ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Opinie Marek Paciorkowski, Director Piețe Financiare, Aforti Exchange: Urmează pragul de 20.000 USD pentru bitcoin?

12 Septembrie 2019   |   BizLawyer

Putem presupune că prețurile vor avea tendința de a scădea până la 9.100 USD, după care vor intra într-o volatilitate foarte limitată, pentru ca în final să scadă la 7.500 USD. Acest nivel ar trebui să fie deja minimul local, de la care va pleca următorul val de creșteri.

 
 
Piața Bitcoin (BTC) este încă una destul de tânără, cu toate acestea, există o tendință emergentă care are șansa de a se repeta. În decembrie 2017, a avut loc o explozie a prețului, care a adus cotațiile BTC la 19.500 USD. De atunci, acțiunile au scăzut și apoi au încercat să se recupereze, dar tendința a fost în mod clar în scădere, ducând prețul Bitcoin la un nivel de 3,150 USD.

Între decembrie 2018 și martie 2019, am ne-am confruntat cu o volatilitate extrem de scăzută - a fost faza de acumulare înainte de următoarea scădere puternică. Schimbarea trendului de scădere și ulterioarele creșteri ale prețului a început în aprilie 2019 și a continuat neîntreruptă până la sfârșitul lunii iunie 2019, când nivelul prețului a ajuns în jurul valorii de 11.360 USD. Acest nivel de preț s-a dovedit a fi un vârf local și de atunci observăm o alunecare foarte asemănătoare cu cea pe care am văzut-o de-a lungul aproape întregului an 2018. Cu toate acestea, un lucru s-a schimbat - prețul este corectat de la un nivel mai scăzut și raza de acțiune a valurilor ulterioare este mult mai mică.


Având în vedere repetabilitatea celor două modele descrise mai sus, putem presupune că prețurile vor avea tendința de a scădea până la 9.100 USD, după care vor intra într-o volatilitate foarte limitată, pentru ca în final să scadă la 7.500 USD. Acest nivel ar trebui să fie deja minimul local, de la care va pleca următorul val de creșteri. Dacă cererea reușește să împingă linia principală a tendinței descendente, este posibil să avem de-a face cu un alt val de boom care poate ajunge la bariera psihologică de 20.000 USD, depășind maximul istoric pe care l-am văzut la sfârșitul anului 2017.

Astăzi, prețul BTC oscilează la un nivel 10.100 USD, în timp ce capitalizarea totală de piață a Bitcoin valorează peste 181 miliarde USD. În ultimele 24 de ore, au fost tranzacționate monede virtuale Bitcoin în valoare de aproximativ 18 miliarde USD. Este de subliniat faptul că Ethereum, a doua cea mai importantă criptomonedă după Bitcoin are o capitalizare de piață de aproximativ 10 ori mai mică decât BTC, de 19 miliarde USD, iar întreaga piață a criptomonedelor este estimată la 259 miliarde USD.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9047 / 9156
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...