ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul TeraPlast se extinde în Ungaria şi face o achiziţie de active de peste 7 milioane euro

19 Decembrie 2024   |   Agerpres

Tranzacţia se va încheia în doi paşi, odată ce mai multe condiţii prealabile vor fi îndeplinite. Este de aşteptat ca Polytech să înceapă activitatea în această fabrică în al doilea trimestru al anului viitor.

 
 
Grupul TeraPlast îşi continuă expansiunea geografică în Europa şi achiziţionează activele pentru producţia de ţevi din PVC şi PE deţinute de Wavin Ungaria (business-ul de Construcţii şi Infrastructură al Orbia), valoarea tranzacţiei depăşind 7 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al grupului, achiziţia va fi făcută prin subsidiara Polytech Kft.

"Această tranzacţie se aliniază cu decizia strategică a Orbia B&I de a-şi eficientiza operaţiunile pe piaţa maghiară, de a reduce complexitatea şi de a se concentra pe valorificarea principalelor puncte forte în Europa", se arată în comunicat.

Valoarea tranzacţiei, care se ridică la 7,04 milioane de euro, cuprinde aproape 12.000 metri pătraţi de clădiri şi peste 40.000 mp de teren industrial, situate în Zsambek, la 30 km vest de Budapesta. Echipamentele achiziţionate ca parte a tranzacţiei au o capacitate anuală de producţie de 12.000 de tone de ţevi.


"Strategia noastră a fost întotdeauna să fim lideri pe fiecare piaţă în care ne desfăşurăm activitatea. Încă de la început, planul nostru a inclus dezvoltarea unei fabrici pentru ţevi din PVC în Ungaria. În timp ce abordarea noastră iniţială a vizat o investiţie greenfield, tranzacţia cu Wavin ne permite să grăbim pornirea producţiei. Activele din Zsambek ne ajută să devenim lider de piaţă în Ungaria şi să deservim eficient pieţele externe, cum ar fi Slovacia, Cehia, Austria, Polonia, Elveţia, Germania şi ţările din Balcanii de vest. Obiectivul nostru este să creştem vânzările în Europa de vest, iar achiziţia acestei fabrici ne va permite să eliminăm dezavantajul calităţii proaste a infrastructurii rutiere, reducând costurile de transport şi timpii de livrare. Avem calitate de vest şi preţuri de est, de aceea suntem siguri că vom reuşi", a declarat Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie TeraPlast.

Tranzacţia se va încheia în doi paşi, odată ce mai multe condiţii prealabile vor fi îndeplinite. Este de aşteptat ca Polytech să înceapă activitatea în această fabrică în al doilea trimestru al anului viitor.

În Ungaria, Grupul TeraPlast are două fabrici - Polytech şi Pro-Moulding. Activele achiziţionate de la Wavin diversifică gama de produse fabricate în Ungaria prin producţia de ţevi din PVC. Acestea vor contribui la creşterea amprentei geografice a Grupului în Europa, implicit la creşterea vânzărilor în afara României, care în prezent reprezintă 25% din cifra de afaceri consolidată.

Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de sud-est. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova, companiile Grupului Wolfgang Freiler, Optiplast şi Somplast.

Din 2 iulie 2008, TeraPlast este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti, în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell şi în indicii MSCI Frontier IMI (Investable Market Index).

Orbia Advance Corporation operează în sectoarele Polymer Solutions (Vestolit şi Alphagary), Building & Infrastructure (Wavin), Precision Agriculture (Netafim), Connectivity Solutions (Dura-Line) şi Fluor & Energy Materials (Koura). Cele cinci grupuri de afaceri Orbia se concentrează colectiv pe asigurarea securităţii alimentare şi a apei, extinderea accesului la informaţii şi a conectivităţii şi promovarea decarbonizării şi a tranziţiei energetice cu materiale de bază şi avansate, produse de specialitate şi soluţii inovatoare. Orbia are o echipă globală de peste 24.000 de angajaţi, activităţi comerciale în peste 100 de ţări şi operaţiuni în peste 50, cu sedii globale în Boston, Mexico City, Amsterdam şi Tel Aviv. Compania a generat venituri de 8,2 miliarde dolari în 2023.

Business-ul de construcţii şi infrastructură al Orbia Wavin este un furnizor de soluţii inovatoare pentru industria globală de construcţii şi infrastructură. Susţinut de peste 60 de ani de experienţă în dezvoltarea de produse, Orbia B&I promovează viaţa în întreaga lume prin construirea unor medii sănătoase şi durabile pentru cetăţenii lumii. Fie că este vorba de optimizarea aprovizionării cu apă, îmbunătăţirea igienei şi igienei apei; pentru a crea oraşe rezistente la schimbările climatice sau pentru a reduce consumul de energie în clădiri, Orbia B&I colaborează cu lideri municipali, ingineri, antreprenori şi instalatori pentru a ajuta comunităţile, clădirile şi casele rezistente pentru viitor. Orbia B&I are peste 11.000 de angajaţi în aproximativ 50 de unităţi de producţie din întreaga lume, deservind peste 90 de ţări printr-o reţea globală de vânzări şi distribuţie.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 8438
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Client Choice by Lexology | Patru avocați din România au primit recunoaștere anul acesta și au fost incluși în categoria Global Elite Thought Leader. Georgiana Bădescu (partener Schoenherr) și Luminița Popa (fondator Popa Legal), printre profesioniștii români recomandați de clienți pentru serviciile ireproșabile și calitatea asistenței oferite
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Irina Stănică, absolventă „Magna cum Laude” a Facultății de Drept și coordonatoarea practicii de Dreptul Muncii de la Toncescu și Asociații - KPMG Legal, promovată recent pe poziția de Partener: ”Evoluția unui avocat depinde de un echilibru între talent, muncă și capacitatea de adaptare la schimbare. Consider că un comportament etic, împreună cu competența tehnică și relațiile interpersonale, fac ca un avocat să facă un pas în față într-un mediu competitiv”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...