ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ana Maria Papp, IntegralEdu: Universităţile britanice păstrează împrumutul în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare pentru studenţi români. Singurele schimbări sunt în zona formalităţilor

27 Februarie 2020   |   AGERPRES

Nigel Bellingham, director British Council, a afirmat că la ediţia din acest an a târgului peste 50% din instituţii vin din Marea Britanie, acest lucru demonstrând că universităţile britanice rămân interesante pentru aplicanţii România.

 
 
Universităţile din Marea Britanie prezintă în continuare un interes crescut din partea tinerilor din România, a declarat, joi, Ana Maria Papp, director Dezvoltare IntegralEdu, în cadrul unei conferinţe care a precedat deschiderea târgului educaţional World Education Fair (WEF).

"Subiectul Brexit nu a afectat interesul tinerilor români pentru studii în Marea Britanie. La data de 15 ianuarie, România a înregistrat un număr de 2.750 de aplicanţi, versus 2.800 de aplicanţi anul trecut, respectiv ianuarie 2019. În ceea ce priveşte mobilitatea studenţilor români la universităţile din străinătate, în acest moment, conform datelor HESA, 10.000 de studenţi români se află înregistraţi la universităţile britanice", a arătat Ana Maria Papp.


Ea a precizat că "universităţile britanice păstrează împrumutul în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare pentru studenţi români, respectiv împrumuturi pentru studii de licenţă şi studiile de masterat. Odată ce vor începe studiile de licenţă sau masterat în acest an (septembrie 2020), vor progresa cu împrumutul până la finalizarea studiilor. (...) Împrumutul se aplică şi studenţilor români care sunt înregistraţi în momentul de faţă în universităţile britanice şi progresează în anul II, III sau IV de studii. Singurele schimbări sunt în zona formalităţilor pe care trebuie să le facă tinerii odată ajunşi în Marea Britanie - EU settlement status".

Ana Maria Papp a afirmat că universităţile britanice sunt în continuare interesate de studenţii români şi "vin în număr din ce în ce mai mare la târgul World Education Fair", ea amintind că anul acesta vor fi prezente peste 40 de instituţii de învăţământ britanice.

Nigel Bellingham, director British Council, a afirmat că la ediţia din acest an a târgului peste 50% din instituţii vin din Marea Britanie, acest lucru demonstrând că universităţile britanice rămân interesante pentru aplicanţii România.

"Aproape 10.000 de studenţi din România studiază în universităţile din Marea Britanie în prezent. (...) Comunitatea de studenţi români din Marea Britanie este a şasea cea mare din UE şi mulţi alţi români aleg să urmeze studii în Marea Britanie în fiecare an", a spus Nigel Bellingham, precizând că Marea Britanie şi România au o lungă istorie în parteneriate pe educaţie.

Ana Maria Papp a menţionat că, pe lângă universităţile britanice, la târg vor fi prezente în număr foarte mare şi alte universităţi din Europa, Canada şi Statele Unite.

O noutate în cadrul târgului va fi Olanda.

"În Olanda s-a adoptat o nouă politică în ceea ce priveşte taxa de şcolarizare, aceasta fiind înjumătăţită în primul an pentru toţi studenţii europeni, practic un student român care se va înregistra la un program de licenţă în cadrul unei universităţi olandeze va plăti în jur de 1.072 de euro pe an", a afirmat Papp.

Pe lângă universităţi, la WEF vor fi prezente organizaţii care oferă tabere educaţionale în Europa, Statele Unite sau Canada.

"Exportise Summer School va fi prezentă la WEF cu oferte de tabere educaţionale pentru copiii pasionaţi de fotbal şi care se vor pregăti cu antrenori locali de la Arsenal sau Chelsea. Programul este accesibil atât băieţilor, cât şi fetelor, care vor avea oportunitatea să experimenteze jocul în cele mai mari cluburi de fotbal din lume. Preţul pentru o astfel de tabără poate ajunge până la 1.500 de lire pe săptămână", a afirmat Raluca Niculae, IntegralEdu.

Târgul World Educatioan Fair se va desfăşura pe 28 februarie la Timişoara - hotel Timişoara, 29 februarie - 1 martie la Bucureşti - hotel Radisson Blu, 2 martie Constanţa - hotel Ibis şi 4 martie Galaţi, hotel Vega.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 124 / 145
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...