
Cadariu: Mă aştept ca anul 2022 să reprezinte vârful a ceea ce înseamnă activitate turistică
28 Martie 2022
Agerpres"Eu mă aştept, chiar dacă ne aflăm în situaţia aceasta de conflict armat la graniţă, ca anul 2022 să reprezinte vârful a ceea ce înseamnă activitate turistică pentru că, totuşi, suntem după doi ani de pandemie, iar lumea este dornică să-şi petreacă concediile, este dornică să revină în fond la normalitate", a afirmat Daniel Cadariu, luni, la Digi24.
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, estimează că anul 2022 va reprezenta vârful activităţii turistice, chiar în contextul conflictului armat din Ucraina, deoarece lumea este dornică să revină la normalitate, după doi ani de pandemie.
"Eu mă aştept, chiar dacă ne aflăm în situaţia aceasta de conflict armat la graniţă, ca anul 2022 să reprezinte vârful a ceea ce înseamnă activitate turistică pentru că, totuşi, suntem după doi ani de pandemie, iar lumea este dornică să-şi petreacă concediile, este dornică să revină în fond la normalitate", a afirmat Daniel Cadariu, luni, la Digi24.
Întrebat dacă are semnale de la hotelieri în ceea ce priveşte îngrijorări din partea turiştilor şi care este amploarea anulărilor de vacanţe în zona de Nord, Bucovina în special, ministrul Turismului a precizat că informaţii în acest sens urmează să primească de la asociaţiile din domeniu.
"Nu avem estimările în momentul de faţă, urmează să le primim de la asociaţiile din domeniu, însă, în nordul ţării sunt într-adevăr procente mai ridicate decât în restul ţării. E o reacţie firească. (...) Pe de altă parte, încă de săptămâna trecută, atât din punctul de vedere al ministerului, cât şi de la nivel de prim-ministru noi am ieşit cu comunicări publice pentru a-i încuraja pe români să-şi petreacă concediile în România. Mizăm pe faptul că statutul de ţară membră NATO asigură României o protecţie militară cum nu a mai avut niciodată. Asta nu înseamnă că nu sunt şi români îngrijoraţi. Faptul că de o lună şi ceva a început războiul, iar din punctul acesta de vedere, al securităţii interne, lucrurile s-au dovedit că aşa stau, suntem o ţara sigură, este un argument principal pentru care încurajăm încă o dată pe români, mai ales că vine şi vacanţa şcolară, să-şi petreacă concediile aşa cum o făceau în fiecare an", a spus Cadariu.
El a subliniat că mai mult de atât ministerul nu poate face în acest moment. Pe de altă parte, Daniel Cadariu a subliniat că, începând din decembrie, au fost luate nenumărate măsuri de sprijin în domeniul turismului.
Ministrul de resort a amintit HoReCa 1, "un program închis cu 450 de milioane de euro infuzie de capital", precum şi reintroducerea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din mediul bugetar.
"În momentul de faţă lucrăm la o schemă de ajutor aferentă pierderilor din anul 2021 a celor din HoReCa sau un aşa-zis HoReCa 2. Pe de altă parte, luna aceasta închidem o altă măsură de sprijin a agenţilor economici, deci şi a celor din turism, mă refer aici la Măsura 2. Sunt foarte multe măsuri luate în sprijinul în general a mediului de afaceri, dar şi a activităţii turistice", a precizat Cadariu.
El a menţionat că, recent, a fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind plafonarea preţului la principalele utilităţi".
În ceea ce priveşte tichetele de vacanţă pentru salariaţii bugetari, ministrul Turismului a subliniat că acestea au început deja să fie emise.
El a reamintit că tichete de vacanţă pot emite şi operatorii privaţi pentru salariaţii care lucrează în domeniul privat, iar acele tichete de vacanţă pot merge până la şapte salarii minime pe economie.
"Trebuie ştiut acest lucru. Poate fi o modalitate de a stimula salariatul să rămână la acel loc de muncă. Dacă ne referim la tichetele de vacanţă pentru salariaţii din bugetul de stat, trebuie să precizăm faptul că ele au început deja să fie emise. Din evidenţa de săptămâna trecută ştim că s-au emis deja tichete de vacanţă de peste 40 de milioane de lei de către instituţiile publice solicitante", a mai spus Daniel Cadariu.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4359 / 9438 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații, alături de veteranii din Al Doilea Război Mondial
Proprietatea intelectuală sărbătorită de echipa BACIU PARTNERS prin Concursul de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale, ajuns la cea de-a III-a ediție
KPMG Legal – Toncescu și Asociații și KPMG Tax au asistat Pavăl Holding în achiziția proiectului Ethos House, o clădire de birouri premium situată în nordul Capitalei
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...