
BSOG Energy şi Unigrains Trading au semnat un acord de cooperare pentru o unitate de producţie de biometan şi îngrăşăminte organice
07 Aprilie 2025
AgerpresProiectul va produce 57 MW de biometan şi peste 250.000 de tone de îngrăşăminte organice pe an.
BSOG Energy, o companie de energie deţinută de Black Sea Oil & Gas specializată în dezvoltarea proiectelor de producere a biometanului în România, şi Unigrains Trading, o companie care administrează circa 3.300 de hectare de teren agricol cerealier în judeţul Constanţa au semnat un acord de cooperare pentru o unitate de producţie combinată de biometan şi îngrăşăminte organice.
Conform unui comunicat remis, luni, proiectul va produce 57 MW de biometan şi peste 250.000 de tone de îngrăşăminte organice pe an.
Potrivit acordului de cooperare, Unigrains va furniza materia primă de deşeuri neprelucrate pentru unitatea de producţie şi va deţine şi gestiona drepturile asupra îngrăşămintelor rezultate pe pieţele angro şi en-detail. BSOG Energy va fi responsabilă pentru construirea, deţinerea şi operarea proiectului şi va gestiona producţia de biometan.
Conform unui comunicat remis, luni, proiectul va produce 57 MW de biometan şi peste 250.000 de tone de îngrăşăminte organice pe an.
Potrivit acordului de cooperare, Unigrains va furniza materia primă de deşeuri neprelucrate pentru unitatea de producţie şi va deţine şi gestiona drepturile asupra îngrăşămintelor rezultate pe pieţele angro şi en-detail. BSOG Energy va fi responsabilă pentru construirea, deţinerea şi operarea proiectului şi va gestiona producţia de biometan.
Investiţia totală este estimată să depăşească 65 de milioane de euro, în timp ce execuţia proiectului va dura aproximativ 2 ani.
"Acest proiect incitant reprezintă cel de-l doilea proiect de producţie de biometan a BSOG Energy în România. Cooperarea cu Unigrains va aduce BSOG Energy încă 57 MW de producţie de biometan. Având în vedere eliminarea deşeurilor organice din mediu şi, în acelaşi timp, producerea de gaze verzi ca înlocuitor al gazelor naturale şi a îngrăşămintelelor organice ca înlocuitor al îngrăşămintelor chimice, credem în potenţialul acestui proiect de a contribui semnificativ la sustenabilitatea energetică a României. Realizarea acestui proiect necesită un cadru de reglementare care să-l susţină şi aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună cu autorităţile relevante către obiectivul comun de realizare a unor dezvoltări la scară largă a biometanului în ţară.
Acţionarii Black Sea Oil & Gas, firma globală de investiţii Carlyle şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, susţin pe deplin acest nou parteneriat", a declarat Mark Beacom, managing director, BSOG Energy, citat în comunicat.
Theodor Ichim, administrator Unigrains Trading şi preşedinte al Forumului Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (FAPPR) a subliniat că încă din anul 2018, recunoscând constrângerile reglementărilor europene şi ale provocărilor climatice, compania a adoptat un sistem de agricultură hibrid-chimic şi organic pentru fertilizare şi tratamente în ferma proprie, cu care a obţinut rezultate extraordinare.
"Ne-am transformat solurile în organisme vii, permiţând producţiei agricole să funcţioneze în simbioză cu natura. Propunerea BSOG Energy marchează vârful strategiei noastre agricole. În parteneriat cu BSOG Energy, aşteptăm cu interes să oferim o alternativă durabilă, integrând produsele noastre cu tehnologia tradiţională, pentru a produce îngrăşăminte organice de înaltă calitate şi, în cele din urmă, alimente curate. Unigrains se angajează, de asemenea, să crească nivelul de conştientizare în rândul fermierilor români despre această iniţiativă inovatoare prin intermediul asociaţiei profesionale FAPPR. Experţi din România şi din străinătate dezvoltă formule organice avansate derivate din digestia deşeurilor organice, asigurându-se că acestea conţin nutrienţi esenţiali pentru dezvoltarea plantelor. În plus, ne propunem să îmbunătăţim produsele noastre cu culturi organice. Parteneriatul cu BSOG Energy, pionierul biometanului in Romania, reprezintă o bază solidă pentru reuşita proiectului nostru comun. Consider acest proiect o adevărată salubrizare a agriculturii României, în sensul eliminării eficiente a deşeurilor agricole, acţionând totodată ca o forţă motrice pentru creşterea economiei circulare", a spus Theodor Ichim
BSOG Energy este o companie românească de energie care vizează dezvoltarea de proiecte de energie verde, având ca obiectiv iniţial dezvoltarea de capacităţi pentru producţia de biometan la nivel naţional. BSOG Energy este deţinută în proporţie de 100% de Black Sea Oil & Gas SA, dezvoltatorul şi titularul majoritar al Proiectului Dezvoltare Gaze Naurale Midia (MGD), primul proiect nou de infrastructură şi producţie de gaze offshore din zona românească a Mării Negre realizat în ultimii 30 de ani, acoperind 12% din necesarul de gaze al României.
Înfiinţată în anul 2003 în judeţul Constanţa, Unigrains administrează circa 3.300 de hectare cereale şi este unul dintre principalii producători de seminţe din partea de sud a României cu peste 3.000 de tone de seminţe de cereale produse anual. În plus, compania administrează 500 de hectare de seminţe certificate organic de grâu, năut şi orz. Din 2012, tehnica sa de operare implică agricultura de precizie cu hărţi de recoltare, strategii de fertilizare şi cartografiere anuală a parcelelor, iar din 2023, Unigrains a trecut la agricultura regenerativă (No-Till, Carbon Capture).
În ceea ce priveşte comerţul, Unigrains importă şi distribuie direct îngrăşăminte chimice şi organice, operează propria flotă de transport, gestionează logistica pentru transportul de mărfuri în vrac, lichide şi maşini.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 39 / 8654 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...