ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grup Șerban Holding achiziționează patru noi baze de depozitare a cerealelor într-o tranzacție de 17,7 mil. lei

18 Iulie 2022   |   BizLawyer

În domeniul agriculturii, Grup Șerban este cel mai mare producător din zona Moldovei, unde exploatează peste 12.000 de ha de culturi agricole în județele Bacău și Vaslui.

 
 
Grup Șerban Holding (BVB: GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, a achiziționat patru noi baze de depozitare a cerealelor în județul Bacău. În urma acestei tranzacții, Grup Șerban își extinde capacitățile de depozitare cu 48.530 de tone, o creștere cu 40% și ajunge la o capacitate totală de depozitare de 167.000 de tone.

„Extinderea capacităților de depozitare reprezintă o componentă importantă a investițiilor Grup Șerban pe termen mediu și lung. În contextul conflictului din Ucraina, care perturbă fluxurile de aprovizionare cu cereale, inclusiv prin blocarea portului Constanța, activarea unor capacități de depozitare suplimentare pe frontiera de est a Uniunii Europene devine un diferențiator semnificativ în domeniul afacerilor din agricultură. Prin integrarea celor patru noi baze în Grup Șerban vom reuși să creștem volumele de cereale și oleaginoase la 120.000 de tone doar din această dezvoltare. Totodată, cele patru baze se află în proximitatea unor magistrale rutiere și feroviare importante, precum drumul european 85 și magistrala 500, iar acest lucru va conduce la sporirea vitezei de încărcare și descărcare a cerealelor. În urma acestei investiții și implicit a extinderii capacității totale de depozitare, vom ajunge la o creștere EBITDA anualizată de 7,5 milioane de lei,” a declarat Ovidiu Bucătaru, Director Financiar al Grup Șerban Holding.


Valoarea totală a tranzacției se ridică la 17,7 milioane de lei, iar cele patru baze situate în localitățile Sascut, Răcăciuni, Parincea și Secuieni sunt complet funcționale. Suprafața totală a terenului pe care acestea sunt construite este de aproximativ 12,5 ha, ceea ce permite dezvoltări ulterioare, și include o cale ferată industrială funcțională de 764 metri în cadrul bazei Sascut, precum și un uscător de cereale cu o capacitate de 1.000 tone pe zi. Odată cu preluarea noului uscător de cereale, Grup Șerban ajunge la o capacitate totală de uscare de 3.500 tone pe zi. La nivel de investiții în cadrul noilor baze, Grup Șerban estimează cheltuieli totale de capital de aproximativ 0,5 milioane de lei până la finalul acestui an.  

În domeniul agriculturii, Grup Șerban este cel mai mare producător din zona Moldovei, unde exploatează peste 12.000 de ha de culturi agricole în județele Bacău și Vaslui. Beneficiarii produselor agricole realizate de Grup Șerban sunt jucători importanți din domeniul alimentar, precum PepsiCo sau Cargill. Compania este una dintre puținele din România care aplică principii de sustenabilitate încă dinaintea apariției Pactului Verde European, recoltele comercializate fiind certificate ISCC UE, respectând cele mai noi tendințe privind sustenabilitatea. ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) reprezintă un sistem de certificare a sustenabilității aplicabil la nivel global, ce acoperă toate materiile prime sustenabile, inclusiv biomasa agricolă și forestieră, materialele circulare și resursele regenerabile.

În ceea ce privește dezvoltarea culturilor vândute, Grup Șerban are implementate principii de agricultură circulară, prin utilizarea dejecțiilor de la fermele Avicola Șerban ca îngrășăminte organice, după compostare. O astfel de metodă are un impact economic asupra costurilor cu fertilizanți minerali. Tot din perspectiva sustenabilității, în cadrul fermelor Grup Șerban consumul de combustibil este redus prin practici de agricultură no-tillage (fără distrugerea solului), concomitent cu păstrarea umidității în sol.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1875 / 8189
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...