ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Deloitte România a asistat grupul medical Affidea în preluarea rețelei de radioterapie Medeuropa. Tranzacția tocmai a fost finalizată

10 Iunie 2024   |   BizLawyer

Rețeaua Affidea din România se va extinde astfel cu cele patru centre medicale pe care MedEuropa le deține în prezent în București, Constanța, Brașov și Oradea, precum și cu un al cincilea, care urmează să fie deschis în Iași.

 
 
Deloitte România a asistat grupul medical Affidea, unul dintre liderii pieței de servicii medicale, în preluarea rețelei Medeuropa, care oferă servicii de radioterapie și chimioterapie, precum și consultații de oncologie. Tranzacția a fost semnată în luna februarie 2024 și a fost finalizată recent, în urma obținerii aprobărilor din partea autorităților de reglementare și din domeniul competiției. Prin această preluare, Affidea intră pe nișa serviciilor de radioterapie și în România, segment pe care îl acoperă deja în alte țări europene.

Prin finalizarea achiziției MedEuropa și deschiderea noului centru oncologic ultramodern de la Iași, consolidăm angajamentul nostru de combatere a cancerului în comunitățile unde suntem prezenți. Această nouă etapă reprezintă un pas important în direcția reducerii decalajelor în domeniul îngrijirii oncologice prin furnizarea de diagnosticare avansată, analize de laborator, tratamente de radioterapie și chimioterapie, precum și o gamă largă de consultații complementare în cadrul unei singure rețele. Rămânem dedicați obiectivului nostru de a îmbunătăți ratele de supraviețuire și de a ne asigura că fiecare pacient primește îngrijire personalizată și accesibilă pe tot parcursul experienței sale - de la diagnosticul incipient până la recuperare”, a declarat Răzvan Predica, CEO, Affidea România și Ungaria.

Rețeaua Affidea din România se va extinde astfel cu cele patru centre medicale pe care MedEuropa le deține în prezent în București, Constanța, Brașov și Oradea, precum și cu un al cincilea, care urmează să fie deschis în Iași.

O echipă multidisciplinară formată din consultanți financiari și fiscali din cadrul Deloitte România a oferit Affidea asistență în demersul de due diligence financiar și fiscal, servicii de suport în tranzacție, precum și de dimensionare a pieței pentru o selecție de servicii medicale. Echipa din practica de consultanță financiară care a lucrat la proiect a fost formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Ioana Boca, Director, Marina Nicola, Director Adjunct, Cristina Ifrim, Manager, Andreea Voinea, Senior Associate, precum și Marc Nedera, Vlad Mureșan, Cristiana Țepeș, Gabriela Rusu și Victor Tutuianu, Associates. Experții fiscali care au lucrat la tranzacție au fost Dan Bădin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager, Alexandra Gheorghe, Senior Associate, și Alexandra Samson, Associate.

„Rolul echipei Deloitte în acest proiect a constat în analizarea din punct de vedere financiar și fiscal a companiilor care urmau să fie achiziționate, identificarea potențialelor riscuri și oportunități, precum și evaluarea implicațiilor fiscale ale tranzacției. Mulțumim echipei Affidea și lui Răzvan Predica pentru colaborarea excelentă, care ne-a permis să ne îndeplinim rolul asumat în acest proiect și să contribuim la succesul tranzacției și, astfel, la atingerea unui obiectiv strategic pentru Affidea. Pentru noi, experiența a fost deopotrivă o sursă de motivație și de dezvoltare profesională", a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

Affidea România, unul dintre cei mai mari jucători din piața de profil, oferă servicii medicale de diagnostic imagistic avansat, analize de laborator și consultații medicale, prin 53 de centre medicale situate în 27 de orașe. Rețeaua are peste 1.500 de angajați și peste 2 milioane de pacienți anual. La nivel european, Affidea este cel mai mare furnizor de servicii medicale integrate și este prezentă în 15 țări.

Rețeaua MedEuropa, înființată în 2018 de Telemos Capital în parteneriat cu o echipă locală de antreprenori, are 300 de angajaţi.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 36 / 8074
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...