ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Românii de la Bitdefender extind parteneriatul cu Ferrari, pe securitate cibernetică

18 Mai 2023   |   Agerpres

Ferrari S.p.A. va integra Bitdefender Advanced Threat Intelligence în centrul său de operaţiuni de Securitate (SOC) pentru a ajuta analiştii în securitate informatică de la Ferrari să valideze şi să trieze mai rapid alertele, să îmbunătăţească capabilităţile de threat hunting şi de răspuns la incidente.

 
 
Producătorul român de soluţii antivirus, Bitdefender, extinde parteneriatul cu constructorul auto Ferrari, pentru a furniza soluţia Bitdefender Advanced Threat Intelligence către operaţiunile de securitate de la nivel global ale companiei.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis joi AGERPRES, Ferrari S.p.A. va integra Bitdefender Advanced Threat Intelligence în centrul său de operaţiuni de Securitate (SOC) pentru a ajuta analiştii în securitate informatică de la Ferrari să valideze şi să trieze mai rapid alertele, să îmbunătăţească capabilităţile de threat hunting şi de răspuns la incidente.

"Producătorul italian va beneficia de serviciile Bitdefender Operational Intelligence Feeds care oferă informaţii contextualizate privind ameninţările cibernetice şi indicatori de compromitere (IoC) din jurul ameninţărilor persistente avansate (APT), phishing şi fraudă, adrese IP periculoase, domenii, URL-uri şi semnături folosite pentru a răspândi ameninţări informatice, exploatarea vulnerabilităţilor, servere de comandă şi control (C2) şi multe altele. Analiştii în securitate de la Ferrari vor avea acces şi la Bitdefender Operational Intelligence API, un serviciu de interogare care oferă informaţii utile nu numai despre ameninţările de securitate cibernetică, dar şi informaţii contextualizate din jurul acestora, precum actorii ameninţărilor, familiile de malware, profilurile victimelor (industrie, ţară, platformă), încredere, severitate, scor de popularitate, vulnerabilităţi, exploatări şi altele", precizează Bitdefender.


Soluţia Bitdefender Advanced Threat Intelligence se bazează pe o reţea extinsă de sute de milioane de senzori, inclusiv ecosistemul său global OEM (ce deserveşte întreprinderi mici şi mijlocii), şi colectează în permanenţă date despre ameninţările informatice la nivel mondial. În acest context, laboratoarele Bitdefender, formate de o echipă de elită de specialişti în securitate informatică, corelează datele cu privire la posibile ameninţări, colectează indicatori cunoscuţi de compromitere (IOC), malware, domenii şi adrese URL periculoase şi efectuează analize complexe pentru a oferi un context extins al ameninţărilor.

"Această telemetrie împreună cu analiza umană şi automată are ca rezultat sute de noi ameninţări adăugate în fiecare minut, validarea a miliarde de interogări de ameninţări zilnic şi mai puţine alerte fals pozitive pentru echipele de securitate IT", notează sursa citată.

Pe acest fond şi pe baza informaţiilor relevante despre ameninţări, echipa de securitate de la Ferrari va putea detecta mai rapid ameninţările informatice, campaniile periculoase şi comportamentele anormale, oprind ameninţările înainte ca acestea să afecteze organizaţia sau să se răspândească în infrastructura IT - de la birou pe circuit, local sau în cloud.

Un studiu recent care a vizat peste 400 de profesionişti în securitate informatică din întreaga lume arată că extinderea capabilităţilor în mai multe medii (on premise, cloud, hibrid) reprezintă principala provocare pentru multe organizaţii.

Bitdefender este un lider în domeniul securităţii IT, care oferă soluţii superioare de prevenţie, detecţie şi răspuns la incidente de securitate cibernetică. Fondată în anjul 2001, compania are clienţi în peste 170 de ţări şi birouri pe toate continentele.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1489 / 8743
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la Mitel & Asociații | Schimbările din zona legislației muncii și noile tendințe în politica de personal, analizate de Mădălina Mitel (Partener) și Cristina Dan (Counsel)
PNSA, alături de un sindicat de bănci românești și internaționale cu privire la acordarea unei facilități de credit în valoare de aproximativ 173 milioane de dolari firmei Black Sea Oil & Gas. Ce avocați au fost implicați în finanțare
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Real Estate)
Schoenherr, alături de M Core în achiziția Focșani Shopping Centre de la KBC Bank. Markus Piuk (partner) a coordonat echipa
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Drept Societar și Comercial)
Cariere în Drept | De vorbă cu Andra Mălina Stroe, șefă de promoție a generației care și-a finalizat studiile în 2022, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dacă te-ai ridicat la înălțimea sarcinilor în timpul facultății, este imposibil să nu reușești în a avea o carieră de succes. Înveți de la cei mai buni și ești coleg cu cei mai buni”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat stagiar pentru practica de Drept Societar și Comercial
Women Lawyers | Să fii femeie în lumea avocaturii de business de astăzi înseamnă atât provocări, cât și oportunități semnificative. Dana Bivol (Partener): ”Alături de ceilalți colegi parteneri am reușit să creăm o firmă cu un brand puternic, recunoscut pentru expertiza sa, atât pe plan local, cât și internațional. Popescu & Asociații oferă un mix ideal de oportunități profesionale, mediu de lucru pozitiv și resurse pentru dezvoltare personală și profesională”
Proiectul eșuat de lobby, prin care liderii Alianței pentru Unirea Românilor ar fi beneficiat de o întâlnire și o ședință foto cu Donald Trump la reședința din Mar-a-Lago (Florida) se lasă cu un proces în SUA. Pretenții de 4,6 mil. USD pentru că șefii partidului AUR nu s-au întâlnit cu înalți oficiali americani, peste Ocean
Rising Stars | Raluca Biță, unul dintre cei mai buni studenți ai generației sale, a ales să profeseze în sfera Dreptului financiar-bancar în echipa Filip & Company: ” Una dintre principalele mele așteptări a fost să găsesc un mediu care să mă stimuleze intelectual și să-mi ofere ocazia de a rezolva probleme complexe și am întâlnit exact asta. Fiecare caz aduce provocări unice, care necesită o combinație de cunoștințe juridice, gândire critică și creativitate în găsirea celor mai bune soluții pentru clienți”
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP într-un alt arbitraj ICC cu statul român și a câștigat încă 47 mil. €, plus dobânzi. Pretenții de alte 50 mil. € la orizont, într-o procedură nouă, inițiată în decembrie 2024, în care lucrează deja aceeași echipă de avocați
Filip & Company asistă NextUp Solutions în procesul de vânzare către Symfonia. Andreea Bănică (counsel): ”Tranzacția confirmă încă o dată că ecosistemul tech românesc este suficient de matur pentru a atrage interesul unor jucători internaționali serioși”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...