ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”

09 Mai 2024   |   R. T.

Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: "Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției"

 
 
Biroul Wolf Theiss din București a asistat AIRSOL S.r.l., societate deținută de SOL S.p.A. (grup italian care activează în sectorul gazelor tehnice, industriale și medicinale) cu privire la achiziționarea unei participații majoritare în cadrul MedAir Oxygen Solutions S.R.L., o societate activă în domeniul îngrijirii medicale la domiciliu. Tranzacția a fost semnată și finalizată la data de 21 martie 2024.

Echipa Wolf Theiss a fost coordonată de Bryan W. Jardine (Managing Partner) împreună cu Andreea Cărare (Senior Associate) și Marius Moldoveanu (Associate).


Wolf Theiss a asistat AIRSOL pe parcursul tuturor etapelor tranzacției, inclusiv în faza de due diligence, obţinerea aprobării FDI și negocierea documentelor pentru finalizarea cu succes a acestei tranzacții. Acționarul minoritar rămas în societate va păstra poziţia de management în cadrul companiei, ceea ce a impus redactarea și negocierea unor documente suplimentare care să reglementeze relaţia dintre părți în această nouă structură.

Aceasta este o tranzacție de referință pentru AIRSOL, reprezentând intrarea grupului pe piața din România de îngrijire la domiciliu și reflectă angajamentul companiei de a crește și de a se extinde în Europa.
Prin această tranzacție, compania italiană va aduce pe piața românească experiența, know-how-ul și capacitățile sale de zeci de ani, îmbunătățind astfel serviciile și produsele disponibile în sectorul românesc de îngrijire la domiciliu.

"Pe parcursul ultimelor luni, am lucrat îndeaproape cu avocaţii Wolf Theiss. Expertiza, dedicarea și abordarea lor proactivă au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției", a declarat Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group.

"Suntem încântați că am reprezentat Grupul SOL în această tranzacție, care marchează intrarea sa pe piața din România. Astfel, AIRSOL își consolidează poziția în Europa și în regiunea CEE/SEE și aduce o îmbunătățire serviciilor și produselor paliative din România. Le mulţumim tuturor celor implicaţi în această tranzacţie, care au lucrat pentru finalizarea sa cu succes", a declarat Bryan Jardine, Managing Partner al biroului Wolf Theiss din București.

Despre SOL Group
SOL Group este prezent în Europa, Brazilia, Maroc, India și Turcia, activă prin brandul SOL în producția, cercetarea aplicată și vânzarea de gaze tehnice, pure și medicale și prin brandul VIVISOL în domeniul serviciilor de îngrijire la domiciliu. Cel mai recent, SOL Group și-a extins operațiunile și în domeniul biotehnologiei (brand: Biotechsol) și în producția de energie regenerabilă (brand: Hydrosol). SOL Spa, compania care controlează Grupul SOL, este listată la Bursa de Valori din Milano din iulie 1998.

Despre Wolf Theiss
Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 400 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.
În Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii locale și internaționale din domeniul industrial, de producție, comerț, distribuție și servicii, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții cuprinzătoare și constructive orientate spre afaceri pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 17 / 7992
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...