ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Compania americană Dzyne Technologies şi Romarm colaborează pentru dezvoltarea capacităţii de apărare a României împotriva dronelor

09 Septembrie 2024   |   Agerpres

Memorandumul de Înţelegere semnat cu Compania Naţională Romarm semnifică angajamentul Dzyne Technologies şi Highlander Partners pentru un parteneriat durabil care va aduce în România soluţii autonome de ultimă generaţie, va consolida baza industrială de apărare a ţării şi va crea noi locuri de muncă.

 
 
Compania americană Dzyne Technologies, deţinută de Highlander Partners, şi Romarm au semnat vineri un Memorandum de Înţelegere pentru un parteneriat durabil ce va aduce în România soluţii autonome de ultimă generaţie, va consolida baza industrială de apărare a ţării şi va crea noi locuri de muncă.

Potrivit unui comunicat comun al celor două companii, remis luni AGERPRES, Dzyne Technologies, societate care dezvoltă soluţii inovatoare de apărare autonomă în spectrul tehnologiilor UAS (Unmanned Aerial Systems - drone) şi cUAS (Counter-UAS - sisteme anti-dronă), va colabora cu Romarm şi principalele companii româneşti din domeniul apărării pentru a cerceta, proiecta şi produce soluţii personalizate pentru securitatea frontierelor, protecţia infrastructurii critice şi alte domenii cheie ale securităţii naţionale.


Acordul a formalizat un cadru pentru multiplele eforturi comune necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de securitate naţională şi regională ale României, care cuprind tehnologii de apărare autonome de ultimă generaţie.

"Acest acord reprezintă un pas critic înainte în parteneriatul nostru strategic cu România, consolidând angajamentul nostru comun de a spori securitatea regională prin intermediul tehnologiilor de ultimă generaţie pentru drone şi sisteme anti-dronă. Acesta simbolizează un salt generaţional către inovare, combinând expertiza noastră cu viziunea României de a dezvolta capabilităţi avansate de drone şi sisteme anti-dronă. Împreună, vom construi soluţii care redefinesc viitorul apărării", a declarat Christopher Miller, Chief Strategy Officer la Dzyne Technologies şi fost secretar al Apărării al SUA, citat în comunicat.

Totodată, directorul general al Romarm, Emanuel Ioana, a declarat că memorandumul "este mai mult decât un simplu acord de parteneriat - este un exemplu puternic al legăturilor strânse dintre naţiunile şi instituţiile noastre".

"Împreună ne asigurăm că forţele noastre armate sunt echipate pentru a face faţă provocărilor geostrategice complexe ale zilelor noastre cu agilitate şi încredere. Acest memorandum nu este doar o promisiune pentru viitor, ci şi o reflecţie a angajamentului durabil faţă de pace, securitate şi leadership tehnologic", a spus directorul general al Romarm.

Memorandumul de Înţelegere semnat cu Compania Naţională Romarm semnifică angajamentul Dzyne Technologies şi Highlander Partners pentru un parteneriat durabil care va aduce în România soluţii autonome de ultimă generaţie, va consolida baza industrială de apărare a ţării şi va crea noi locuri de muncă.

Această iniţiativă se aliniază cu obiectivele mai largi ale alianţei NATO în regiunea Mării Negre, o zonă critică pentru securitatea regională. Până în prezent, Highlander Partners a realizat investiţii substanţiale în România, susţinând peste 1.000 de locuri de muncă pe plan local, în principal în cadrul Sanovita şi Monza-Ares, spitale de cardiologie. Extinderea acestei cooperări în sectorul apărării oferă oportunitatea de a face un progres semnificativ şi similar în capacităţile de securitate ale României.

