ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Niculescu, despre aderarea României la OCDE: 2026 este o ţintă ambiţioasă care poate fi atinsă

01 Octombrie 2024   |   Agerpres

Potrivit acestuia, aderarea la OCDE înseamnă mai multe fonduri care vor veni în ţară pentru antreprenori. Totodată, pentru companii va însemna mai multă transparenţă şi o administraţie mai bună cu care se va lucra, precum şi posibilitatea de deschidere către alte pieţe.

 
 
Există un consens politic foarte puternic pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), astfel că 2026 este o ţintă ambiţioasă care poate fi atinsă, a declarat, marţi, coordonatorul naţional pentru aderarea României la OCDE, Luca Niculescu.

"Nu există o dată fixată în relaţia cu OCDE. Există însă o dată dorită, anunţată de autorităţile române, de prim-ministru, de preşedinte, de preşedintele Senatului - şi mai sunt oameni politici care şi-au exprimat dorinţa ca în 2026 să fim membri în OCDE. Procesul de aderare este foarte dinamic, lucrăm zi şi noapte. Este o ţintă ambiţioasă, o ţintă care poate fi atinsă. Condiţia este să rămânem pe o traiectorie bună pe care suntem acum. Există un consens politic foarte puternic pentru aderarea la OCDE. În Parlament a fost înfiinţată o comisie specială pentru sprijinirea procesului de aderare în care se află membri ai tuturor partidelor politice cu reprezentare parlamentară", a menţionat Luca Niculescu, la conferinţa "Barometrul antreprenorilor care construiesc viitorul - România & Republica Moldova".


Potrivit acestuia, aderarea la OCDE înseamnă mai multe fonduri care vor veni în ţară pentru antreprenori. Totodată, pentru companii va însemna mai multă transparenţă şi o administraţie mai bună cu care se va lucra, precum şi posibilitatea de deschidere către alte pieţe.

"Ca să intri în OCDE trebuie să ai întreprinderi publice bine guvernate. România este în proces de reformă, ca urmare a cerinţelor Comisiei Europene şi a discuţiilor asumate cu cei de la OCDE. Sunt 26 de comitete care ne evaluează. Când vorbim cu cei care ne evaluează primim, după discuţii, nişte recomandări prioritare. De fapt, sunt nişte obligaţii pe care trebuie să le realizăm înaintea aderării, iar reforma guvernanţei întreprinderilor de stat face parte din recomandările prioritare", a adăugat Niculescu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 8919
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
KPMG Legal consolidează echipa de managment prin promovarea a patru avocați pe poziția de partener | Cristina Roșu, Irina Stănică, Dragoș Iamandoiu și Călin Dragoman fac un pas înainte în carieră
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Clifford Chance Badea a asistat băncile în legătură cu emisiunea de obligațiuni ESG prin care Banca Transilvania a atras 700 mil. E de pe piețele internaționale. Mădălina Rachieru-Postolache (partener) și Radu Ropotă (Of-Counsel), în prim plan
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Șerban și Asociații continuă extinderea Departamentului de Drept Privat
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în lansarea unei emisiuni de obligațiuni verzi în valoare 700 mil. €. Ce avocați au fost în echipa de proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...