ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Schoenherr lansează Ella, o serie de evenimente cu, despre și pentru povești feminine de succes. Prima ediție, găzduită de partenera Georgiana Bădescu

13 Februarie 2024   |   BizLawyer

Ella își trage numele de la Ella Negruzzi, prima femeie din România admisă în Barou care a practicat efectiv avocatura. Seria de evenimente este gândită ca un omagiu adus persoanelor care, indiferent de gen, au avut rolul de deschizători de drumuri în domeniile lor.

 
 
Schoenherr a lansat seria de evenimente Ella, o platformă pentru promovarea poveștilor feminine de succes în diferite domenii de activitate. Scopul său este de a asigura vizibilitatea modelelor de urmat și de a inspira opțiuni de dezvoltare pentru participantele la eveniment (și nu numai), inclusiv prin împărtășirea de experiență, dezvoltarea comunității Ella și activități de mentorat.

Ella își trage numele de la Ella Negruzzi, prima femeie din România admisă în Barou care a practicat efectiv avocatura. Seria de evenimente este gândită ca un omagiu adus persoanelor care, indiferent de gen, au avut rolul de deschizători de drumuri în domeniile lor.

„Astăzi, aproximativ 58% dintre avocații din România sunt femei. Vremurile când primele încercări ale unor românce de a fi admise în Barou se loveau de refuzuri repetate sunt de mult apuse, iar avocatura în țara noastră este un domeniu unde nu mai putem vorbi despre imparități de gen. Dar, din păcate, acest lucru nu se poate spune despre toate sectoarele și toate nivelurile ierarhice, astfel că dialogul, susținerea modelelor de succes, ca și activitățile educative și de mentorat orientate spre promovarea diversității sunt încă o necesitate.‟ – a declarat Georgiana Bădescu, partener Schoenherr, care a găzduit prima ediție a seriei de evenimente Ella.


Prima ediție a Ella, găzduită de partenera Schoenherr Georgiana Bădescu, le-a avut ca invitate pe Lavinia Ivas (CEO Parfumerie Douglas Romania, unul dintre cei mai admirați CEO din România, premiată de mai multe ori pentru rolurile sale de conducere în diverse sectoare) și pe Cristiana Oprea (pilot de raliuri și fondatoarea „Femei în Motorsport‟, prima femeie pilot din România care a concurat atât în Campionatul Mondial de Raliuri, cât și în Campionatul European de Raliuri). Ele au împărtășit din experiența lor în domeniile în care activează și au discutat despre prejudecăți, depășirea de obstacole, împărtășind lecții învățate și sfaturi pentru persoanele care vor să urmeze un traiect similar cu al lor.

 
„Am participat cu drag la lansarea seriei de evenimente Ella, inspirată de prima femeie avocat practicantă din România, Ella Negruzzi. Ella este un spațiu în care fiecare femeie își găsește vocea, își dezvoltă potențialul și își împărtășește povestea, inspirând și fiind inspirată de celelalte membre ale comunității.‟ – a declarat Lavinia Ivas, CEO Parfumerie Douglas Romania, cu ocazia lansării Ella.

„Sunt onorată să fac parte din ediția inaugurală Ella și să cunosc o comunitate vibrantă de femei care își amplifică reciproc calitățile și potențialul. Mă bucur că am reușit să aduc sportul mai aproape de mediul de afaceri, prin discuții interesante, menite să inspire și să sublinieze importanța rezilienței în orice domeniu.‟ – a declarat la eveniment pilotul de raliuri Cristiana Oprea.

Fiecare eveniment Ella va fi găzduit de o parteneră din cadrul Schoenherr și va avea invitate ca lectori femei cu trasee profesionale variate în diverse sectoare de activitate. Ella este inspirată de Marianne, „sora‟ sa din Viena, lansată în anul 2022 la inițiativa partenerelor Schoenherr Miriam Simsa și Gudrun Stangl și denumită după Marianne Beth, prima femeie care a obținut o diplomă în Drept și a fost admisă în barou în Austria.
 
Schoenherr este o firmă internațională de avocatură, activă în Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România din anul 1996, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale. Schoenherr și Asociații SCA este recomandată de principalele organisme independente de cercetare a pieței de avocatură (Chambers, Legal500, IFLR1000).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 12 / 249
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...