
Consiliul Concurenţei pune în dezbatere angajamentele privind preluarea Telekom România Mobile Communications S.A. de către Vodafone România S.A. și Digi România S.A.
14 Mai 2025
BizLawyerAngajamentele propuse de cele două companii, Digi și Vodafone, urmăresc printre altele îmbunătățirea calității serviciilor de date mobile pentru clienți.
Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de către Digi România S.A. și Vodafone România S.A. pentru a înlătura îngrijorările concurențiale identificate în contextul preluării Telekom România Mobile Communications S.A..
Angajamentele propuse de cele două companii, Digi și Vodafone, urmăresc printre altele îmbunătățirea calității serviciilor de date mobile pentru clienți.
Astfel, propunerile Digi prevăd creșterea vitezei medii de transfer a datelor mobile la nivelul întregii rețele, prin realizarea de investiții, precum și utilizarea și dezvoltarea resursele de spectru dobândite în urma tranzacției, pe toată perioada până la expirarea licențelor de utilizare a acestora, respectiv până în aprilie 2029.
Angajamentele propuse de cele două companii, Digi și Vodafone, urmăresc printre altele îmbunătățirea calității serviciilor de date mobile pentru clienți.
Astfel, propunerile Digi prevăd creșterea vitezei medii de transfer a datelor mobile la nivelul întregii rețele, prin realizarea de investiții, precum și utilizarea și dezvoltarea resursele de spectru dobândite în urma tranzacției, pe toată perioada până la expirarea licențelor de utilizare a acestora, respectiv până în aprilie 2029.
Vodafone se angajează să îmbunătățească calitatea serviciului de date mobile pentru clienții Vodafone și Telekom, prin integrarea celor două rețele, cu o capacitate și acoperire sporite și prin utilizarea resurselor de spectru.
Referitor la accesul Orange la serviciile de colocare pe site-urile de telecomunicații mobile, atât Digi, cât și Vodafone se angajează să mențină accesul companiei la acestea.
În ceea ce privește ofertele de acces pentru operatorii virtuali mobili (MVNO), Digi ar urma să publice pe pagina sa de web oferta îmbunătățită privind accesul acestora la rețeaua de comunicații mobile a Digi, iar Vodafone se angajează să asigure accesul MVNO la rețeaua Telekom pe baza condițiilor stipulate în licența Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).
Angajamentele propuse de Vodafone mai prevăd și asigurarea accesului Veridian Systems SRL la rețeaua Telekom pentru servicii de acces MVNO și menținerea condițiilor tarifare aplicabile clienților machine-to-machine (M2M).
De asemenea, Digi se angajează să mențină contractele pre-paid și prețurile prevăzute în acestea.
Propunerile de angajamente au fost formulate de Digi și Vodafone pentru a înlătura îngrijorările concurențiale ale Consiliului Concurenței în contextul tranzacțiilor prin care Vodafone România S.A. intenționează să preia Telekom Romania Mobile Communications S.A., iar Digi România S.A. ar prelua anumite active ale aceleiași companii (drepturile de utilizare a unor frecvențe radio, o parte din turnurile, infrastructura și echipamentele acestora, precum și întreaga activitate de furnizare de servicii de telefonie mobilă prepaid).
Îngrijorările rezultate în urma analizei efectuate de autoritatea de concurență vizează, printre altele, condițiile de preț, impactul asupra calității anumitor servicii oferite clienților și utilizarea resurselor de spectru.
Angajamentele propuse de cele două companii pot fi consultate pe site-ul autorității de concurență.
După ce analizează observațiile primite, Consiliul Concurenței poate solicita modificarea propunerilor de angajamente și/sau poate decide acceptarea sau respingerea acestora.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 144 / 8828 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...