ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Flip.ro atrage 1,5 milioane euro de la eMAG Ventures

27 Octombrie 2021   |   BizLawyer

● Flip a atras eMAG în acționariat, care a preluat participația acționarilor minoritari și investește suplimentar 1,5 milioane de euro în dezvoltarea companiei alături de fondatori, care păstrează 57,74% din acțiuni ● Investiția atrasă se va duce în trei direcții: dezvoltarea echipei, a produsului și internaționalizarea Flip ● Flip își propune să devină liderul pieței de produse recondiționate în Europa Centrală și de Est, beneficiind de oportunitățile de dezvoltare din economia circulară

 
 
Flip.ro, cel mai promițător start-up românesc din economia circulară, atrage prima investiție de accelerare a eMAG Ventures, de 1,5 milioane euro și țintește poziția de lider în Europa Centrală și de Est pe piața produselor recondiționate. Lansată în decembrie 2019 de trei antreprenori tineri, George Moroianu (24 de ani), Alin Luca (27 de ani) și Alex Burghelia (23 ani), Flip cumpără, verifică și vinde telefoane recondiționate. Cei trei păstrează 57,74% din acțiuni și vor dezvolta accelerat platforma în perioada următoare.

Flip a avut o evoluție rapidă până acum, ajungând la 50.000 de clienți în mai puțin de doi ani. A vândut primul smartphone în decembrie 2019 și a atins o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro la finalul anului trecut. În acest timp, echipa a crescut până la 50 de angajați în momentul de față. Cei trei fondatori estimează o cifră de afaceri de 14 milioane de euro în 2021 o creștere a echipei la peste 100 de angajați, până la jumătatea anului 2022.  


„Cu investițiile inițiale am reușit să creștem mai repede decât ne propusesem la nivel local, iar pentru a putea scala și duce business-ul la nivel internațional avem nevoie de tehnologie și know-how operațional crescut. Avem un produs de calitate, resursele necesare, o echipă talentată, suportul eMAG și o viziune comună care ne dau încredere că vom reuși să devenim principalul marketplace de produse recondiționate din regiune. Investiția atrasă se va duce în trei direcții: dezvoltarea echipei, a produsului și internaționalizarea Flip”, au declarat fondatorii George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia.

„Am descoperit trei tineri energici și extrem de motivați să ducă Flip la nivelul următor, care au demonstrat că antreprenoriatul în economia digitală are perspective foarte bune, indiferent de vârsta antreprenorilor. De asemenea, avantajele specifice economiei circulare, prin care clienții pot economisi bani și contribui la protecția mediului, vor schimba rapid felul în care milioane de oameni vor cumpăra și folosi produsele, nu numai în segmentul smartphone. Cred că fiecare dintre noi are prin sertare produse pe care nu le mai folosește, iar prin Flip acestea se pot transforma ușor și rapid în bani. Flip este în poziția în care poate deveni liderul pieței de produse recondiționate în CEE în următorii trei- cinci ani”, a declarat Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures.

Flip rezolvă problema de siguranță și garanție cu care se confruntau atât vânzătorii, cât și cumpărătorii de produse utilizate comercializate prin site-urile de anunțuri. Datorită procesului de verificare și recondiționare, vânzătorii își primesc garantat banii, iar cumpărătorii primesc un telefon aproape ca nou, cu garanție și drept de retur, totul în siguranță și fără bătăi de cap.

În ultimii 10 ani, comercializarea electronicelor second hand și recondiționate, în special a telefoanelor, a devenit un trend foarte puternic. Țările din Vest, precum Statele Unite, Franța, Germania, sunt printre primele care au îmbrățișat conceptul de economie circulară și beneficiile acesteia. Procesele de recondiționare au devenit extrem de avansate cu ajutorul tehnologiei, iar clientul primește un telefon perfect funcțional care arată ca nou, cu o garanție de 12 luni și drept de retur în 14 zile, cu un preț avantajos.
eMAG susține economia circulară de peste 10 ani prin programul de produse resigilate și nu întâmplător prima investiție a eMAG Ventures este direcționată către un marketplace din această zonă. Pe lângă finanțare, Flip va beneficia de expertiza eMAG de accelerare a afacerilor prin tehnologie, know-how operațional și scalare rapidă a business-ului la nivel internațional.

eMAG Ventures este un program de investiții pentru companii de tehnologie care aduc inovații în produse și servicii adresate direct sau indirect clienților finali. Dincolo de finanțare, eMAG le va oferi companiilor selectate know-how-ul acumulat pe parcursul a 20 ani de experiență în cel mai dinamic sector tech al momentului, stimulând economia digitală. Astfel, business-urile selectate vor beneficia de expertiza de accelerare a afacerilor și extindere internațională, dobândită în urma dezvoltării unor proiecte majore, cum este eMAG Marketplace, și a unor companii care au crescut rapid în ultimii ani precum Sameday, Fashion Days, tazz sau Zitec.

Despre Flip  
   
Înființat în noiembrie 2019, Flip și-a propus să revoluționeze modul în care vindem și cumpărăm electronice recondiționate și second hand online. Flip este primul marketplace de produse recomercializate care oferă condiții de vânzare asemănătoare produselor noi: drept de retur în 14 zile și garanție 12 luni.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2998 / 8105
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...