ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Flip.ro atrage 1,5 milioane euro de la eMAG Ventures

27 Octombrie 2021   |   BizLawyer

● Flip a atras eMAG în acționariat, care a preluat participația acționarilor minoritari și investește suplimentar 1,5 milioane de euro în dezvoltarea companiei alături de fondatori, care păstrează 57,74% din acțiuni ● Investiția atrasă se va duce în trei direcții: dezvoltarea echipei, a produsului și internaționalizarea Flip ● Flip își propune să devină liderul pieței de produse recondiționate în Europa Centrală și de Est, beneficiind de oportunitățile de dezvoltare din economia circulară

 
 
Flip.ro, cel mai promițător start-up românesc din economia circulară, atrage prima investiție de accelerare a eMAG Ventures, de 1,5 milioane euro și țintește poziția de lider în Europa Centrală și de Est pe piața produselor recondiționate. Lansată în decembrie 2019 de trei antreprenori tineri, George Moroianu (24 de ani), Alin Luca (27 de ani) și Alex Burghelia (23 ani), Flip cumpără, verifică și vinde telefoane recondiționate. Cei trei păstrează 57,74% din acțiuni și vor dezvolta accelerat platforma în perioada următoare.

Flip a avut o evoluție rapidă până acum, ajungând la 50.000 de clienți în mai puțin de doi ani. A vândut primul smartphone în decembrie 2019 și a atins o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro la finalul anului trecut. În acest timp, echipa a crescut până la 50 de angajați în momentul de față. Cei trei fondatori estimează o cifră de afaceri de 14 milioane de euro în 2021 o creștere a echipei la peste 100 de angajați, până la jumătatea anului 2022.  


„Cu investițiile inițiale am reușit să creștem mai repede decât ne propusesem la nivel local, iar pentru a putea scala și duce business-ul la nivel internațional avem nevoie de tehnologie și know-how operațional crescut. Avem un produs de calitate, resursele necesare, o echipă talentată, suportul eMAG și o viziune comună care ne dau încredere că vom reuși să devenim principalul marketplace de produse recondiționate din regiune. Investiția atrasă se va duce în trei direcții: dezvoltarea echipei, a produsului și internaționalizarea Flip”, au declarat fondatorii George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia.

„Am descoperit trei tineri energici și extrem de motivați să ducă Flip la nivelul următor, care au demonstrat că antreprenoriatul în economia digitală are perspective foarte bune, indiferent de vârsta antreprenorilor. De asemenea, avantajele specifice economiei circulare, prin care clienții pot economisi bani și contribui la protecția mediului, vor schimba rapid felul în care milioane de oameni vor cumpăra și folosi produsele, nu numai în segmentul smartphone. Cred că fiecare dintre noi are prin sertare produse pe care nu le mai folosește, iar prin Flip acestea se pot transforma ușor și rapid în bani. Flip este în poziția în care poate deveni liderul pieței de produse recondiționate în CEE în următorii trei- cinci ani”, a declarat Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures.

Flip rezolvă problema de siguranță și garanție cu care se confruntau atât vânzătorii, cât și cumpărătorii de produse utilizate comercializate prin site-urile de anunțuri. Datorită procesului de verificare și recondiționare, vânzătorii își primesc garantat banii, iar cumpărătorii primesc un telefon aproape ca nou, cu garanție și drept de retur, totul în siguranță și fără bătăi de cap.

În ultimii 10 ani, comercializarea electronicelor second hand și recondiționate, în special a telefoanelor, a devenit un trend foarte puternic. Țările din Vest, precum Statele Unite, Franța, Germania, sunt printre primele care au îmbrățișat conceptul de economie circulară și beneficiile acesteia. Procesele de recondiționare au devenit extrem de avansate cu ajutorul tehnologiei, iar clientul primește un telefon perfect funcțional care arată ca nou, cu o garanție de 12 luni și drept de retur în 14 zile, cu un preț avantajos.
eMAG susține economia circulară de peste 10 ani prin programul de produse resigilate și nu întâmplător prima investiție a eMAG Ventures este direcționată către un marketplace din această zonă. Pe lângă finanțare, Flip va beneficia de expertiza eMAG de accelerare a afacerilor prin tehnologie, know-how operațional și scalare rapidă a business-ului la nivel internațional.

eMAG Ventures este un program de investiții pentru companii de tehnologie care aduc inovații în produse și servicii adresate direct sau indirect clienților finali. Dincolo de finanțare, eMAG le va oferi companiilor selectate know-how-ul acumulat pe parcursul a 20 ani de experiență în cel mai dinamic sector tech al momentului, stimulând economia digitală. Astfel, business-urile selectate vor beneficia de expertiza de accelerare a afacerilor și extindere internațională, dobândită în urma dezvoltării unor proiecte majore, cum este eMAG Marketplace, și a unor companii care au crescut rapid în ultimii ani precum Sameday, Fashion Days, tazz sau Zitec.

Despre Flip  
   
Înființat în noiembrie 2019, Flip și-a propus să revoluționeze modul în care vindem și cumpărăm electronice recondiționate și second hand online. Flip este primul marketplace de produse recomercializate care oferă condiții de vânzare asemănătoare produselor noi: drept de retur în 14 zile și garanție 12 luni.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3342 / 8449
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...