ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Startup-ul românesc de tehnologie Telerenta îşi extinde operaţiunile în Polonia

10 Iulie 2024   |   Agerpres

Deşi piaţa poloneză are deja mai mulţi jucători activi, Telerenta consideră această provocare esenţială pentru maturizarea şi diversificarea produsului.

 
 
Telerenta, startup-ul românesc de tehnologie care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice din Europa de Sud-Est destinată utilizatorilor casnici şi, de la finalul anului trecut, şi companiilor, îşi extinde operaţiunile în Polonia, conform unui comunicat al companiei.

Polonia a fost aleasă datorită dimensiunii pieţei şi a penetrării ridicate a internetului, cât şi a potenţialului mare de dezvoltare a acestei industrii. Deşi piaţa poloneză are deja mai mulţi jucători activi, Telerenta consideră această provocare esenţială pentru maturizarea şi diversificarea produsului.

Estimările companiei indică rezultate cu 30% mai bune în Polonia comparativ cu România, prin prisma mărimii pieţei, ceea ce va ajuta la validarea proiectului pe plan internaţional şi la pregătirea extinderii în alte ţări din UE, cum ar fi Spania, în viitorul apropiat.


"Ne aşteptăm ca Polonia să fie testul care să confirme că proiectul nostru este validat internaţional, demonstrând astfel că putem avea succes şi în afara României. Această piaţă recunoscută pentru potenţialul său de dezvoltare ne va permite să investim semnificativ şi să ne consolidăm poziţia. În primul an de activitate pe piaţa din Polonia, ne propunem să punem accent foarte mare pe livrarea rapidă, asigurând un grad de livrare în 24 de ore de aproximativ 98%. Piaţa din Polonia este mult mai matură, cu integrări preexistente şi niveluri ridicate de automatizare, ceea ce face implementarea mult mai uşoară şi rapidă", a declarat Ionuţ Farcaş, Global Expansion Director la Telerenta, în comunicat.

Extinderea în Polonia presupune investiţii de 1,5 milioane de euro până la finalul anului şi a implicat un proces de pregătire de aproximativ 6 luni înainte de lansarea propriu-zisă.

Pentru desfăşurarea operaţiunilor în Polonia, Telerenta a format o echipă mixtă, alcătuită din specialişti locali în eCommerce, fulfillment şi marketing online, care va fi sprijinită de echipa din România pentru suport tehnic şi dezvoltare software.

Pentru piaţa din Polonia, compania doreşte să aducă soluţii inovatoare pentru clienţi, inclusiv produse care nu sunt disponibile pentru moment în România, cum ar fi ceasurile inteligente. Telerenta va avea o gamă de produse adaptată pieţei locale şi va oferi contracte flexibile, de până la 24 de luni.

"În Polonia, vom oferi spre închiriere şi produse care nu sunt disponibile deocamdată în România, cum sunt ceasurile inteligente, spre exemplu. Vom avea cel puţin o gamă la fel de mare ca în România, dar ne vom concentra şi pe produse cu succes local, oferind soluţii adaptate pieţei locale", a mai precizat Ionuţ Farcaş.

Strategia companiei în Polonia va include o abordare mixtă, B2C şi B2B încă de la început. De asemenea, Telerenta are în plan construirea unei reţea de RentBox-uri (automate specializate, de tip vending machine, care permit utilizatorilor să închirieze şi să ridice imediat echipamente electronice), urmând ca primul dispozitiv să fie instalat până la sfârşitul acestui an.

Extinderea în Polonia reprezintă un pas major în dezvoltarea Telerenta, consolidează poziţia companiei pe piaţa internaţională şi validează, în acelaşi timp modelul de business dezvoltat în România.

Telerenta, parte din grupul american de investiţii NCH (New Century Holdings), permite utilizatorilor individuali şi companiilor să închirieze echipamente electronice, pentru o perioadă cuprinsă între 3 şi 24 de luni.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 23 / 8126
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...