ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Camera Deputaţilor: Modificarea Legii SRR şi SRTv - adoptată tacit; se separă funcţiile de preşedinte şi director general

13 Octombrie 2021   |   Agerpres

Pe timpul exercitării mandatului, membrii Consiliului de administraţie nu pot avea calitatea de angajaţi ai SRR, respectiv SRTv, ei sau rudele lor până la gradul al II-lea inclusiv; nu pot face parte din Consiliul de administraţie al unei societăţi reglementate de Legea Societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care are activitate în domeniul audiovizualului şi nu pot participa la societăţi reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată cu modificările şi completările ulterioare, cu care SRR sau, după caz SRTv, întreţine relaţii de afaceri sau are interese contrare.

 
 
Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune referitoare la separarea funcţiilor de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general a trecut tacit de Camera Deputaţilor, prim for legislativ sesizat.
 
Potrivit proiectului, "preşedintele Consiliului de administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv al Societăţii Române de Televiziune şi directorul general se numesc de către Parlament, în şedinţă comună, de către membrii titulari ai consiliilor, la propunerea comisiilor permanente de specialitate, cu respectarea procedurilor de audiere şi de vot prevăzute în acest articol. În vederea propunerii, comisiile permanente de specialitate vor examina, cu prioritate, în termen de 7 zile, candidatul recomandat de către membrii titulari ai consiliilor de administraţie. Audierea candidatului se face de către comisii, în prezenţa membrilor Consiliului de administraţie respectiv".
 
Pe timpul exercitării mandatului, membrii Consiliului de administraţie nu pot avea calitatea de angajaţi ai SRR, respectiv SRTv, ei sau rudele lor până la gradul al II-lea inclusiv; nu pot face parte din Consiliul de administraţie al unei societăţi reglementate de Legea Societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care are activitate în domeniul audiovizualului şi nu pot participa la societăţi reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată cu modificările şi completările ulterioare, cu care SRR sau, după caz SRTv, întreţine relaţii de afaceri sau are interese contrare.
 
Când situaţia prevăzută de proiectul de lege intervine într-un moment în care, din diferite motive, nu exista nici Consiliu de administraţie, nici preşedinte legal numit şi nici director general, Parlamentul, la propunerea comisiilor permanente de specialitate, numeste un director interimar, cu mandat bine definit.
 
Preşedintele Consiliului de administraţie şi directorul general al SRR, precum şi preşedintele Consiliului de administraţie şi directorul general al SRTv primesc o indemnizaţie asimilată funcţiei de ministru şi au dreptul la organizarea unui cabinet conform Codului administrativ.
 
Ceilalţi membri ai Consiliului de administraţie al SRR, respectiv al SRTv, primesc, lunar, o indemnizaţie reprezentând 40% din indemnizaţia brută a preşedintelui Consiliului de administraţie. Membrii Consiliului de administraţie au dreptul la decontarea, în condiţiile legii, a cheltuielilor de transport şi cazare, ocazionate de participarea la şedinţele acestuia.
 
Lucrările Consiliului de administraţie sunt conduse de preşedinte, iar în lipsa acestuia de directorul general sau de cel mai în vârstă membru.
 
În cazul dizolvării Consiliului de administraţie, directorul general rămâne în funcţie până la numirea noului consiliu sau până la numirea unui director general interimar.
 
Comitetul director al Societăţii Române de Radiodifuziune şi, respectiv, al Societăţii Române de Televiziune, este compus din directorul general şi din maximum 7 membri, cu poziţii de management în interiorul societăţii şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu regulamentul de organizare şi funcţionare.
 
Proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea Senatului, Cameră decizională în acest caz.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2009 / 5398
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
Women Lawyers | Doamnele sunt bine reprezentate în structura Popescu & Asociații, unde coordonează cu succes mandate provocatoare și complexe, contribuind la poziționarea firmei în rândul liderilor din piața avocaturii. Loredana Popescu, Partener și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile au, de obicei, capacitatea de a asculta cu adevărat, de a înțelege nu doar litera legii, dar și implicațiile umane ale unei spețe. În negocieri, avem răbdare, tact și o abilitate de a crea strategii pe termen lung. Totodată, în litigii, suntem perseverente și strategice”
Eveniment Schoenherr pentru companii active în domeniul alimentar - reglementări, tendințe și practică: 8 mai 2025, București
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2025, ceremonie ce va avea loc joi | NNDKP, Schoenherr și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui împrumut de peste 54,7 mil. € în România și a unui împrumut de 275 mil. € în Spania | Alexandru Bîrsan (co-managing partener) și Rebecca Marina (counsel), în prim plan
VIDEO | Pastila de insolvență – Procedurile de restructurare (powered by ZRVP)
Rundă de promovări la ZRVP | Echipa de seniori a firmei crește cu șapte avocați. Dr. Cosmin Vasile: ”Ceea ce definește avocatul ZRVP este căutarea obsesivă a soluției juridice care să răspundă cel mai bine nevoilor clientului, iar aceasta este calitatea cheie a fiecărui membru al echipei ZRVP și primul criteriu care stă la baza promovărilor anuale”
CMS anunță noi promovări în România | Alina Tihan preia rolul de Partener în departamentul de Finanțe, iar Andrei Tercu devine co-coordonator al departamentului de Taxe. Horea Popescu, Managing Partner: ”Abilitățile lor de lideri și capacitatea de a obține rezultate excepționale le-a adus încrederea și aprecierea tuturor”
Chambers Europe 2025 | Cele mai bune firme locale de avocați în 9 arii de practică. NNDKP, Filip & Company, Schoenherr, RTPR și Țuca Zbarcea & Asociații au cele mai multe nominalizări pe prima bandă a performanței profesionale
Bondoc și Asociații a anulat un Proces-verbal de sancționare emis în materia RO e-Transport. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...