ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Românii de la Bitdefender extind parteneriatul cu Ferrari, pe securitate cibernetică

18 Mai 2023   |   Agerpres

Ferrari S.p.A. va integra Bitdefender Advanced Threat Intelligence în centrul său de operaţiuni de Securitate (SOC) pentru a ajuta analiştii în securitate informatică de la Ferrari să valideze şi să trieze mai rapid alertele, să îmbunătăţească capabilităţile de threat hunting şi de răspuns la incidente.

 
 
Producătorul român de soluţii antivirus, Bitdefender, extinde parteneriatul cu constructorul auto Ferrari, pentru a furniza soluţia Bitdefender Advanced Threat Intelligence către operaţiunile de securitate de la nivel global ale companiei.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis joi AGERPRES, Ferrari S.p.A. va integra Bitdefender Advanced Threat Intelligence în centrul său de operaţiuni de Securitate (SOC) pentru a ajuta analiştii în securitate informatică de la Ferrari să valideze şi să trieze mai rapid alertele, să îmbunătăţească capabilităţile de threat hunting şi de răspuns la incidente.

"Producătorul italian va beneficia de serviciile Bitdefender Operational Intelligence Feeds care oferă informaţii contextualizate privind ameninţările cibernetice şi indicatori de compromitere (IoC) din jurul ameninţărilor persistente avansate (APT), phishing şi fraudă, adrese IP periculoase, domenii, URL-uri şi semnături folosite pentru a răspândi ameninţări informatice, exploatarea vulnerabilităţilor, servere de comandă şi control (C2) şi multe altele. Analiştii în securitate de la Ferrari vor avea acces şi la Bitdefender Operational Intelligence API, un serviciu de interogare care oferă informaţii utile nu numai despre ameninţările de securitate cibernetică, dar şi informaţii contextualizate din jurul acestora, precum actorii ameninţărilor, familiile de malware, profilurile victimelor (industrie, ţară, platformă), încredere, severitate, scor de popularitate, vulnerabilităţi, exploatări şi altele", precizează Bitdefender.


Soluţia Bitdefender Advanced Threat Intelligence se bazează pe o reţea extinsă de sute de milioane de senzori, inclusiv ecosistemul său global OEM (ce deserveşte întreprinderi mici şi mijlocii), şi colectează în permanenţă date despre ameninţările informatice la nivel mondial. În acest context, laboratoarele Bitdefender, formate de o echipă de elită de specialişti în securitate informatică, corelează datele cu privire la posibile ameninţări, colectează indicatori cunoscuţi de compromitere (IOC), malware, domenii şi adrese URL periculoase şi efectuează analize complexe pentru a oferi un context extins al ameninţărilor.

"Această telemetrie împreună cu analiza umană şi automată are ca rezultat sute de noi ameninţări adăugate în fiecare minut, validarea a miliarde de interogări de ameninţări zilnic şi mai puţine alerte fals pozitive pentru echipele de securitate IT", notează sursa citată.

Pe acest fond şi pe baza informaţiilor relevante despre ameninţări, echipa de securitate de la Ferrari va putea detecta mai rapid ameninţările informatice, campaniile periculoase şi comportamentele anormale, oprind ameninţările înainte ca acestea să afecteze organizaţia sau să se răspândească în infrastructura IT - de la birou pe circuit, local sau în cloud.

Un studiu recent care a vizat peste 400 de profesionişti în securitate informatică din întreaga lume arată că extinderea capabilităţilor în mai multe medii (on premise, cloud, hibrid) reprezintă principala provocare pentru multe organizaţii.

Bitdefender este un lider în domeniul securităţii IT, care oferă soluţii superioare de prevenţie, detecţie şi răspuns la incidente de securitate cibernetică. Fondată în anjul 2001, compania are clienţi în peste 170 de ţări şi birouri pe toate continentele.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 870 / 8124
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...