ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NNDKP asistă un sindicat de bănci cu prelungirea cu încă trei ani a facilităților de credit de 150 de milioane dolari pentru ALRO SA. Alina Radu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat), în prim plan

17 Decembrie 2023   |   BizLawyer

Tranzacția a implicat o structură complexă de finanțare și garanții, inclusiv un acord al creditorilor pentru armonizarea poziției la nivelul finanțatorilor ALRO.

 
 
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistență juridică sindicatului de bănci în legătură cu modificarea și prelungirea până în 2026 a facilităților de credit pentru capital de lucru în valoare de 150 de milioane USD pentru ALRO S.A., unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical din Europa, după capacitatea de producție.

Sindicatul băncilor a fost coordonat de Exim Banca Românească și a inclus Banca Comercială Română SA (BCR), OTP Bank Romania, CEC Bank, UniCredit Bank, Alpha Bank Romania și Banca Transilvania.

NNDKP a asistat băncile în legătură cu aspecte de drept românesc pe întreaga durată a proiectului, oferind consultanță în ceea ce privește structurarea, elaborarea și negocierea documentației de finanțare, precum și cu privire la orice alte aspecte specifice acestui tip de tranzacții. Tranzacția a implicat o structură complexă de finanțare și garanții, inclusiv un acord al creditorilor pentru armonizarea poziției la nivelul finanțatorilor ALRO.   


Echipa NNDKP implicată în această tranzacție a fost formată din Alina Radu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat), din cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări.   

„Suntem onorați că am acordat asistență unui sindicat de bănci românești de top în această tranzacție complexă, care va ajuta ALRO în planurile sale pe termen lung. Finanțarea de către unele dintre cele mai importante instituții de credit din România reafirmă angajamentul lor față de susținerea afacerilor cu valoare adăugată mare”, a declarat Alina Radu, Partener NNDKP.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări acordă asistență în mod constant în proiecte de finanțare complexe, inclusiv finanțări corporative, finanțări de proiecte sau finanțări de achiziții. Membrii echipei au fost implicați în tranzacții de referință pentru clienți din sectoare diverse precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie. Avocații din cadrul practicii NNDKP de drept bancar și finanțări au fost apreciați în mod constant pentru activitatea lor remarcabilă de către prestigioasele ghiduri juridice internaționale Chambers and Partners, The Legal 500 și IFLR 1000, iar coordonatorul practicii, Alina Radu, a fost inclusă în The Legal 500 Hall of Fame, precum și în clasamentul IFLR 1000 Women Leaders, alături de cele mai apreciate femei avocat la nivel internațional.


Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.
NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.
Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal și Three Seas Legal Alliance. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziții în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal 500 şi IFLR1000.
NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 228 / 7942
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...