ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Eurowind Energy investește 50 mil. € în construcția unui nou parc fotovoltaic în Teiuș, județul Alba

07 Iunie 2023   |   BizLawyer

• Parcul fotovoltaic va genera aproximativ 102.05 GWh anual după ce va deveni operațional în 2024, având capacitatea de a alimenta cu energie electrică 30.050 de gospodării în fiecare an. • Construcția este programată pentru luna octombrie 2023, iar proiectul va fi dezvoltat pe un teren de 80 de hectare

 
 
Eurowind Energy, dezvoltator și operator danez de proiecte eoliene, solare și hibride, va începe anul acesta, în luna octombrie, lucrările pentru construcția unui nou parc fotovoltaic, cu o capacitate de 70 MW, aflat în apropierea orașului Teiuș, județul Alba. Construcția parcului reprezintă al patrulea proiect din România al companiei și va presupune o investiție de 50 de milioane de euro.

„Ne-am propus ca, prin tot ceea ce facem, să contribuim la construirea unui viitor sustenabil, mai verde și mai bun pentru noi toți, iar parcul fotovoltaic de la Teiuș reprezintă încă un pas pe acest drum. Acest parc este doar începutul a ceea ce urmează ca parte a planurilor noastre în România, având un pipeline de proiecte energetice de aproximativ 4GW. Suntem convinși că, investind în soluții de energie regenerabilă, nu ajutăm doar la diminuarea provocării climatice globale, ci și la dezvoltarea unor zone și comunități, ceea ce ne bucură enorm și ne motivează să continuăm în această direcție”, a declarat despre proiect Adrian Dobre, Country Manager România, Eurowind Energy.


Parcul fotovoltaic de la Teiuș este al patrulea proiect de energie regenerabilă dezvoltat de Eurowind Energy în România, compania având 12 parcuri energetice operaționale în Europa cu o capacitate de 100 MW. Celelalte proiecte locale sunt parcurile fotovoltaice de la Halchiu, Măgurele (amândouă construite în anul 2013) și Pufești (construit în anul 2012), fiecare cu o capacitate de 2,03 MW, 3,38 MW, respectiv 1,5 MW, însumând o capacitate de aproximativ 7 MW.

Programat să devină operațional anul viitor, în 2024, parcul fotovoltaic de la Teiuș va fi dezvoltat pe o suprafață de 80 de hectare și va avea 119.184 de module fotovoltaice, cu o capacitate totală de 70 MW, generând 102,05 GWh pe an. Astfel, noul proiect va putea alimenta anual cu energie electrică până la 30.050 de gospodării. După finalizarea construcției, Eurowind Energy va păstra în proprietatea sa parcul fotovoltaic.

Noul parc agrovoltaic de la Teiuș va îmbina producția de energie electrică din surse regenerabile (panouri fotovoltaice) cu agricultura, contribuind astfel la dezvoltarea zonei atât din punct de vedere energetic, cât și al activităților agricole. 130 de proprietari vor putea folosi în scopuri agricole terenul de 80 de hectare pe care este construit parcul, animalele acestora având acces pentru a pășuna.

Cu un potențial foarte mare de dezvoltare în întreaga lume, conceptul de proiect agrovoltaic presupune utilizarea la comun a aceleiași suprafețe de teren atât pentru producția de energie solară fotovoltaică, cât și pentru agricultură, maximizând astfel resursele disponibile și contribuind la diminuarea efectelor climatice.

Prin proiectele pe care le dezvoltă, Eurowind Energy își îndreaptă eforturile spre dezvoltarea, construcția, operarea și optimizarea energiei regenerabile, inclusiv asigurarea integrării diferitelor surse de energie (tehnologii PtX) în parcurile sale energetice. În acest fel, compania își propune să facă energia regenerabilă accesibilă pentru cât mai mulți oameni din întreaga lume și, prin aceasta, să aibă un impact solid asupra provocării climatice globale.

Despre Eurowind Energy

Eurowind Energy este un important dezvoltator și operator danez de proiecte eoliene, solare și hibride, cu sediul în Hobro, Danemarca. Cu peste 400 de angajați în 15 țări europene și în SUA, obiectivul companiei este acela de a crea un viitor alimentat doar cu energie regenerabilă, prin investiții în proiecte de acest fel.
Eurowind Energy este prezent pe piața din România din anul 2011.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 793 / 8075
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...