ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

WU Executive MBA Bucharest: Cerere record din partea managerilor români

09 Noiembrie 2022   |   BizLawyer

IT-ul, sectorul financiar și comerțul sunt industriile care trimit cei mai mulți manageri să urmeze programul Executive MBA Bucharest * 66% dintre manageri beneficiază de sprijin financiar total sau parțial din partea angajatorului

 
 
Pe fondul adâncirii crizei de specialiști din piața muncii, tot mai multe companii din România investesc în dezvoltarea abilităților angajaților, pentru a crește gradul de retenție al acestora. Actuala tendință este confirmată de WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU), care a înregistrat un nou record de participanți la programul de Executive MBA oferit în București. Luna aceasta o nouă serie formată din 39 de manageri și antreprenori - cel mai mare record de participanți, a început cursurile de EMBA, pentru prima dată din istoria de 16 ani a programului pe piața românească numărul de cereri fiind mai mare decât numărul de locuri disponibile.

IT-ul, sectorul financiar și comerțul sunt industriile care trimit cei mai mulți manageri să urmeze programul WU EMBA Bucharest. Astfel, pe primul loc în topul industriilor din care provin studenții români ai programului se află IT-ul, cu o pondere de 26%. Pe locul al doilea este domeniul financiar și de asigurări, cu o pondere de 13%, urmat de comerț, cu o pondere de 10%. Pe lângă acestea, noua serie include profesioniști din FMCG, domeniul medical și farmaceutic, industria producătoare, energie, sectorul serviciilor, transporturi, agricultură, construcții/inginerie, educație și avocatură.


Aproximativ 66% dintre participanți sunt susținuți financiar de companiile pentru care lucrează: pentru circa o treime dintre studenţi, programul este plătit integral de angajator, o altă treime beneficiază de co-plată din partea companiilor, în timp ce restul își acoperă singuri costul de școlarizare. Conform statisticilor WU Executive Academy, studenții îşi pot recupera în totalitate banii în primii trei ani de la absolvire, ca urmare a creșterilor salariale de care beneficiază.

„Înscrierile înregistrate în acest an la programul de Executive MBA pe care îl oferim în București ne-au depășit din nou așteptările. Noul record de înscrieri, într-o eră de peturbări economice, schimbări și inovații, ne arată că există o nevoie puternică de lideri conectați la cele mai recente tendințe din industrie, capabili să își susțină companiile și echipele în perioadele de transformare Investiția în astfel de abilități și cunoștințe va da rezultate. Numărul record de înscrieri evidențiază, de asemenea, faptul că programul nostru EMBA este în continuare opțiunea principală a managerilor seniori din România. Sunt mândru de calitatea educației executive oferită de profesorii noștri cu reputație internațională”,  afirmă Prof. Phillip C. Nell, Director Academic al programului Executive MBA Bucharest.      

Studenții noii promoții a programului WU EMBA Bucharest au vârsta medie de 39 de ani, 15 ani de experiență profesională și 8 ani de experiență în poziții de leadership. De asemenea, 66% dintre studenți sunta bărbați și 34% sunt femei, aceste ponderi menținându-se relativ constante în cadrul ultimelor promoții.

Programul se desfășoară part – time, pe o perioadă de 16 luni, și cuprinde 14 module. Cursanţii au ocazia să lucreze cu profesori de renume internațional de la WU și alte universități de afaceri de elită din întreaga lume, printre care IE, INSEAD (Spania), Frankfurt School of Finance & Management (Germania) sau Carlson School of Management (USA). În prezent, programul a ajuns la o comunitate de peste 450 de alumni.
WU Executive Academy este o instituție recunoscută internațional pentru calitatea programelor sale. WU Executive MBA Bucharest este cel mai important program de tip EMBA din Europa Centrală și de Est, având triplă acreditare internațională (EQUIS, AMBA și AACSB) deținută de mai puțin de 1% din școlile de afaceri din întreaga lume.

Totodată, WU Global Executive MBA, pe baza căruia a fost dezvoltat programul oferit în București, s-a clasat în top 40[1] cele mai bune programe de Executive MBA din lume pentru a treia oară consecutiv. Acesta a obținut scoruri mai bune decât programele aflate în top 10 la categoria "Progres în carieră" (locul 8 la nivel mondial, respectiv locul 2 în UE), în timp ce la categoria "Experiență internațională a studenților", a obținut locul 10 la nivel mondial. De asemenea, în ceea ce privește "Experiența medie de muncă a studenților" WU Global EMBA se situează pe locul 11 mondial, rezultatul fiind mai bun decât cel obținut de Ceibs Global EMBA și de Tsinghua - Insead EMBA, clasate în top 3 programe de EMBA din lume. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 29 / 139
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Vectr Realty achiziționează clădirea de birouri The Landmark. RTPR și Wolf Theiss, în tranzacție
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...