ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Veolia achiziţionat NISAL, o companie ce produce energie termică ecologică

10 Iunie 2024   |   Agerpres

Procesul de achiziţie se va desfăşura pe o perioadă de cinci ani.

 
 
Veolia România a achiziţionat NISAL, o companie românească renumită pentru producerea de energie termică ecologică prin intermediul unor soluţii avansate de geoexchange.

Conform unui comunicat remis, luni, aceste soluţii exploatează eficient energia geotermală de mică adâncime combinată cu tehnologia pompelor de căldură.

Cu peste 20 de proiecte finalizate sau în curs de realizare, NISAL este lider în domeniul soluţiilor energetice inovatoare în România. Iniţiativele companiei includ proiecte de recuperare a căldurii din reţelele de canalizare şi de modernizare a centralelor electrice şi a punctelor termice cu ajutorul pompelor de căldură.

"Noua investiţie se aliniază cu noul plan strategic GreenUp al Veolia, care vizează accelerarea implementării energiilor verzi - esenţiale şi benefice pentru transformarea ecologică. Ea va permite Veolia să îşi extindă operaţiunile în centrul şi vestul României, îmbunătăţindu-şi capacitatea de a deservi o bază mai largă de clienţi şi de a răspunde eficient nevoilor energetice regionale", se menţionează în comunicat.


Procesul de achiziţie se va desfăşura pe o perioadă de cinci ani. În prima fază, Veolia România a cumpărat 80% din acţiunile NISAL, urmând ca preluarea totală să fie finalizată până la sfârşitul acestei perioade. Actuala echipă de conducere a NISAL va rămâne pentru a asigura continuitatea şi dezvoltarea activităţii la nivel local.

"Achiziţia NISAL reprezintă un pas important în accelerarea dezvoltării proiectelor şi în scalarea soluţiilor noastre inovatoare de energie verde. Această mişcare va răspunde cererii crescânde de decarbonizare şi eficienţă energetică şi va contribui la atingerea obiectivelor asumate în programul strategic GreenUP pentru asigurarea unei transformări ecologice reale: decarbonizare, depoluare şi regenerarea resurselor", a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, citat în comunicat.

NISAL, fondată în 1996, oferă servicii complete de proiectare, execuţie şi întreţinere a instalaţiilor de încălzire şi răcire pentru diverse tipuri de clădiri. Iniţial concentrată pe cazane pe gaz şi unităţi de aer condiţionat, compania a evoluat prin încorporarea de tehnologii de ultimă oră, cum ar fi pompele de căldură, forajele geotermale de mică adâncime şi recuperatoarele de căldură.

Cu peste 80 de angajaţi, inclusiv ingineri, manageri de proiect şi tehnicieni calificaţi, NISAL dispune de resurse substanţiale, inclusiv trei platforme de foraj şi un atelier de 4.000 mp în Mediaş.

"Alăturarea forţelor cu Veolia este o evoluţie naturală pentru NISAL. Angajamentul nostru comun pentru inovaţie şi sustenabilitate va stimula dezvoltarea de soluţii avansate de energie verde. Acest parteneriat strategic va asigura continuarea procesului de inovare şi dezvoltare a companiei şi a angajaţilor", a spus Cristian Nistor, CEO NISAL.

Grupul Veolia îşi propune să fie compania de referinţă pentru transformarea ecologică. Cu o prezenţă pe 5 continente şi aproape 218.000 de angajaţi în întreaga lume, Grupul oferă soluţii utile şi practice pentru gestionarea apei, deşeurilor şi energiei.

În 2023, Grupul Veolia a furnizat apă potabilă pentru 113 de milioane de persoane şi servicii de canalizare pentru 103 de milioane de persoane, a produs aproape 42 de milioane de terrawaţi oră de energie şi a tratat 63 de milioane de tone metrice de deşeuri.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 34 / 8074
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...