ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Schoenherr lansează Ella, o serie de evenimente cu, despre și pentru povești feminine de succes. Prima ediție, găzduită de partenera Georgiana Bădescu

13 Februarie 2024   |   BizLawyer

Ella își trage numele de la Ella Negruzzi, prima femeie din România admisă în Barou care a practicat efectiv avocatura. Seria de evenimente este gândită ca un omagiu adus persoanelor care, indiferent de gen, au avut rolul de deschizători de drumuri în domeniile lor.

 
 
Schoenherr a lansat seria de evenimente Ella, o platformă pentru promovarea poveștilor feminine de succes în diferite domenii de activitate. Scopul său este de a asigura vizibilitatea modelelor de urmat și de a inspira opțiuni de dezvoltare pentru participantele la eveniment (și nu numai), inclusiv prin împărtășirea de experiență, dezvoltarea comunității Ella și activități de mentorat.

Ella își trage numele de la Ella Negruzzi, prima femeie din România admisă în Barou care a practicat efectiv avocatura. Seria de evenimente este gândită ca un omagiu adus persoanelor care, indiferent de gen, au avut rolul de deschizători de drumuri în domeniile lor.

„Astăzi, aproximativ 58% dintre avocații din România sunt femei. Vremurile când primele încercări ale unor românce de a fi admise în Barou se loveau de refuzuri repetate sunt de mult apuse, iar avocatura în țara noastră este un domeniu unde nu mai putem vorbi despre imparități de gen. Dar, din păcate, acest lucru nu se poate spune despre toate sectoarele și toate nivelurile ierarhice, astfel că dialogul, susținerea modelelor de succes, ca și activitățile educative și de mentorat orientate spre promovarea diversității sunt încă o necesitate.‟ – a declarat Georgiana Bădescu, partener Schoenherr, care a găzduit prima ediție a seriei de evenimente Ella.


Prima ediție a Ella, găzduită de partenera Schoenherr Georgiana Bădescu, le-a avut ca invitate pe Lavinia Ivas (CEO Parfumerie Douglas Romania, unul dintre cei mai admirați CEO din România, premiată de mai multe ori pentru rolurile sale de conducere în diverse sectoare) și pe Cristiana Oprea (pilot de raliuri și fondatoarea „Femei în Motorsport‟, prima femeie pilot din România care a concurat atât în Campionatul Mondial de Raliuri, cât și în Campionatul European de Raliuri). Ele au împărtășit din experiența lor în domeniile în care activează și au discutat despre prejudecăți, depășirea de obstacole, împărtășind lecții învățate și sfaturi pentru persoanele care vor să urmeze un traiect similar cu al lor.

 
„Am participat cu drag la lansarea seriei de evenimente Ella, inspirată de prima femeie avocat practicantă din România, Ella Negruzzi. Ella este un spațiu în care fiecare femeie își găsește vocea, își dezvoltă potențialul și își împărtășește povestea, inspirând și fiind inspirată de celelalte membre ale comunității.‟ – a declarat Lavinia Ivas, CEO Parfumerie Douglas Romania, cu ocazia lansării Ella.

„Sunt onorată să fac parte din ediția inaugurală Ella și să cunosc o comunitate vibrantă de femei care își amplifică reciproc calitățile și potențialul. Mă bucur că am reușit să aduc sportul mai aproape de mediul de afaceri, prin discuții interesante, menite să inspire și să sublinieze importanța rezilienței în orice domeniu.‟ – a declarat la eveniment pilotul de raliuri Cristiana Oprea.

Fiecare eveniment Ella va fi găzduit de o parteneră din cadrul Schoenherr și va avea invitate ca lectori femei cu trasee profesionale variate în diverse sectoare de activitate. Ella este inspirată de Marianne, „sora‟ sa din Viena, lansată în anul 2022 la inițiativa partenerelor Schoenherr Miriam Simsa și Gudrun Stangl și denumită după Marianne Beth, prima femeie care a obținut o diplomă în Drept și a fost admisă în barou în Austria.
 
Schoenherr este o firmă internațională de avocatură, activă în Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România din anul 1996, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale. Schoenherr și Asociații SCA este recomandată de principalele organisme independente de cercetare a pieței de avocatură (Chambers, Legal500, IFLR1000).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 8 / 245
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...