Dzyne Technologies se află în avangarda soluţiilor cu tehnologie autonomă. LEAP - platforma companiei pentru soluţii avansate de drone pentru culegere de informaţii, supraveghere şi recunoaştere - oferă 40 de ore de anduranţă, cu aproape 60.000 de ore de experienţă de luptă, cu semnificativ mai puţine costuri şi resurse umane necesare decât platformele concurente. Mai mult, soluţiile anti-dronă oferite de Dzyne au dus la eliminarea confirmată a peste 1.000 de drone ale inamicului în medii de luptă. Produsele autonome de uz unic ale Dzyne, inclusiv muniţiile de tip loitering, asigură capabilităţi tehnologice avansate deopotrivă eficiente şi rentabile, ceea ce poziţionează compania ca lider în domeniu.

Dzyne Technologies este o companie americană specializată în dezvoltarea de sisteme autonome avansate pentru apărare şi aplicaţii comerciale.

Highlander Partners este o firmă de investiţii private, axată pe investiţii pe termen lung în industrii precum apărare, sănătate şi bunuri de larg consum.

Compania Naţională Romarm, aflată sub autoritatea MEAT, coordonează 15 filiale şi un Centru de excelenţă în cercetare, dezvoltare şi inovare, fiind principalul producător domeniul apărării din România, furnizând o gamă largă de echipamente şi servicii militare. Cu accent pe consolidarea capacităţilor de apărare ale României, Romarm joacă un rol critic în infrastructura de securitate a ţării, contribuind la stabilitatea naţională şi regională.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 8228
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Reprezentarea părților în arbitraj (Powered by ZRVP)
Kinstellar finalizează cu succes achiziția operațiunilor Noerr din București, după preluarea birourilor din Bratislava și Praga. Puternica practică de Tax and Finance de la Noerr consolidează oferta de servicii a firmei pe piața locală. Focus pe clienții vorbitori de limbă germană | Victor Constantinescu, coordonatorul echipei Kinstellar din București, care are acum cca. 50 de avocați și specialiști în consultanță de business: ”Odată cu integrarea echipei și expertizei Noerr, ne extindem capacitățile și consolidăm portofoliul de servicii”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
În spatele scenei, alături de performanta echipă de Dispute Resolution de la Țuca Zbârcea și Asociații, care gestionează peste 4.000 de dosare ̸ an, cu o valoare ce depășește acum 7 miliarde de euro. ”Abilitatea lor de a gestiona spețe complexe și sofisticate din diverse domenii este de neegalat”, spun ghidurile juridice internaționale | Cum lucrează profesioniștii din cel mai numeros departament al firmei, care sunt proiectele fanion și cine sunt avocații care coordonează grupurile de practică
ITR World Tax 2025 | Brandurile din avocatura locală cu o activitate notabilă în domeniul taxelor urcă în top. Care sunt cele mai bune firme locale evidențiate pe palierele de General corporate tax, Transfer pricing și Tax controversy
INTERVIU | Din vorbă în vorbă cu Alexandru Iorgulescu, promovat recent pe poziția de Partener la ZRVP: ”Capacitatea de anticipare a mișcărilor adversarului, posibilitatea de a vedea conexiuni acolo unde acestea nu sunt evidente intră în ceea ce eu consider talent. Acesta nu oferă garanția succesului în avocatură, întrucât trebuie dublat de cunoștințe temeinice de drept, de deprinderea tehnicilor de argumentare ̸ persuasiune, de o pregătire minuțioasă a fiecărui caz. Ceea ce se adaugă la talent pentru a completa rețeta succesului în avocatură se poate obține numai prin muncă susținută”
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
RTPR a asistat cu succes Bookster în conflictul juridic cu editurile | Partenerii Valentin Berea și Roxana Ionescu, în echipa care a solicitat intervenția Consiliului Concurenței și a susținut firma în fața autorității. Prof. Lucian Mihai a condus echipa implicată în demersurile în instanță
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
Bondoc și Asociații a asistat cu succes unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România într-un litigiu declanșat ca urmare a unui control ANPC
RTPR a asistat acționarii 123FormBuilder la vânzarea către grupul american Kiteworks. Alina Stăvaru (Partner) a coordonat echipa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...