ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Departamentul Juridic al Eurolife FFH desfășoară anual un training cu angajații pe teme de Concurență. Ciprian Mihalache, Legal Manager: Autoritatea ar putea să fie mult mai prezentă în zona de trainig, prevenție și educație concurențială

07 Decembrie 2023   |   Ștefania Enache

În ultimii doi ani, cel mai important proiect derulat de departamentul coordonat de Ciprian Mihalache în zona de Concurență a vizat trainingul pentru angajații Eurolife FFH. Proiectul a fost implementat împreună cu experții Țucă Zbârcea & Asociații.

Ciprian Mihalache, Legal Manager Eurolife FFH

 
 
Companiile, indiferent de industria în care activează, și-ar dori ca prezența Consiliului Concurenței în zona de training, prevenție și educație concurențială să fie mult mai intensă.Firmele sunt foarte atente la orice acțiune a Autorității de concurență, conformarea fiind extrem de importantă.„Conformarea în zona de Concurență, dar nu numai, este foarte importantă pentru companie. Departamentul Juridic desfășoară anual un scurt training cu angajații pe tema „Aspecte de drept concurențial”, în care prezentăm noțiuni generale privind dreptul concurențial, cum ar fi: definiții, tipuri de încălcări, conduită, exemple cu aplicație directă în domeniul asigurărilor etc. ”, punctează Ciprian Mihalache, Legal Managerul Eurolife FFH.


Un sector atât de vast, cum este cel al asigurărilor, are nevoie de o protecție ridicată atunci când vine vorba despre regulile din domeniul Concurenței. Ciprian Mihalache subliniază faptul că departamentele de legal din cadrul firmelor nu pot și nu au cum să ofere singure cea mai bună protecție pentru o companie. Acesta este motivul pentru care se apelează la ajutor extern, colaborarea cu o casă de avocatură cu experiență în această practică fiind cea mai utilă variantă.

„Trebuie menționat că Departamentul Legal este cel care mijlocește și consiliază atât conducerea, cât și personalul în teme concurențiale. După cum arătam mai sus, trainingul este la fel de relevant, ajutând în procesul de conformare. Nu în ultimul rând, Departamentul Legal, pe lângă rolul de consiliere, considerăm că îndeplinește în mod evident și un puternic rol de conformare continuă, în sensul de control al conformării”, explică Legal Managerul Eurolife FFH.




Prevenția este foarte importantă

Consiliul Concurenței este una dintre instituțiile statului cu cea mai puternică prezență, autoritatea fiind recunoscută de mediul de business ca una care acționeză în mod constant. Acesta este și motivul pentru care nu se poate spune că în ultima perioadă s-a observat  o efervescență deosebită în acest domeniu, în ultimul an față de anii precedenți. Consiliul Concurenței este mereu prezent și atent, urmărind regulat modul în care este respectată legislația în vigoare.

Eurolife FFH nu a fost în ultimii doi ani în atenția Consiliului Concurenței, dar acest lucru nu a scăzut vigilența companiei, care acordă o atenție permanentă tuturor schimbărilor care intervin în domeniu, dar și pregătirii angajaților astfel încât aceștia să cunoască foarte bine regulile de conformare.

Tocmai pentru a respecta aceste principii, Eurolife FFH a derulat la nivelul companiei un audit pe partea de concurență, fapt ce a permis evitarea riscurilor care ar putea interveni în activitățile firmei. Mai mult, a inițiat programe interne de conformare cu o societate de avocatură, în momentele inițiale ale procesului, pentru ca ulterior să le dezvolte intern prin intermediul Departamentului Legal.

În ultimii doi ani, cel mai important proiect derulat de departamentul coordonat de Ciprian Mihalache în zona de Concurență a vizat trainingul pentru angajații Eurolife FFH. Proiectul a fost implementat împreună cu experții Țuca Zbârcea & Asociații.

Ajutorul extrern este luat în calcul și în cazul în care s-ar ajunge în situații care implică demersuri în instanță pe aspecte de antitrust. În astfel de cazuri, Departamentul Legal al Eurolife FFH ar lucra în strânsă legătură cu echipa de avocați a unei firme de specialitate.

Atunci când vine vorba despre cele mai sensibile reglementări din zona concurenței, interlocutorul BizLawyer consideră că în această categorie se detașează participarea la asociații profesionale și schimbul de informații prin intermediul acestora. „În mod evident, Autoritatea ar putea să fie mult mai prezentă în zona de trainig, prevenție și educație concurențială, dacă putem spune. Eventual, un departament specific în cadrul Consiliului Concurenței care să conducă, să desfășoare în mod constant sesiuni de training, de conferințe etc.”, încheie Legal Managerul Eurolife FFH.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8 / 80
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Leroy și Asociații a asistat ENGIE Romania în achiziția unui proiect eolian în județul Constanța. Ce avocați au fost în prima linie
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...