunea și provocările semnificative ale proiectului: „Achiziția Eolica Dobrogea One de către Premier Energy a reprezentat un proiect de amploare majoră pentru echipa noastră. Am lucrat în strânsă colaborare cu specialiști din toate echipele implicate pentru a garanta succesul tranzacției. Date fiind specificul sectorului de activitate al clientului și caracteristicile acestei industrii, care presupun îndeplinirea unor condiții suspensive specifice, ne propunem să continuăm să lucrăm în direcția îndeplinirii acestora.”

Grupul Premier Energy deține în componența sa cel de-al treilea cel mai mare distribuitor de gaze naturale și al cincilea furnizor din România, operează pe piața gazelor naturale în calitate de distribuitor şi furnizor începând cu anul 2013, în baza licențelor emise de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei. Premier Energy este furnizor de gaze pentru consumatori casnici şi non-casnici (din zona de retail, industrie, comerţ), operează şi deţine o reţea de distribuţie de gaz în București şi în zonele limitrofe capitalei: zona de Sud şi de Vest a ţării, cât şi în localităţi mai mici din partea de nord a României.

Societatea Eolica Dobrogea One SA se ocupă de producția de energie electrică din surse regenerabile prin intermediul Parcului Eolian „Mihai Viteazu” localizat în Județul Constanța.

Angajamentul BSMP față de excelență și satisfacția clienților i-a adus rapid o reputație de partener de încredere. Societatea a fost înființată în mai 2014 și acordă servicii avocațiale integrate, la cel mai înalt nivel, în următoarele arii de practică: Drept Societar, Mergers & Acquisitions/Privatizări, Dreptul Muncii, Banking & Finance, Piețe de capital, Healthcare & Pharma, Energie și Resurse naturale, Real Estate, Fiscal și Vamal, Achiziții Publice, Concesiuni/PPP, Insolvență, Protecția datelor cu caracter personal, Litigii.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 154 / 8115
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...