ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Flip.ro primește o nouă rundă de finanțare de la eMAG Ventures: 6,5 mil. € pentru extinderea internațională

23 Mai 2022   |   BizLawyer

Platforma a atras prima investiție de accelerare de 1,5 milioane euro din partea eMAG Ventures în octombrie 2021, iar până în prezent a avut o evoluție rapidă, ajungând la peste 100.000 de clienți în România și vânzări de 13,4 milioane euro în 2021.

 
 
Flip.ro, cel mai promițător start-up românesc din economia circulară, beneficiază de o nouă rundă de finanțare în valoare de 6,5 milioane de euro din partea eMAG Ventures. Această investiție va fi direcționată spre accelerarea planurilor de dezvoltare internațională și vine după ce Flip.ro a făcut deja primul pas în afara țării și a intrat în Bulgaria.

Marketplace-ul Flip le oferă utilizatorilor posibilitatea de a achiziționa telefoane smart recondiționate, cu 12 luni garanție și drept de retur, la prețuri accesibile, dar și de a-și vinde vechile telefoane online, într-un mod rapid și simplu.

În total, eMAG Ventures a investit 8 milioane de euro în Flip.ro, care țintește poziția de lider în Europa Centrală și de Est pe piața produselor recondiționate, în contextul în care, avantajele economiei circulare, prin care clienții pot economisi bani și pot contribui la protecția mediului, vor schimba rapid felul în care milioane de oameni cumpără și folosesc produsele din sectorul de tehnologie și nu numai.  


„Viziunea noastră este sa le oferim clienților aceeași experiență ca atunci când au cumpărat un produs nou: primești un smartphone care arată și funcționează ca unul nou, livrat rapid și cu același nivel de customer care, însă la o diferență de preț semnificativă. Cu ajutorul know-how-ului tehnologic și operațional al eMAG, am reușit să facem primul pas spre internaționalizare mai devreme decât ne propusesem și să scalăm rapid business-ul. Tot în acest timp, am reușit să ne dublăm echipa și să aducem alături de Flip oameni extraordinari care fac posibilă această poveste de succes. Noua investiție creează premisele unei dezvoltări accelerate”, au declarat fondatorii George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia.

„Flip se află într-o poziție foarte bună pe piață, pentru că au dezvoltat un produs și servicii care răspund unor nevoi actuale ale clienților de oriunde. În contextul economic volatil actual, oamenii vor recunoaște tot mai mult avantajele economiei circulare atât din poziția de vânzător al unui produs, cât și din cea de client care face o economie de bani. Echipa Flip a demonstrat, într-un timp scurt, viteză de creștere, capacitate de scalare și mult entuziasm. Avem încredere că prin noua investiție și suportul eMAG vor ajunge rapid la clienții din toată regiunea”, a declarat Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures.

Platforma a atras prima investiție de accelerare de 1,5 milioane euro din partea eMAG Ventures în octombrie 2021, iar până în prezent a avut o evoluție rapidă, ajungând la peste 100.000 de clienți în România și vânzări de 13,4 milioane euro în 2021. Investiția inițială a susținut platforma în demersurile de extindere pe plan internațional. Astfel, aceasta a intrat recent pe piața din Bulgaria, unde își propune ca, în primul an, să ajungă la 20.000 de clienți.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1987 / 8105
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...