
Oprea: Industria de apărare poate să fie unul dintre motoarele de dezvoltare în 2025
31 Martie 2025
AgerpresPotrivit acestuia, noua lege a cooperării industriale "produce deja efecte pentru oricare dintre cei care doresc să fie parte la programul de echipare a Armatei Române şi a celorlalte ministere de forţă".
Industria naţională de apărare poate să fie unul dintre motoarele de dezvoltare în tendinţele economice pentru anul 2025, a declarat, luni, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ştefan Radu Oprea, la "Conferinţa 'Tendinţe Economice 2025", aflată la a treia ediţie, sub egida BNR.
"Industria naţională de apărare poate să fie unul dintre motoarele de dezvoltare în tendinţele economice pentru anul 2025. Avem o nouă strategie pentru industria naţională de apărare, prima aprobată de un guvern în ultimii 35 de ani. N-am reuşit niciodată să avem o strategie aprobată. Guvernul României are viziune. Este o nouă lege a cooperării industriale, care înlocuieşte Legea offset-ului. Aceasta nu a produs efecte în economie, din păcate, pentru că vedem care este starea celor 22 de companii cu capital de stat şi ale celor peste 90 de companii cu capital privat din acest domeniu", a spus Oprea.
"Industria naţională de apărare poate să fie unul dintre motoarele de dezvoltare în tendinţele economice pentru anul 2025. Avem o nouă strategie pentru industria naţională de apărare, prima aprobată de un guvern în ultimii 35 de ani. N-am reuşit niciodată să avem o strategie aprobată. Guvernul României are viziune. Este o nouă lege a cooperării industriale, care înlocuieşte Legea offset-ului. Aceasta nu a produs efecte în economie, din păcate, pentru că vedem care este starea celor 22 de companii cu capital de stat şi ale celor peste 90 de companii cu capital privat din acest domeniu", a spus Oprea.
Potrivit acestuia, noua lege a cooperării industriale "produce deja efecte pentru oricare dintre cei care doresc să fie parte la programul de echipare a Armatei Române şi a celorlalte ministere de forţă".
"Ştim deja că fără o cooperare industrială, fără o producţie reală în România nu se poate. Anul 2025, pentru economia românească, poate să prezinte foarte multe oportunităţi şi dacă împreună ştim să le facem funcţionale, România va avea un foarte mare viitor în rândul statelor membre, ca unul dintre statele cu cel mai mare potenţial de investiţii", a încheiat şeful Cancelariei prim-ministrului.
Patronatul European al Femeilor de Afaceri PEFA organizează, luni, la Arenele BNR din Bucureşti, cea de-a treia ediţie a conferinţei "Tendinţe Economice 2025", un eveniment dedicat provocărilor şi oportunităţilor economice ale acestui an.
Ediţia din acest an se va concentra pe trei paneluri tematice care vor aborda principalele direcţii economice şi strategii de dezvoltare.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este unul dintre partenerii media ai evenimentului.
Patronatul European al Femeilor de Afaceri PEFA este organizaţie patronală, membră a IMM România, singura confederaţie reprezentativă la nivel naţional pentru IMM-uri. PEFA promovează şi susţine egalitatea de gen, rolul şi importanţa femeilor în societate şi în economie. Patronatul oferă antreprenorilor o platformă puternică pentru a-şi face auzite vocile atât la nivel naţional, în relaţia cu autorităţile publice centrale şi locale, cât şi european.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 70 / 9438 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații, alături de veteranii din Al Doilea Război Mondial
Proprietatea intelectuală sărbătorită de echipa BACIU PARTNERS prin Concursul de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale, ajuns la cea de-a III-a ediție
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...