ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bohâlțeanu & Asociații, implicată într-o nouă tranzacție importantă din domeniul industriei aviatice | Firma de avocați a asistat grupul Christian Tour în procedura de preluare de la Aegean Airlines SA a 51% în cadrul companiei aeriene românești Anima Wings Aviation SA. Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner) și Daniela Milculescu (Partner), în prim plan

15 Februarie 2024   |   M. T.

Echipa a fost implicată în pregătirea întregii documentații și asistarea vânzătorilor pe parcursul negocierii si semnării documentelor de tranzacție.

Ionut Bohâlteanu, Managing Partner, si Daniela Milculescu, Partner în cadrul BSMP

 
 
Bohâlțeanu & Asociații (BSMP) a asistat grupul Christian Tour (cel mai mare tour operator din România) pe parcursul procedurii de achiziție a 51 % din capitalul social al Aegean Airlines SA, ceea ce a implicat majorarea capitalului social al companiei aeriene românești și stabilirea termenilor aplicabili noii structuri. Asistența a inclus negocierea documentelor de tranzacție și asistarea privind notificarea de către cumpărător a achiziției la Consiliul Concurenței și ISD.

Echipa de avocați implicată în acest proiect a fost coordonată de Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner, și Daniela Milculescu, Partner în cadrul BSMP, având alături avocați specializați în domeniile Corporate, M&A și Dreptul Concurenței, printre care Anda Călin, Managing Associate și Jessica Costache, Senior Associate.


Echipa a fost implicată în pregătirea întregii documentații și asistarea vânzătorilor pe parcursul negocierii si semnării documentelor de tranzacție.

Societatea Christian Tour, înființată în 1997, face parte din Grupul Memento și se evidențiază ca fiind operatorul turistic nr. 1 în România și un jucător important în Europa de Sud-Est.

Anima Wings Aviation SA este o companie românească înființată în 2019, care operează curse charter începând din primăvara anului 2020 către cele mai populare destinații turistice din Europa și Africa.

BSMP a fost înființată în mai 2014 și acordă servicii avocațiale integrate, la cel mai înalt nivel, pe următoarele arii de practică: Mergers & Acquisitions/Privatizări, Drept Societar, Banking & Finance, Piețe de capital, Dreptul Muncii, Dreptul Concurenței, Healthcare & Pharma, Energie și Resurse naturale, Real Estate, Fiscal și Vamal, Achiziții Publice, Concesiuni/PPP, Insolvență, Protecția datelor cu caracter personal, Litigii.
Tranzacţie de ordinul milioanelor de euro

Christian Tour Holding S.A. a primit undă verde din partea Consiliului Concurenţei pentru achiziţia pachetului majoritar de 51% în compania Anima Wings Aviation S.A. deţinut în trecut de Aegean Airlines, valoarea tranzacţiei fiind de ordinul milioanelor de euro, a anunţat miercuri compania.

"Am pornit această companie în 2019 pentru a realiza un vis - acela de a avea o companie aeriană complet românească. În 2020, având o relaţie de colaborare de peste 15 ani cu Aegean, aceştia s-au alăturat proiectului Animawings pentru a integra în cadrul companiei know how-ul, expertiza şi experienţa lor, ei fiind cel mai bun operator aerian regional din Europa", a explicat Cristian Pandel, fondator Christian Tour Holding SA.

Acesta a precizat că Animawings este în prezent o companie cu infrastructură, cu o echipă de profesionişti şi cu proceduri şi protocoale de siguranţă la un standard excepţional.

"Evident că acest lucru a presupus şi presupune în continuare şi runde foarte mari de investiţii, de care suntem conştienţi, însă suntem foarte motivaţi să continuăm istoria Animawings în variantă 100% românească(...)", a adăugat Cristian Pandel.

Compania aeriană Animawings este acum deţinută în totalitate de Memento Holding BV şi Christian Tour Holding S.A. Negocierile şi avizele finale, inclusiv aprobarea de la Consiliul Concurenţei, au durat peste 8 luni de zile.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 114 / 7952
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...