ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Restart Energy One anunță intenția de a emite noi obligațiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București

10 Iunie 2024   |   BizLawyer

Aceasta este cea de-a doua emisiune de obligațiuni a companiei după cea din 2021, când compania a atras 16,4 milioane de lei de la investitori.

 
 
Restart Energy One, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de electricitate și energie regenerabilă din România pentru consumatori casnici și IMM-uri, anunță demararea unui plasament privat de obligațiuni corporative cu o valoare totală de până la 6,5 milioane de euro. Oferta este adresată unui număr limitat de 149 de investitori retail.

„Restart Energy One se află într-o perioadă de transformare și creștere continuă. Ne propunem să fim în avangarda tranziției energetice din România, oferind soluții complete și inovative clienților noștri, iar cu sprijinul fondurilor atrase în această nouă emisiune de obligațiuni, vom putea accelera dezvoltarea proiectelor noastre și extinde portofoliul de clienți, precum și să creștem ponderea energiei verzi furnizate prin dezvoltarea de parcuri fotovoltaice proprii. Obligațiunile emise anterior ne-au permis să inițiem proiecte esențiale și să creștem capacitatea noastră operațională. De asemenea, emisiunile de obligațiuni reprezintă o modalitate strategică de a atrage capital necesar pentru dezvoltare fără a influența echilibrul financiar existent, oferindu-ne astfel stabilitatea necesară pentru planurile noastre strategice”, a declarat Alexandru Domuța, cofondator și CEO al Restart Energy One.


Aceasta este cea de-a doua emisiune de obligațiuni a companiei după cea din 2021, când compania a atras 16,4 milioane de lei de la investitori. Noua ofertă de obligațiuni prevede emiterea unui număr de până la 65.000 obligațiuni corporative nominative, dematerializate, necondiționate, negarantate și neconvertibile cu o valoare totală de până la 6,5 milioane euro, cu o valoare nominală de 100 euro per obligațiune și o scadență de 60 de luni (5 ani) de la data de emisiune. Obligațiunile au o rată a cuponului de 9,5%, periodicitatea cuponului fiind semestrială.

Capitalul atras de la investitori va fi direcționat către continuarea dezvoltării accelerate a companiei pe principalele linii de business. În ultimii doi ani, Restart Energy One și-a reorientat activitatea dinspre furnizarea de energie spre tranziția energetică. Acest pas a fost efectuat în vederea valorificării oportunităților prezente în domeniul tranziției energetice și diminuarea expunerii afacerilor companiei la instabilitatea legislativă și economică de pe piața de furnizare de energie. Prin acest proces, compania și-a diversificat competențele astfel încât să poată oferi clienților un ecosistem de divizii din întreg lanțul energetic. Compania continuă astfel strategia sa de accesare a capacității de finanțare oferite de piața de capital, pe care o consideră o opțiune foarte atractivă pentru companiile romanești de a se dezvolta.

Prin urmare, în anii ce urmează, Restart Energy One vizează consolidarea afacerilor la nivelul segmentului de rooftop, finalizarea și comercializarea proiectelor de tip Utility Scale dezvoltate prin SPV-uri, creșterea portofoliului de clienți industriali mari și foarte mari și creșterea ponderii energiei verzi furnizate, prin dezvoltarea de parcuri fotovoltaice proprii.

Oferta privind emisiunea noilor obligațiuni corporative este intermediată de Tradeville S.A.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 762 / 8802
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...