ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani

21 Mai 2024   |   B. A.

Din echipă au mai facut parte Valeria Stropșa (senior attorney at law) și Silviu Lazăr (senior attorney at law). Aspectele de dreptul concurenței și autorizare a investiției străine directe au fost gestionate de echipa de concurență, UE și comerț exterior a firmei, coordonată de Georgiana Bădescu (partner).

 
 
Schoenherr și Asociații SCA a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite preponderent neperformante (NPE) către APS. Portofoliul, care se referă la creanțe în valoare nominală de 400 de milioane de euro, constă în aproximativ 2.000 de credite de consum și garantate cu ipoteci imobiliare. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a finanțat o cotă de 30% din participație, restul fiind finanțat de APS din fonduri proprii și conturi gestionate.

„Ne bucurăm că am asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale în acest portofoliu de credite neperformante în România”, a declarat partenerul Matei Florea, coordonatorul echipei Schoenherr implicate în acest proiect. „Timp de peste un deceniu, Schoenherr a acordat asistență juridică în legătură cu unele dintre cele mai mari tranzacții având ca obiect portofolii de credite neperformante din România, contribuind astfel la sprijinirea funcționării sistemului bancar românesc.”


APS şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au anunțat recent că au finalizat Proiectul Delta, o tranzacţie care a implicat achiziţionarea unei participaţii într-un portofoliu de credite subperformante şi neperformante garantate cu depozit colateral imobiliar în România, precum şi credite negarantate, cu o valoare totală a tranzacţiei de aproximativ 400 de milioane de euro.

Proiectul Delta reprezintă cel mai mare portofoliu de credite neperformante tranzacţionat în România, în ultimii 4 ani.

Înființată în 1916, Piraeus Bank este astăzi cea mai mare bancă din Grecia în ceea ce privește creditele și depozitele clienților. Grupul a ieșit de pe piața românească în 2018, odată cu vânzarea operațiunilor sale bancare locale către fondul de investiții american JC Flowers, tranzacție în care Piraeus a fost asistată de Schoenherr România, în calitate de consultant juridic.

APS este unul dintre principalii investitori și administratori de credite neperformante, activ în 15 țări. În prezent, APS gestionează peste 100 de portofolii de credite neperformante cu o valoare nominală totală de peste 11 miliarde euro.

BERD este unul dintre principalii investitori instituționali din România. Până în prezent, banca a investit peste 10,9 miliarde euro în 525 de proiecte din țară, concentrându-se pe dezvoltarea continuă a sectorului financiar și a piețelor de capital, pe finanțarea infrastructurii și pe stimularea productivității sectorului privat.

Echipa Schoenherr și Asociații SCA care a asistat Piraeus Bank în acest proiect a fost coordonată de Matei Florea (partner) și i-a inclus pe Valeria Stropșa (senior attorney at law) și Silviu Lazăr (senior attorney at law). Aspectele de dreptul concurenței și autorizare a investiției străine directe au fost gestionate de echipa de concurență, UE și comerț exterior a firmei, coordonată de Georgiana Bădescu (partner).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 83 / 8074
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...