Olivier Michalon: România poate avea încredere deplină în Airbus; aceasta nu este o promisiune goală
17 Octombrie 2019
AGERPRESReprezentantul Airbus a amintit că, anul trecut, Airbus şi IAR au semnat un contract de exclusivitate pe 15 ani pentru "cooperarea la construcţia elicopterelor militare medii, de care România are nevoie".
România "poate avea încredere deplină în Airbus", prezenţa companiei de-a lungul anilor în ţara noastră fiind dovada că angajamentul nu este o "promisiune goală", a declarat, miercuri, Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus.
El a participat la o recepţie pentru sărbătorirea celor 50 de ani ai companiei. "În România, Airbus este singura companie aeronautică de top care are operaţiuni industriale, ce oferă peste 6.300 de locuri de muncă, direct şi indirect. Este angajamentul de o jumătate de secol al Airbus faţă de piaţa locală", a afirmat el şi a adăugat că "în ultimii ani, contribuţia economică a Airbus în România a fost semnificativă", anume 650 de milioane de euro cifră de afaceri, din care 10% au fost reinvestiţi.
El a participat la o recepţie pentru sărbătorirea celor 50 de ani ai companiei. "În România, Airbus este singura companie aeronautică de top care are operaţiuni industriale, ce oferă peste 6.300 de locuri de muncă, direct şi indirect. Este angajamentul de o jumătate de secol al Airbus faţă de piaţa locală", a afirmat el şi a adăugat că "în ultimii ani, contribuţia economică a Airbus în România a fost semnificativă", anume 650 de milioane de euro cifră de afaceri, din care 10% au fost reinvestiţi.
Reprezentantul Airbus a amintit că, anul trecut, Airbus şi IAR au semnat un contract de exclusivitate pe 15 ani pentru "cooperarea la construcţia elicopterelor militare medii, de care România are nevoie".
"Suntem aici să susţinem eforturile României de a-şi reînnoi flota de elicoptere şi suntem încrezători că avem soluţiile potrivite pentru nevoile sale operaţionale de ţară şi de membru NATO. (...) România poate avea încredere deplină în Airbus şi în divizia Airbus Helicopters. Aceasta nu este o promisiune goală, este o declaraţie dovedită de prezenţa pe termen lung în ţară a Airbus şi provoc orice alt constructor de elicoptere să egaleze ce am realizat noi aici. E uşor să promiţi multe", a afirmat acesta.
Michalon şi-a exprimat speranţa ca, în scurt timp, la Braşov să fie asamblate elicoptere modelul H215M.
La rândul său, directorul general al Airbus Helicopters România, Georges Durdilly, a descris compania drept un "model al integrării europene şi un punct de referinţă pentru aeronautică în lume".
Secretarul de stat în Ministerul Apărării Nicolae Nasta a apreciat că această companie este "partenerul major al României în sectorul aeronautic".
Şi membri ai corpului diplomatic de la Bucureşti au vorbit despre companie. Astfel, ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a amintit că, tot miercuri, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarul german Angela Merkel au fost la fabrica Airbus din Toulouse. "Replicăm această aniversare în România", a spus ea. De asemenea, a apreciat Ramis, angajamentul consorţiului european Airbus în ţara noastră subliniază "buna integrare a României în UE".
Totodată, diplomatul a evocat istoria de succes a Dacia. "În relaţia cu România, avem nevoie de o nouă poveste de succes. (...) Succesul Dacia în domeniul construcţiei de automobile este un bun exemplu al unei strategii prin care toată lumea câştigă, iar visul nostru este să repetăm această poveste în domeniul aeronauticii", a punctat Ramis.
Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a făcut o scurtă istorie a companiei. "Germania şi Franţa au ajuns la un acord la nivel de stat în 1969, lor li s-au alăturat Marea Britanie şi Spania în scopul de a revigora industria aerospaţială şi de a deveni un brand recunoscut internaţional şi un simbol al excelenţei europene, un far economic şi tehnologic a ceea ce Europa poate reuşi dacă şi când se unesc forţele", a subliniat el.
Vorbind despre "lecţia" pe care a dat-o Airbus, ambasadorul a spus: "Cooperarea este cheia pentru prosperitate şi pur şi simplu nu mai este loc pentru demersuri naţionaliste". "Airbus nu e aici să facă profit rapid, să dea lovitura şi să plece, este aici pentru parteneriatul strategic din industria aeronautică pe următorii 50 de ani", a spus diplomatul referitor la prezenţa companiei în România.
La rândul său, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a afirmat că "România fără aeronautică şi fără să fie la vârful dezvoltării în aeronautică este la fel de neimaginat ca România fără Enescu".
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 8913 / 9060 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații și britanicii de la Legal500 au lansat ediția 2024 a GC Powerlist Romania
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Frații Micula obțin în SUA încă un verdict în defavoarea României, care ar trebui să plătească penalitați de 14 mil. USD, după ce un judecător american a aprobat sancțiuni de pană la 100.000 USD ̸ săptămână, considerând că reclamanții nu au primit întreaga sumă din hotărârea ICSID pronunțată în 2013 | Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat luna trecută decizia de a interzice României să plătească sumele din sentința arbitrală, invocând încălcări ale normelor privind ajutoarele de stat
Reff & Asociații | Deloitte Legal lansează o nouă ediție a proiectului educațional „Law Is Awesome!”, dedicat studenților care vor să devină avocați de business
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager la Amromco Energy: ”În următoarea perioadă ne așteptăm la majorări de taxe și impozite, dar și la liberalizarea prețului energiei. O creștere a prețurilor la energie în Europa nu poate aduce decât un val imediat de scumpiri resimțit local”
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
INTERVIU | Transferul echipei de Tax and Finance de la Noerr către Kinstellar s-a finalizat cu succes. Iulian Sorescu, partener și unul dintre coordonatorii practicii: ”Mesajul nostru este unul de continuitate și de încredere. Pentru clienți, tranziția aduce accesul la o echipă și mai mare, cu o combinație de expertiză juridică și financiară care acoperă toate nevoile companiilor nu doar la nivel local, dar și la nivel internațional”
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
RTPR, alături de Autonom Services la o nouă emisiune de obligațiuni corelate cu obiective de sustenabilitate. Echipa, coordonată de Mihai Ristici (Partener) și Vlad Stamatescu (Counsel)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...