ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

În forma actuală a legii privind certificatul verde sunt incluşi şi parlamentarii

15 Noiembrie 2021   |   Agerpres

"Sunt prevăzute (sancţiuni) de către iniţiator - iniţial, suspendarea pentru 30 de zile şi, ulterior, sigur, poate intra în discuţie şi încetarea contractului de muncă", a explicat Wiener.

 
 
Proiectul de lege privind introducerea certificatului verde COVID la locul de muncă, care se află la comisiile de specialitate, include şi parlamentarii, existând şi amendamente referitoare la posibila suspendare a contractului de muncă sau sancţiuni pentru angajatorii care primesc persoane fără acest document, a declarat, luni, deputatul USR Adrian Wiener, vicepreşedinte al Comisiei de sănătate.
 
"Sunt prevăzute (sancţiuni) de către iniţiator - iniţial, suspendarea pentru 30 de zile şi, ulterior, sigur, poate intra în discuţie şi încetarea contractului de muncă", a explicat Wiener.
 
El a subliniat că şi angajatorii pot fi sancţionaţi dacă permit accesul la muncă al unor astfel de persoane: "Da, este o amendă sancţionatorie, pentru că vorbim de securizarea epidemiologică a fiecărui spaţiu închis, a fiecărui loc de muncă. Practic, asta e menirea legii. Încălcarea ei, practic, vulnerabilizează locul respectiv de muncă. În forma agreată acum, cea pe care o avem în comisie, există şi parlamentarii incluşi. Nu cred că ar trebui să aibă vreun privilegiu, din acest punct de vedere, nimeni", a afirmat deputatul USR.
 
Acoperirea cu testare COVID ca formă tranzitorie până la intrarea în vigoare a legii este foarte importantă, a evidenţiat reprezentantul USR. Potrivit acestuia, trebuie găsite soluţiile necesare pentru asigurarea fondurilor pentru testare, în jur de 100 de milioane pe lună, având în vedere importanţa legii. "Găsim de acolo de unde găsim pentru partidele politice sau pentru pensiile speciale", a menţionat Adrian Wiener.
 
El a adăugat că USR spera ca votul final pe acest proiect să fie marţi. "Noi speram ca mâine să fie la votul final, să vedem, până la urmă depinde totuşi de PNL acest lucru, pentru că este important ca să fie în zona decizională. (...) Nu cred că sunt la concurenţă cele două priorităţi (proiectul şi învestirea Guvernului - n.r.) sau n-ar trebui să fie şi sper să nu fie o monedă de negociere", a arătat deputatul USR.
 
Adrian Wiener a susţinut, în condiţiile în care liberalii au decis să se abţină de la vot pe legea privind certificatul verde COVID, că orice neasumare din partea unui partid politic reprezintă, practic, este o vulnerabilizare a actului normativ.
 
"Foarte important este şi mesajul politic pe care această instituţie, Parlamentul, îl transmite. Era mult mai bine să existe o legitimare a legii printr-un vot cât mai larg. Sper ca şi colegii de la PNL să se răzgândească şi să înţeleagă importanţa momentului pentru sănătatea publică", a argumentat deputatul USR. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4634 / 8765
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
CMS asistă Alior Bank la vânzarea unui portofoliu de credite performante de retail de aproximativ 97 milioane RON. Echipa de avocați a fost coordonată de Rodica Manea (Partener)
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...