ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Teilor Holding a investit 8 mil. lei în dezvoltarea rețelei MoneyGold în 2023

23 Ianuarie 2024   |   BizLawyer

Brandul MoneyGold este operat de trei entități distincte, Invest Intermed GF IFN, Invest Intermed Gold și Teilor Invest Exchange, parte din Teilor Holding SA, o afacere antreprenorială românească cu obligațiuni corporative listate la Bursa de Valori București.

 
 
MoneyGold, rețeaua de servicii financiare – creditare, schimb valutar, transfer de bani și retail bijuterii & electronice, parte a Teilor Holding SA, a încheiat anul 2023 cu 109 agenții la nivel național, după deschiderea a 19 locații pe parcursul anului trecut. Valoarea totală a investițiilor realizate în dezvoltarea rețelei în 2023 s-a ridicat la 8 milioane de lei, sumă care include și investițiile destinate renovării și extinderii a 7 locații existente.

„În domeniul în care activăm, cel mai important indicator pentru succesul unei companii este reprezentat de amprenta geografică, serviciile noastre fiind unele de proximitate, astfel că majoritatea investițiilor pe care le realizăm sunt direcționate către extinderea rețelei. Vom continua și în 2024 procesul de dezvoltare accelerată, vizând deschiderea a minimum 25 de agenții, dintre care între 7 și 10 locații vor fi în mall-uri și galerii comerciale, urmând să aibă un concept nou de design. Strategia de extindere include atât orașe noi din România în care încă nu suntem prezenți, cât și consolidarea poziției în localitățile în care funcționăm deja și unde există o cerere ridicată și potențial de dezvoltare”, a declarat Narcis Stan, CEO MoneyGold.


Acesta a adăugat: “De asemenea, ne propunem creșterea cu 25% a portofoliului de active în segmentul de creditare în acest an, urmând să lansăm și o platformă de retail online pentru bijuterii și electronice. La nivel financiar, bugetul pentru 2024 include majorarea cifrei de afaceri cu 25-30% și a profitului net cu 30-35% comparativ cu anul 2023”.

Brandul MoneyGold este operat de trei entități distincte, Invest Intermed GF IFN, Invest Intermed Gold și Teilor Invest Exchange, parte din Teilor Holding SA, o afacere antreprenorială românească cu obligațiuni corporative listate la Bursa de Valori București. Invest Intermed GF IFN este cunoscută pentru serviciile sale de creditare în sistem de gaj cu deposedare, Invest Intermed Gold este specializată în vânzarea bijuteriilor din aur, în timp ce Teilor Invest Exchange oferă servicii de schimb valutar și transfer de bani.

MoneyGold deține o rețea de 109 agenții în 44 de localități din 26 de județe din România. Dintre cele 19 locații deschise în anul 2023, 5 dintre ele se află în orașe noi, respectiv Brașov, Caracal, Galați, Pucioasa și Sfântu Gheorghe, în timp ce restul de 14 agenții au fost inaugurate în localități în care compania activa deja. În prezent, cea mai extinsă rețea se află în județul Argeș, cu 19 agenții, urmată de municipiul București, cu 12 locații, județul Dolj, cu 9 unități, județul Dâmbovița – 8 agenții, și județele Buzău și Prahova cu câte 7 locații.

În 2023, în plus față de investițiile în dezvoltarea rețelei, MoneyGold a investit 1,3 milioane de lei pentru îmbunătățirea experienței clienților și a proceselor interne ale companiei. Acestea au inclus tehnologizarea relației cu clientul prin digitalizarea semnăturii și a documentelor la nivelul întregii rețele, soluții ERP și eCommerce.

Valoarea cumulată a finanțărilor acordate în 2023 la nivelul Invest Intermed a depășit 300 de milioane de lei, compania deservind peste 100 de mii de clienți unici, în timp ce segmentul de retail, reprezentat de electronice și bijuterii, a înregistrat un avans de 97% comparativ cu anul anterior. Ponderea contractelor neperformante s-a situat și în 2023 în marja consacrată a anilor anteriori, media lunară fiind de 1,83%, un nivel scăzut în comparație cu segmentele de creditare bancară și nebancară din România, în septembrie 2023 rata creditelor bancare neperformante fiind de 2,61%, conform datelor BNR.

„Rezultatele pozitive ale Invest Intermed sunt determinate și de diversificarea periodică a serviciilor și produselor furnizate. În 2023, am introdus și comercializarea bijuteriilor din argint, iar în anul 2024 vom implementa două noi categorii de produse, ipoteca mobiliară pe autoturisme și gajul cu deposedare pentru produse de lux, precum ceasuri, accesorii și bijuterii cu pietre prețioase”, a mai afirmat Narcis Stan.

În ceea ce privește Teilor Invest Exchange, compania a înregistrat în 2023 peste 1,1 milioane de tranzacții de schimb valutar, în timp ce rulajele pe acest segment au crescut cu 18% față de 2022. De asemenea, segmentul de transfer de bani a înregistrat o creștere cu 8% comparativ cu anul precedent, în ciuda unui context nefavorabil, piața de profil suferind o restrângere constantă în ultimii ani, generată de reducerea volumelor de numerar transferate din afara țării prin intermediul marilor operatori globali de profil.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 556 / 8350
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
GDPR | Respectarea legislației în domeniu pare că este mai degrabă formală, lipsind măsurile concrete capabile să asigure o protecție adecvată volumului foarte mare de date prelucrate, spun avocații D&B David și Baias. Daniel Vinerean, coordonatorul practicii de Protecția Datelor: De cele mai multe ori este mai ieftin sa plătești o amendă de până la 3.000 € decât să stabilești un plan concret, să achiziționezi tehnologie sau să angajezi un consultant capabil să conceapă și să implementeze măsuri adecvate
ZRVP câștigă premiul „Firma de Avocatură a Anului din România” la Lexology Index Awards (Who’s Who Legal) 2024, distincție acordată în premieră unei societăți de avocați românești | Cosmin Vasile (managing partner): Premiul, o sumă a excelenței individuale pe diverse arii de practică - îmi place în mod special perspectiva, pentru că este exact filosofia noastră
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...