ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Renovatio Solar: Deși prețul energiei a scăzut foarte mult în 2023, cererea de proiecte fotovoltaice va continua să avanseze și în anii următori

28 Iulie 2023   |   BizLawyer

Potrivit directorului general al Renovatio Solar, existenta unui cadru legislativ stabil si predictibil poate stimula increderea in investitii si poate contribui la dezvoltarea sustenabila a pietei de fotovoltaice.

 
 
Renovatio Solar, companie din ecosistemul Renovatio, unul dintre principalii jucatori in domeniul energiei solare si al tehnologiei verzi din Romania, mizeaza pe continuarea trendului crescator al cererii de proiecte fotovoltaice, atat in zona IMM, cat si in zona persoanelor fizice, intr-un context de piata in care pretul energiei a scazut foarte mult.

”In general, industria fotovoltaica a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani, pe masura ce tehnologia a devenit mai eficienta si mai accesibila, iar pretul energiei s-a majorat substantial. Chiar daca pretul energiei a scazut foarte mult in 2023, consideram ca trendul crescator in ceea ce priveste cererea de proiecte fotovoltaice se va mentine atat la nivel industrial, cat si in rezidential”, a declarat Horatiu Regneala, directorul general al Renovatio Solar.


Potrivit acestuia, ”la ora actuala, companiile internationale cu prezenta in Romania si care au mai multe puncte de lucru isi pastreaza interesul pentru implementarea proiectelor fotovoltaice, la fel si cei care investesc in astfel de proiecte, pe care le vad ca pe o plasa de siguranta pe termen mediu si lung”.

Potrivit ultimelor date disponibile, publicate de OPCOM, operatorul pietei de energie electrica si gaze naturale din Romania, in ceea ce priveste electricitatea, in luna iunie 2023, pretul mediu de inchidere a pietei a fost de 422,24 lei/MWh, in conditiile in care in urma cu exact un an era de 1.138,30 lei/MWh.

”Incepand din acest an, cunoaste o crestere si numarul proiectelor mari implementate, cele cu o putere de zeci si sute de MWp, datorita prezentei pe piata a jucatorilor care mizeaza pe dezvoltarea strategica pe termen mediu si lung, pe o crestere sustenabila si pe crearea de valoare, fara a se baza exclusiv pe factorul pret”, a mai explicat directorul general al Renovatio Solar.

Unul dintre principalii factori care influenteaza evolutia pietei locale de fotovoltaice este politica guvernamentala, care va trebui sa implementeze programe pentru atingerea obiectivului Romaniei de eliminare treptata a energiei pe carbune pana in 2032 si pentru atingerea obiectivelor de energie si emisii, prevazute in Planul National Integrat in domeniul Energiei si Schimbarilor Climatice (PNIESC). Aceste programe pot include scheme de sprijin, tarife de rascumparare a energiei electrice, subventii si stimulente fiscale pentru instalarea de sisteme fotovoltaice.

Potrivit directorului general al Renovatio Solar, existenta unui cadru legislativ stabil si predictibil poate stimula increderea in investitii si poate contribui la dezvoltarea sustenabila a pietei de fotovoltaice.

”Costurile de productie si instalare a sistemelor fotovoltaice au scazut semnificativ in ultimii ani, facand tehnologia mai accesibila. In prezent, celulele fotovoltaice sunt mai eficiente si modulele mai durabile imbunatatind performanta si reducand costurile sistemelor”, a mai spus Horatiu Regneala.

Un alt factor care va influenta pozitiv piata atat in acest an, cat si in anii urmatori, in opinia reprezentantului Renovatio Solar, este cresterea constientizarii si a cererii publice pentru energie regenerabila, datorita atat evolutiei preturilor energiei, cat si datorita preocuparilor legate de schimbarile climatice si de diminuarea dependentei de sursele traditionale.

Renovatio Solar este o companie prezenta pe piata locala de proiecte fotovoltaice inca din 2010, fiind unul dintre principalii jucatori si sustinandu-si cresterea pe baza expertizei echipei sale de profesionisti in domeniul energetic, instruiti si calificati atat in Romania, cat si in afara tarii.

Compania a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri in crestere, dupa ce a construit peste 30 de proiecte industriale, atat la nivel de prosumator (de cateva sute de kWp fiecare), cat si proiecte mai mari de peste 1MWp. Renovatio Solar vizeaza o majorare substantiala a cifrei de afaceri in 2023, prin contractarea de noi proiecte, avand ca obiectiv atingerea pragului de 100 MWp.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1647 / 9200
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Wolf Theiss a asistat fondatorii Embryos Fertility Clinic cu privire la vânzarea pachetului majoritar de părţi sociale către Integral Capital Group, alături de care a stat RTPR | Ce avocați au fost în cele două echipe
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...