ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Hotelurile din Bucureşti sunt aproape pline, cu toate că preţurile au crescut

22 Mai 2024   |   Agerpres

Vicepreşedintele ANAT a mai spus că lumea apelează la diverse platforme pentru rezervarea biletelor de avion, de hotel, motiv pentru care vin foarte multe rezervări.

 
 
Hotelurile din Bucureşti sunt aproape pline în această perioadă, cu toate că preţurile au crescut, deoarece există un flux mare de străini care vin la festivaluri, astfel că agenţiile de turism oferă deja cazare şi în jurul Bucureştiului, a afirmat marţi Sorin Nicolescu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

"Avem un trend festivalier, un flux extraordinar de mare de străini care vin la festivaluri în Bucureşti, în toată ţara, dar în Bucureşti deja aproape nu e lună să nu fie două, trei festivaluri: la Romexpo, la Piaţa Constituţiei etc. Aceste festivaluri atrag un număr foarte mare de turişti străini. Deja sunt perioade în an în care nu mai avem locuri de cazare. Altădată nu erau ocupate hotelurile, în afară de noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie. Hotelurile din Bucureşti sunt aproape pline, cu toate că preţurile au crescut. (...) Uitaţi-vă la Sala Palatului, nu mai face faţă de câte spectacole sunt - şi nu e un loc. Agenţiile de turism nu mai pot să facă faţă la partea de cazare, deja cazăm în jurul Bucureştiului. O atracţie pentru turiştii străini sunt şi împrejurimile Bucureştiului. Menţionez aici Sâmbureni, Cernica, Casa Timiş, poate puţin mai departe unele, dar sunt locuri foarte interesante şi foarte căutate, mănăstirile de la Snagov, care sunt dorite de străini, poate mai mult decât centrul", a declarat Sorin Nicolescu, la cea de-a patra ediţie a conferinţei "Focus Bucureşti - Digitalizare şi Dezvoltare urbană".


El a subliniat că, în centrul Capitalei, parcarea autocarelor cu turişti străini nu este posibilă.

"E o mare problemă. Nu putem veni cu autocarele cu turişti. N-avem voie să parcăm nicăieri. Omul trebuie să stea 10 minute, să facă şi el o poză la Ateneu, la Palatul Regal, la Statuia lui Carol, Arcul de Triumf. N-ai unde să parchezi un autocar, cum să dai 40 de inşi jos, să-i urci înapoi?
La Viena, la Paris sunt autocare peste tot. La noi nu e un autocar. Nu că nu vin străinii, nu avem unde parca, nu avem unde să-i aşezăm", a spus Sorin Nicolescu.

Totodată, el a precizat că sunt zeci de croaziere Viking care vin dinspre Germania, Austria, Elveţia, pline cu turişti.

"Acestea vapoare sunt pline cu turişti. Un vapor încarcă 7-8-9 autocare. Vă daţi seama ce înseamnă să vină nouă autocare de la Giurgiu la Bucureşti? Şi unde să le parchezi? Oamenii ăştia sunt dornici toţi să viziteze. Plătesc 200 euro pentru o excursie de o zi la Bucureşti. Mai departe, în afară de parcări, e traficul. Acum se deschide linia directă Bucureşti-Giurgiu, cu trenul. Probabil că o să fie mult mai uşor să aducem turiştii cu trenul, când vin foarte mulţi. Facem două, trei vagoane speciale, mai frumoase", a adăugat vicepreşedintele ANAT.

Potrivit acestuia, agenţiile de turism au promovat foarte mult şi călătoriile în străinătate.

"Uitaţi-vă ce este pe Otopeni, dimineaţa, nu e un avion gol. Am făcut multe chartere. În ultimul timp luăm weekend-urile astea date câte 5 zile, câte 4 zile, de Paşti, de Rusalii, de nu ştiu ce. În această perioadă promovăm externul, care e mai ieftin, să zicem: Egipt, Turcia, Tunisia, ca să mai eliberăm din Bucureşti şi să-i aducem pe străini. Acum dacă facem promovare la străini, la târgurile internaţionale, n-avem unde să-i cazăm. Ce să vă spun? Am cereri la Călimăneşti, la Herculane, peste tot, n-am niciun loc. Noi facem o promovare, dacă e să-i primim, nu se poate. Sunt turişti din Israel care vor să vină aici, la staţiuni de tratament. Nu e niciun loc. Deci problema infrastructurii hoteliere trebuie reanalizată de către investitori şi dezvoltatori, am mers puţin cu un pas înaintea lor, mai ales din punct de vedere al digitalizării", a adăugat Sorin Nicolescu.

Vicepreşedintele ANAT a mai spus că lumea apelează la diverse platforme pentru rezervarea biletelor de avion, de hotel, motiv pentru care vin foarte multe rezervări.

Pe de altă parte, el a mai explicat că nu există proceduri de folosire a banilor strânşi de la turişti, din taxa de oraş. "Primăria a strâns aceşti bani şi pentru că nu au existat proceduri de folosire a acestor bani, banii stau. Noi avem nevoie mare de aceşti bani, ca să-i putem folosi în promovarea Bucureştiului, atât pe extern, cât şi pe intern.", a spus vicepreşedintele ANAT.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 66 / 8762
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...