ARIR: Noi criterii pentru indicatorul Vektor; principalele schimbări vizează modul de comunicare şi interacţiune cu investitorii
23 Martie 2023
Agerpres"Principalele schimbări vizează modul de comunicare şi interacţiune cu investitorii în cadrul conferinţelor de prezentare a rezultatelor financiare şi disponibilitatea bilingvă a informaţiilor", se menţionează în comunicat.
Asociaţia Română pentru Relaţia cu Investitorii (ARIR) a publicat noile criterii pentru indicatorul Vektor care evaluează companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) din perspectiva comunicării cu investitorii, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.
Conform sursei citate, în urma discuţiilor din cadrul comisiei şi a dezbaterii publice cu emitenţii şi investitorii au fost stabilite 10 criterii în baza cărora vor fi evaluate companiile listate în Piaţa Principală începând cu anul acesta.
"Principalele schimbări vizează modul de comunicare şi interacţiune cu investitorii în cadrul conferinţelor de prezentare a rezultatelor financiare şi disponibilitatea bilingvă a informaţiilor", se menţionează în comunicat.
Metodologia Vektor a fost definită de către o comisie formată din 12 membri, reprezentanţi ai investitorilor instituţionali, ai investitorilor individuali, brokeri, analişti şi reprezentanţi ai instituţiilor din piaţa de capital.
"Aceste criterii noi reprezintă un pas în dezvoltarea pieţei de capital din România şi încurajează companiile să se alinieze la cele mai bune practici în relaţia cu investitorii. Considerăm importantă revizuirea periodică a criteriilor odată cu progresul vizibil înregistrat an de an de către companiile prezente în piaţa de capital şi aşteptările crescute de informare ale investitorilor locali şi internaţionali într-un mediu de afaceri tot mai volatil. Suntem onoraţi că indicatorul Vektor a intrat în vizorul tot mai multor profesionişti din piaţa de capital, unii dintre ei ni s-au alăturat în comisia de evaluare. Totodată, apreciem implicarea tot mai mare şi profesionalismul echipelor responsabile de relaţia cu investitorii pentru companiile listate la BVB", a afirmat Daniela Şerban, preşedinte şi co-fondator ARIR.
Metodologia Vektor pentru Piaţa Principală include 10 criterii obiective, aliniate la cele mai bune practici internaţionale în relaţia cu investitorii (IR), respectiv: Conferinţe dedicate rezultatelor financiare; Acces pentru investitori la conferinţe; Disponibilitate înregistrare/transcript pentru teleconferinţe în cadrul website-ului emitentului; Conferinţe bilingve - română şi engleză; Furnizare rezultate financiare într-un format uşor de procesat; Raportare non-financiară; Prezentarea conducerii companiei; Politicile companiei - remunerare şi dividende; Evenimente dedicate investitorilor; Prezentare pentru investitori.
Evaluarea Vektor din 2023 va începe în luna decembrie a acestui an, rezultatele vor fi publicate în luna ianuarie 2024 pe pagina fiecărui emitent în cadrul website-ului Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi datele agregate pentru toate companiile vor fi disponibile în secţiunea dedicată indicatorului Vektor a website-ului ARIR.
Conform sursei citate, metodologia Vektor pentru piaţa AeRO rămâne neschimbată. Indicatorul Vektor a fost calculat de către ARIR pentru prima dată în 2019 şi este publicat anual pentru a evalua comunicarea companiilor cu investitorii. În 2022, indicatorul a fost extins şi către companiile active în piaţa AeRO.
Asociaţia Română pentru Relaţia cu Investitorii - ARIR a fost înfiinţată la iniţiativa Danielei Şerban în noiembrie 2018 împreună cu membrii fondatori: Bursa de Valori Bucureşti (BVB), Alro, Electromagnetica, Franklin Templeton Management - Bucureşti, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica şi Tony Romani.
ARIR este promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (Investor Relations - IR) în România şi susţine că prin respectarea unor standarde de transparenţă, guvernanţă corporativă şi proactivitate în comunicarea cu investitorii membrii vor beneficia de plusvaloare, vor atrage mai uşor finanţare, vor avea reputaţia şi încrederea necesară dezvoltării continue a afacerilor lor.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 2128 / 9143 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Deloitte România a asistat IMO Property Investments București, parte a Grupului Eurobank, în vânzarea a 100% din acțiunile sale către Grupul APS
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...