![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Burduja: La Depogaz suntem în etapa finală de întocmire a raportului Corpului de Control; vom publica extrase din raport
18 Februarie 2025
AgerpresEl a subliniat că la Depogaz se verifică dacă au fost respectate procedurile şi, dacă nu, măsurile ce vor fi luate vor fi "exemplare".
Corpul de Control este în etapa finală de întocmire a raportului privind Depogaz, iar în zilele următoare vor fi publicate extrase din acest raport, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la finalul şedinţei Comandamentului de Iarnă.
"La Depogaz suntem în etapa finală de întocmire a raportului Corpului de Control. În zilele următoare, poate chiar mâine, vom publica, cel mai probabil, extrase din acest raport de control, având în vedere că anumite măsuri vor face obiectul unor alte analize din partea altor instituţii şi atunci raportul nu poate fi publicat integral", a spus Burduja.
El a subliniat că la Depogaz se verifică dacă au fost respectate procedurile şi, dacă nu, măsurile ce vor fi luate vor fi "exemplare".
"La Depogaz suntem în etapa finală de întocmire a raportului Corpului de Control. În zilele următoare, poate chiar mâine, vom publica, cel mai probabil, extrase din acest raport de control, având în vedere că anumite măsuri vor face obiectul unor alte analize din partea altor instituţii şi atunci raportul nu poate fi publicat integral", a spus Burduja.
El a subliniat că la Depogaz se verifică dacă au fost respectate procedurile şi, dacă nu, măsurile ce vor fi luate vor fi "exemplare".
"Dânşii au de respectat nişte proceduri. Atunci când deviază de la programul de extracţie trebuie să sesizeze autoritatea de reglementare, de exemplu. Noi verificăm dacă au respectat aceste proceduri, pentru că, dacă nu le-au respectat, e o problemă şi vom lua măsuri exemplare", a precizat ministrul Energiei.
Conform unei declaraţii transmise, ulterior, presei, raportul se încheie cu o listă de măsuri, printre care poate fi, sau nu, sesizarea organelor de anchetă penală, dacă se constată ca au fost încălcate prevederi legale.
"Dacă se va întâmpla asta, vom comunica la finalizarea raportului, iar raportul nu va fi integral disponibil public, pentru ca în acea ipoteză ar face parte din eventuale şi ulterioare cercetări penale. Nu eu voi face o eventuală plângere penală, ci Corpul de Control va înainta întreg raportul către organele abilitate. Este un mecanism reglementat. Corpul de Control nu a constatat, până la acest moment, încălcări ale legii din partea furnizorilor", a transmis Sebastian Burduja.
Ministrul Energiei a anunţat, pe 7 februarie, că a decis să trimită Corpul de Control la Depogaz pentru a verifica dacă regulile sunt respectate, inclusiv programul de extracţie.
Cu două zile înainte, Depogaz anunţase un grad de umplere al depozitelor de gaze de 42,8% din capacitatea tehnică de stocare şi că, începând de vineri, 7 februarie,va diminua programele agreate de extracţie.
"Având în vedere: gradul de umplere al depozitelor la această dată, de 42,8% din capacitatea tehnică de stocare; gradul de umplere de 26%, respectiv 20% al depozitelor Bilciureşti şi Urziceni, depozite care asigură aproximativ 75% din capacitatea zilnică de extracţie; cantităţile de gaze extrase în luna noiembrie 2024, suplimentar faţă de programul lunar de extracţie agreat cu beneficiarii serviciului de înmagazinare; diminuarea capacităţii zilnice de extracţie în lunile decembrie 2024 - martie 2025, datorită utilizării depozitelor Bilciureşti şi Urziceni la capacitate ridicată pentru acoperirea nominalizărilor zilnice solicitate de beneficiarii serviciilor de înmagazinare în luna noiembrie 2024; influenţa gradului de umplere al depozitelor asupra capacităţii de extracţie zilnică, vă aducem la cunoştinţă că începând cu 7.02.2025 vom fi nevoiţi să diminuăm programele agreate de extracţie", au anunţat reprezentanţii Depogaz printr-un comunicat postat pe site-ul companiei.
Astfel, în perioada 7-23 februarie 2025 programele de extracţie vor fi diminuate cu 20%, în perioada 24-28 februarie cu 40%, 1-12 martie cu 14% şi 13-31 martie cu 75%.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1 / 9236 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Chambers Global 2025 | RTPR rămâne singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (9), Filip & Company (7), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director Bergenbier SA: ”Echipele noastre colaborează strâns pentru a preveni riscurile ce vin cu toate schimbările legislative. Vom continua acțiunile de conformare la modificările legislative și pe cele de prevenție. Menținem focusul pe strategia de sustenabilitate și continuăm să investim în dezvoltarea echipei”
Victorie în instanță pentru Pop Briciu Crai și Biriș Goran în legătură cu impozitul pe cifra de afaceri aplicabil operatorilor care tranzacționează produse accizabile
Iablonschi & Asociații asistă CCP Cooperatief cu privire la achiziția unui complex logistic din Ștefăneștii de Jos
Înalta Curte de Casație a decis în premieră restituirea TVA aferentă taxei clawback | Victoria obținută de avocații Băncilă, Diaconu și Asociații împreună cu EY România pentru un jucător de top din industria farmaceutică va avea implicații pentru toată industria farmaceutică
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...