ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grup Șerban Holding achiziționează patru noi baze de depozitare a cerealelor într-o tranzacție de 17,7 mil. lei

18 Iulie 2022   |   BizLawyer

În domeniul agriculturii, Grup Șerban este cel mai mare producător din zona Moldovei, unde exploatează peste 12.000 de ha de culturi agricole în județele Bacău și Vaslui.

 
 
Grup Șerban Holding (BVB: GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, a achiziționat patru noi baze de depozitare a cerealelor în județul Bacău. În urma acestei tranzacții, Grup Șerban își extinde capacitățile de depozitare cu 48.530 de tone, o creștere cu 40% și ajunge la o capacitate totală de depozitare de 167.000 de tone.

„Extinderea capacităților de depozitare reprezintă o componentă importantă a investițiilor Grup Șerban pe termen mediu și lung. În contextul conflictului din Ucraina, care perturbă fluxurile de aprovizionare cu cereale, inclusiv prin blocarea portului Constanța, activarea unor capacități de depozitare suplimentare pe frontiera de est a Uniunii Europene devine un diferențiator semnificativ în domeniul afacerilor din agricultură. Prin integrarea celor patru noi baze în Grup Șerban vom reuși să creștem volumele de cereale și oleaginoase la 120.000 de tone doar din această dezvoltare. Totodată, cele patru baze se află în proximitatea unor magistrale rutiere și feroviare importante, precum drumul european 85 și magistrala 500, iar acest lucru va conduce la sporirea vitezei de încărcare și descărcare a cerealelor. În urma acestei investiții și implicit a extinderii capacității totale de depozitare, vom ajunge la o creștere EBITDA anualizată de 7,5 milioane de lei,” a declarat Ovidiu Bucătaru, Director Financiar al Grup Șerban Holding.


Valoarea totală a tranzacției se ridică la 17,7 milioane de lei, iar cele patru baze situate în localitățile Sascut, Răcăciuni, Parincea și Secuieni sunt complet funcționale. Suprafața totală a terenului pe care acestea sunt construite este de aproximativ 12,5 ha, ceea ce permite dezvoltări ulterioare, și include o cale ferată industrială funcțională de 764 metri în cadrul bazei Sascut, precum și un uscător de cereale cu o capacitate de 1.000 tone pe zi. Odată cu preluarea noului uscător de cereale, Grup Șerban ajunge la o capacitate totală de uscare de 3.500 tone pe zi. La nivel de investiții în cadrul noilor baze, Grup Șerban estimează cheltuieli totale de capital de aproximativ 0,5 milioane de lei până la finalul acestui an.  

În domeniul agriculturii, Grup Șerban este cel mai mare producător din zona Moldovei, unde exploatează peste 12.000 de ha de culturi agricole în județele Bacău și Vaslui. Beneficiarii produselor agricole realizate de Grup Șerban sunt jucători importanți din domeniul alimentar, precum PepsiCo sau Cargill. Compania este una dintre puținele din România care aplică principii de sustenabilitate încă dinaintea apariției Pactului Verde European, recoltele comercializate fiind certificate ISCC UE, respectând cele mai noi tendințe privind sustenabilitatea. ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) reprezintă un sistem de certificare a sustenabilității aplicabil la nivel global, ce acoperă toate materiile prime sustenabile, inclusiv biomasa agricolă și forestieră, materialele circulare și resursele regenerabile.

În ceea ce privește dezvoltarea culturilor vândute, Grup Șerban are implementate principii de agricultură circulară, prin utilizarea dejecțiilor de la fermele Avicola Șerban ca îngrășăminte organice, după compostare. O astfel de metodă are un impact economic asupra costurilor cu fertilizanți minerali. Tot din perspectiva sustenabilității, în cadrul fermelor Grup Șerban consumul de combustibil este redus prin practici de agricultură no-tillage (fără distrugerea solului), concomitent cu păstrarea umidității în sol.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2062 / 8376
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
INTERVIU | Transferul echipei de Tax and Finance de la Noerr către Kinstellar s-a finalizat cu succes. Iulian Sorescu, partener și unul dintre coordonatorii practicii: ”Mesajul nostru este unul de continuitate și de încredere. Pentru clienți, tranziția aduce accesul la o echipă și mai mare, cu o combinație de expertiză juridică și financiară care acoperă toate nevoile companiilor nu doar la nivel local, dar și la nivel internațional”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
RTPR, alături de Autonom Services la o nouă emisiune de obligațiuni corelate cu obiective de sustenabilitate. Echipa, coordonată de Mihai Ristici (Partener) și Vlad Stamatescu (Counsel)
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q3 2024) | Piața de M&A a continuat să se redreseze în primele nouă luni și a înregistrat creșteri de 18,8% la nivel global și de 23% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
UniCredit Bank a încheiat cu succes cea mai mare emisiune a sa pe piaţa locală de obligațiuni corporative negarantate, în valoare de 750 mil. lei. Clifford Chance Badea a asigurat consultanța juridică
BeeFast primește o nouă finanțare în valoare de 450.000 USD pentru extinderea internațională și dezvoltare. Avocații Baciu Partners, în tranzacție, cu o echipă coordonată de Corina Roman (Partener)
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...