ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NNDKP asistă un sindicat de bănci cu prelungirea cu încă trei ani a facilităților de credit de 150 de milioane dolari pentru ALRO SA. Alina Radu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat), în prim plan

17 Decembrie 2023   |   BizLawyer

Tranzacția a implicat o structură complexă de finanțare și garanții, inclusiv un acord al creditorilor pentru armonizarea poziției la nivelul finanțatorilor ALRO.

 
 
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistență juridică sindicatului de bănci în legătură cu modificarea și prelungirea până în 2026 a facilităților de credit pentru capital de lucru în valoare de 150 de milioane USD pentru ALRO S.A., unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical din Europa, după capacitatea de producție.

Sindicatul băncilor a fost coordonat de Exim Banca Românească și a inclus Banca Comercială Română SA (BCR), OTP Bank Romania, CEC Bank, UniCredit Bank, Alpha Bank Romania și Banca Transilvania.

NNDKP a asistat băncile în legătură cu aspecte de drept românesc pe întreaga durată a proiectului, oferind consultanță în ceea ce privește structurarea, elaborarea și negocierea documentației de finanțare, precum și cu privire la orice alte aspecte specifice acestui tip de tranzacții. Tranzacția a implicat o structură complexă de finanțare și garanții, inclusiv un acord al creditorilor pentru armonizarea poziției la nivelul finanțatorilor ALRO.   


Echipa NNDKP implicată în această tranzacție a fost formată din Alina Radu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat), din cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări.   

„Suntem onorați că am acordat asistență unui sindicat de bănci românești de top în această tranzacție complexă, care va ajuta ALRO în planurile sale pe termen lung. Finanțarea de către unele dintre cele mai importante instituții de credit din România reafirmă angajamentul lor față de susținerea afacerilor cu valoare adăugată mare”, a declarat Alina Radu, Partener NNDKP.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări acordă asistență în mod constant în proiecte de finanțare complexe, inclusiv finanțări corporative, finanțări de proiecte sau finanțări de achiziții. Membrii echipei au fost implicați în tranzacții de referință pentru clienți din sectoare diverse precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie. Avocații din cadrul practicii NNDKP de drept bancar și finanțări au fost apreciați în mod constant pentru activitatea lor remarcabilă de către prestigioasele ghiduri juridice internaționale Chambers and Partners, The Legal 500 și IFLR 1000, iar coordonatorul practicii, Alina Radu, a fost inclusă în The Legal 500 Hall of Fame, precum și în clasamentul IFLR 1000 Women Leaders, alături de cele mai apreciate femei avocat la nivel internațional.


Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.
NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.
Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal și Three Seas Legal Alliance. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziții în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal 500 şi IFLR1000.
NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 410 / 8124
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...