ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Agroland a investit 150.000 € în deschiderea celui mai mare magazin din rețea, în Timișoara

13 August 2020   |   BizLawyer

Conceptul Agroland MEGA este unic în România și se referă la magazine agricole cu o suprafață mai mare cu 300% decât media acestei piețe * Acesta este a cincea unitate Agroland MEGA și cea mai mare inaugurată până acum * Vânzările prognozate pentru primul an de activitate sunt estimate la 500.000 euro * În următorii patru ani, deschiderea de noi magazine Agroland MEGA va fi una dintre principalele direcții de dezvoltare a companiei

Horia Cardos, fondator si director general al Agroland

 
 
Agroland a deschis cel mai mare magazin din rețea, care ocupă o suprafață de 410 metri pătrați, cu o investiție de 150.000 de euro care nu include stocurile. Agroland MEGA reprezintă un concept unic în România, care constă în magazine cu circa 300% mai mari decât cele tradiționale și în care se pune un accent sporit pe amenajare, aranjarea la raft, precum și consultanța de specialitate oferită clienților.

Acesta este primul magazin de acest tip din Timișoara și cel de-al cincilea din cadrul rețelei Agroland, care numără în prezent 247 de unități, situate în 28 de județe ale țării. Vânzările estimate pentru noul magazin se ridică la aproximativ 500.000 de euro, în primul an de activitate, iar reprezentanții companiei au în plan să mai deschidă alte două Agroland MEGA, în 2020. Agroland deține cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România, a fost fondată acum peste 20 de ani și comercializează, printre altele, produse pentru grădinărit, hrană și accesorii pentru animale de companie precum și pui de o zi, furaje pentru animale și utilaje agricole.


Magazinul este situat în incinta primului strip mall din zona Timișoarei, care se află la intrarea în localitatea Moșnița Nouă, în imediata vecinătate a municipiului. Agroland MEGA Timișoara va pune la dispoziția clienților circa 2.000 de produse, dublul numărului celor care se regăsesc în fiecare dintre celelalte patru unități de tip MEGA din rețea. Din punct de vedere al repartizării în funcție de gamă, în noul magazin vor fi disponibile 650 de produse pentru grădină, 750 de produse pentru îngrijirea animalelor, 450 de produse pentru ferme și 200 de articole care aparțin altor game.

„Am lansat conceptul Agroland MEGA în 2017, pentru că am considerat că este benefic pentru clienții noștri să dispună de magazine de tip supermarket, cu suprafețe generoase, game variate de produse și personal calificat să le ofere consultanță de specialitate, în funcție de nevoile fiecăruia. Planurile noastre sunt să extindem această direcție de dezvoltare și să inaugurăm unități Agroland MEGA în apropiere de toate marile orașe din România, în următorii patru ani. Până la finele lui 2020, ne-am propus să deschidem încă două astfel de unități în România, în care să avem la vânzare peste 3.000 de produse și care să depășească 600 mp. Nu excludem nici extinderea în străinătate, într-o primă etapă în țări vecine precum Serbia și Ungaria, dacă noile Agroland MEGA vor avea succesul scontat, în România”, explică Horia Cardoș, fondator și director general al Agroland.

Traficul mediu estimat în Agroland MEGA Timișoara este de 100 - 300 de persoane zilnic, cu variațiile sezoniere specifice. Potrivit reprezentanților companiei, clasamentul celor mai bine vândute trei produse în unitățile Agroland este format din: butași de trandafiri, mâncare pentru câini și furaje pentru păsări. Odată cu deschiderea noului magazin, vor fi lansate numeroase promoții la majoritatea mărcilor disponibile, cele mai mari reduceri fiind pe segmentul de îngrijire a animalelor de companie.

În prezent, rețeaua Agroland include cinci unități de tip MEGA situate în apropiere de Craiova, Galați, Brăila, Giurgiu și, începând cu 13 august, Timișoara.

Recent, compania a anunțat rezultatele financiare parțiale pentru primul semestru din 2020, care a marcat una dintre cele mai prospere perioade din existența Agroland. Astfel, cifra de afaceri s-a ridicat la 25,5 milioane de euro, în creștere cu 18% față de aceeași perioadă din 2019, iar profitul net s-a situat la 1,75 milioane euro. Această valoare este de aproape 4 ori mai mare decât cea înregistrată pe parcursul lui 2019.

Agroland este cea mai mare rețea de magazine agricole din România, are capital 100% românesc și a fost fondată în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș. În prezent, rețeaua Agroland are 247 de unități, localizate în 28 de județe, și 400.000 de clienți unici/ an. Printre produsele comercializate se află: pui de o zi, furaje şi echipamente pentru ferme mici şi medii, produse pentru grădinărit (seminţe, material săditor, fertilizanți, echipamente) şi hrană și accesorii pentru animale de companie.
Agroland a înregistrat o cifră de afaceri de 30 milioane de euro, la finele lui 2019, și are 220 de angajați. În 2013 a devenit membră a ERPA – Asociația Producătorilor de Păsări Rurale din Europa.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 11
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...