ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Kathleen Kavalec (Ambasada SUA la București): Mai trebuie parcurşi paşi importanţi pentru includerea României în programul Visa Waiver

01 Octombrie 2024   |   Agerpres

Ambasadorul SUA la Bucureşti a anticipat că vor avea loc consultări suplimentare între cele două guverne în această toamnă.

 
 
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, a declarat marţi că în următoarele luni mai trebuie parcurşi o serie de paşi importanţi pentru a se stabili dacă România este, de fapt, eligibilă pentru a participa la Programul Visa Waiver.

Ea a făcut precizarea la plecarea de la Palatul Victoria, după discuţiile avute cu premierul Marcel Ciolacu.

"Suntem recunoscători pentru parteneriatul strâns cu Guvernul român în eforturile noastre comune de a aduce România în Programul Visa Waiver, care ar ajuta la facilitarea călătoriilor turistice şi de afaceri ale românilor în SUA fără a fi nevoie să solicite o viză. Programul este administrat de Departamentul de Securitate Internă al SUA şi are la bază eforturile de cooperare cu guvernele partenere pentru a asigura îndeplinirea cerinţelor de securitate a frontierei SUA. Mai trebuie parcurşi o serie de paşi importanţi în următoarele luni pentru a stabili dacă România este, de fapt, eligibilă pentru a participa la Programul Visa Waiver", a afirmat Katheleen Kavalec.


Ambasadorul SUA la Bucureşti a anticipat că vor avea loc consultări suplimentare între cele două guverne în această toamnă.

"Anticipăm că vor avea loc noi consultări între cele două guverne mai târziu în această toamnă, pentru a revizui respectarea de către România a unui număr de măsuri de securitate convenite anterior. În cazul unei decizii favorabile luate de Guvernul SUA pentru a include România în Programul Visa Waiver, anticipăm că va exista o perioadă de pregătire atentă şi de informare publică înainte de a fi implementate orice schimbări în cerinţele actuale de viză. Datele referitoare la rata de refuz a vizelor pentru toţi aspiranţii la Programul Visa Waiver sunt de obicei publicate nu mai târziu de ianuarie. Dacă toate condiţiile şi pregătirile vor fi realizate cu succes, programul ar putea intra în vigoare cândva în 2025", a mai declarat Katheleen Kavalec.

Întrebată care sunt acei paşi pe care România trebuie să-i facă, aceasta a precizat: "Există o serie de paşi referitori la securitate şi schimbul de informaţii şi am semnat câteva acorduri în acest sens, care vor trebui implementate".

Totodată, Katheleen Kavalec a punctat că acest program este doar pentru vize turistice şi de afaceri, întrebată dacă sunt preconizate noi negocieri între cele două părţi în vederea eliminării vizelor pentru românii care doresc să studieze în SUA sau să lucreze acolo.

"Nu se aplică vizelor de student sau altor tipuri de muncă. Este un program exclusiv pentru călătorii turistice şi de afaceri", a mai precizat Kavalec.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 8919
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
KPMG Legal consolidează echipa de managment prin promovarea a patru avocați pe poziția de partener | Cristina Roșu, Irina Stănică, Dragoș Iamandoiu și Călin Dragoman fac un pas înainte în carieră
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Clifford Chance Badea a asistat băncile în legătură cu emisiunea de obligațiuni ESG prin care Banca Transilvania a atras 700 mil. E de pe piețele internaționale. Mădălina Rachieru-Postolache (partener) și Radu Ropotă (Of-Counsel), în prim plan
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Șerban și Asociații continuă extinderea Departamentului de Drept Privat
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în lansarea unei emisiuni de obligațiuni verzi în valoare 700 mil. €. Ce avocați au fost în echipa de proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...