ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANCOM revizuieşte legislaţia secundară în privinţa autorizării generale pentru furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice

13 Ianuarie 2023   |   Agerpres

Totodată, proiectul de decizie prevede ca notificarea intenţiei de furnizare de reţele publice de comunicaţii electronice sau servicii de comunicaţii electronice destinate publicului să se limiteze la o notificare cu titlu declarativ, dobândirea acestui drept nefiind condiţionată de transmiterea unei notificări complete.

 
 
Regimul de autorizare generală pentru furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice ar urma să se schimbe în perioada următoare, după cum reiese dintr-un proiect de decizie publicat, vineri, în consultare de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).
 
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al arbitrului pieţei telecom din România, se propune un nou formular-tip, care va conţine informaţii necesare în vederea identificării solicitantului şi asigurării unei comunicări facile între acesta şi Autoritate, dar şi noua clasificare a reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice, împreună cu setul de informaţii necesare realizării unei descrieri succinte a reţelei sau serviciului pentru care se solicită autorizarea.
 
Totodată, proiectul de decizie prevede ca notificarea intenţiei de furnizare de reţele publice de comunicaţii electronice sau servicii de comunicaţii electronice destinate publicului să se limiteze la o notificare cu titlu declarativ, dobândirea acestui drept nefiind condiţionată de transmiterea unei notificări complete.
 
"Însă, acest fapt nu exonerează respectivul furnizor de obligaţia de a comunica, în mod complet şi corect, toate informaţiile solicitate prin intermediul formularului-tip al notificării. De asemenea, rolul formularului-tip de notificare a fost extins, acesta deservind oricărei categorii de informaţii transmise Autorităţii legate de furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice ori de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, fie că este vorba de începerea activităţii în domeniu, furnizarea de noi reţele sau servicii, modificarea informaţiilor referitoare la reţele şi servicii, transmise printr-o notificare anterioară, sau chiar despre încetarea furnizării unor reţele sau servicii", precizează Autoritatea.
 
De asemenea, modificări de structură, precum şi de conţinut, au fost aduse Autorizaţiei generale pentru furnizarea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice, ca urmare a stabilirii, în acord cu legislaţia primară, a unor condiţii exhaustive care vizează furnizarea de reţele şi/sau de servicii de comunicaţii electronice, cu excepţia serviciilor de comunicaţii interpersonale care nu se bazează pe numere.
 
În plus, fundamentarea măsurilor existente în actualul cadru legal secundar, dar care nu au fost supuse revizuirii prin prezentul proiect de decizie, rămâne valabilă şi menţine în integralitate conţinutul argumentativ.
 
Revizuirea legislaţiei secundare privind regimul de autorizare generală pentru furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice este necesară pentru a pune în acord cu prevederile Legii nr. 198/2022 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul comunicaţiilor electronice şi pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării reţelelor de comunicaţii electronice, prin care a fost transpusă în legislaţia naţională Directiva (UE) 2018/1972 de instituire a Codului european al comunicaţiilor electronice,
 
Proiectul de decizie al ANCOM este supus consultării publice în regim de urgenţă, iar persoanele interesate sunt invitate să formuleze şi să transmită observaţii/propuneri până la data de 27 ianuarie 2023. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 795 / 5131
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...