ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Guvernul a aprobat plafonul de 1,5 miliarde lei pentru programul “Noua Casă 2023”

26 Ianuarie 2023   |   Agerpres

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a spus că acest plafon ar putea fi suplimentat.

 
 
Guvernul a aprobat plafonul de 1,5 miliarde lei pentru programul ''Noua Casă 2023'', a anunţat, joi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

"Astăzi, Guvernul a aprobat plafonul pentru programul 'Noua Casă' pentru anul 2023, un plafon în valoare de 1,5 miliarde de lei. Face parte, dacă vreţi, această aprobare rapidă a plafoanelor pentru programele cu garanţii de stat, o aprobare rapidă pentru că interesul Guvernului este ca banii să ajungă cât mai rapid în economie şi către beneficiari, către cetăţeni. Programul 'Noua Casă', un program care s-a introdus în 2009, este un program de succes, este, din punctul nostru de vedere, un instrument prin care putem să sprijinim beneficiarii, mai ales pe cei tineri, pentru a-şi achiziţiona o locuinţă cu condiţii de finanţare ceva mai favorabile decât ceea ce oferă piaţa bancară în acest moment, mai ales în contextul în care dobânzile sunt ridicate şi elementele de avans, respectiv garanţii sunt destul de limitate sau, dacă vreţi, restrictive", a afirmat Câciu după şedinţa Executivului.


El a spus că acest plafon ar putea fi suplimentat.

"Încurajez (...) pe toţi să apeleze la acest program, pentru că îmi doresc, şi am discutat şi cu domnul prim-ministru, ca acest plafon pe care l-am alocat astăzi chiar să fie epuizat până la jumătatea anului şi să-l putem suplimenta", a adăugat Câciu.

Întrebat referitor la faptul că economiştii din Banca Naţională au îndemnat populaţia la prudenţă în luarea de credite, Câciu a precizat că trebuie făcută diferenţa între abordarea generală şi facilităţile acestui program.

"Eu fac totuşi diferenţa între o abordare generală, care, evident, trebuie să fie una prudentă, şi o abordare, până la urmă, în care statul vine solidar cu beneficiarul de credit în scopul de a-l ajuta, a-l sprijini pe acesta să poată avea nişte condiţii de finanţare mai bune, înţelegând, totuşi, prin acest program, dar şi prin altele că există nevoia de continuitate şi de dezvoltare. Trebuie să nu intrăm în plasa prudenţei exagerate, ci să avem o prudenţă structurată pe elemente de sprijin pe care şi statul le poate acorda", a explicat ministrul.

Pe de altă parte, Câciu a mai spus că miercuri a semnat ordinul pentru programul Rural Invest şi urmează să se facă convenţiile cu băncile, iar joi semnează ordinul pentru alocarea plafoanelor pentru programul IMM Invest Plus.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 868 / 5212
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...