ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cadariu: Mă aştept ca anul 2022 să reprezinte vârful a ceea ce înseamnă activitate turistică

28 Martie 2022   |   Agerpres

"Eu mă aştept, chiar dacă ne aflăm în situaţia aceasta de conflict armat la graniţă, ca anul 2022 să reprezinte vârful a ceea ce înseamnă activitate turistică pentru că, totuşi, suntem după doi ani de pandemie, iar lumea este dornică să-şi petreacă concediile, este dornică să revină în fond la normalitate", a afirmat Daniel Cadariu, luni, la Digi24.

 
 
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, estimează că anul 2022 va reprezenta vârful activităţii turistice, chiar în contextul conflictului armat din Ucraina, deoarece lumea este dornică să revină la normalitate, după doi ani de pandemie.
 
"Eu mă aştept, chiar dacă ne aflăm în situaţia aceasta de conflict armat la graniţă, ca anul 2022 să reprezinte vârful a ceea ce înseamnă activitate turistică pentru că, totuşi, suntem după doi ani de pandemie, iar lumea este dornică să-şi petreacă concediile, este dornică să revină în fond la normalitate", a afirmat Daniel Cadariu, luni, la Digi24.
 
Întrebat dacă are semnale de la hotelieri în ceea ce priveşte îngrijorări din partea turiştilor şi care este amploarea anulărilor de vacanţe în zona de Nord, Bucovina în special, ministrul Turismului a precizat că informaţii în acest sens urmează să primească de la asociaţiile din domeniu.
 
"Nu avem estimările în momentul de faţă, urmează să le primim de la asociaţiile din domeniu, însă, în nordul ţării sunt într-adevăr procente mai ridicate decât în restul ţării. E o reacţie firească. (...) Pe de altă parte, încă de săptămâna trecută, atât din punctul de vedere al ministerului, cât şi de la nivel de prim-ministru noi am ieşit cu comunicări publice pentru a-i încuraja pe români să-şi petreacă concediile în România. Mizăm pe faptul că statutul de ţară membră NATO asigură României o protecţie militară cum nu a mai avut niciodată. Asta nu înseamnă că nu sunt şi români îngrijoraţi. Faptul că de o lună şi ceva a început războiul, iar din punctul acesta de vedere, al securităţii interne, lucrurile s-au dovedit că aşa stau, suntem o ţara sigură, este un argument principal pentru care încurajăm încă o dată pe români, mai ales că vine şi vacanţa şcolară, să-şi petreacă concediile aşa cum o făceau în fiecare an", a spus Cadariu.
 
El a subliniat că mai mult de atât ministerul nu poate face în acest moment. Pe de altă parte, Daniel Cadariu a subliniat că, începând din decembrie, au fost luate nenumărate măsuri de sprijin în domeniul turismului.
 
Ministrul de resort a amintit HoReCa 1, "un program închis cu 450 de milioane de euro infuzie de capital", precum şi reintroducerea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din mediul bugetar.
 
"În momentul de faţă lucrăm la o schemă de ajutor aferentă pierderilor din anul 2021 a celor din HoReCa sau un aşa-zis HoReCa 2. Pe de altă parte, luna aceasta închidem o altă măsură de sprijin a agenţilor economici, deci şi a celor din turism, mă refer aici la Măsura 2. Sunt foarte multe măsuri luate în sprijinul în general a mediului de afaceri, dar şi a activităţii turistice", a precizat Cadariu.
 
El a menţionat că, recent, a fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind plafonarea preţului la principalele utilităţi".
 
În ceea ce priveşte tichetele de vacanţă pentru salariaţii bugetari, ministrul Turismului a subliniat că acestea au început deja să fie emise.
 
El a reamintit că tichete de vacanţă pot emite şi operatorii privaţi pentru salariaţii care lucrează în domeniul privat, iar acele tichete de vacanţă pot merge până la şapte salarii minime pe economie.
 
"Trebuie ştiut acest lucru. Poate fi o modalitate de a stimula salariatul să rămână la acel loc de muncă. Dacă ne referim la tichetele de vacanţă pentru salariaţii din bugetul de stat, trebuie să precizăm faptul că ele au început deja să fie emise. Din evidenţa de săptămâna trecută ştim că s-au emis deja tichete de vacanţă de peste 40 de milioane de lei de către instituţiile publice solicitante", a mai spus Daniel Cadariu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3406 / 8485
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...