ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Şedinţă de Guvern: Va fi aprobată înfiinţarea Comisiei pentru Soluţionarea Contestaţiilor în domeniul Patrimoniului Cultural Imobil

26 Ianuarie 2023   |   Agerpres

Printr-un alt proiect de hotărâre va fi aprobat numărul mediu maxim de personal pe anul 2023 pentru operatorii economici din industria naţională de apărare, care desfăşoară activităţi conform prevederilor articolului 24 din Legea nr. 232/2016 privind industria naţională de apărare.

 
 
Guvernul va aproba în şedinţa de joi înfiinţarea Comisiei pentru Soluţionarea Contestaţiilor în domeniul Patrimoniului Cultural Imobil, printr-o ordonanţă de modificare a Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.

Potrivit notei de fundamentare, înfiinţarea Comisiei pentru Soluţionarea Contestaţiilor în domeniul Patrimoniului Cultural Imobil a fost propusă în vederea eficientizării procesului de soluţionare a contestaţiilor cu privire la propunerile Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice sau la propunerile comisiilor zonale şi a eliminării unor potenţiale incompatibilităţi în rândul membrilor acestor comisii. Comisia va fi formată din membri care nu fac parte din Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, comisiile zonale ale monumentelor istorice.


"Comisia pentru Soluţionarea Contestaţiilor în Domeniul Patrimoniului Cultural Imobil va funcţiona în baza propriului regulament de organizare şi funcţionare, care se va aproba prin ordin al ministrului Culturii. Comisia va analiza şi va soluţiona motivat contestaţiile privind mai multe categorii de acte emise de către Ministerul Culturii direct sau prin serviciile publice deconcentrate ale acestuia, după caz, potrivit prevederilor legislaţiei în vigoare, cum ar fi: comunicări privind declanşarea procedurii de clasare/ declasare, ordinul de clasare, de declasare sau răspunsul motivat privind neclasarea sau nedeclasarea. Comisia va fi formată din 9 membri, dintre care doi funcţionari publici din cadrul direcţiei de specialitate a Ministerului Culturii. Membrii Comisiei, cu excepţia funcţionarilor publici, sunt specialişti sau experţi atestaţi de Ministerul Culturii în domeniile protejării monumentelor istorice şi patrimoniului arheologic. Membrii Comisiei vor fi numiţi prin ordin al ministrului culturii şi vor avea un mandat de doi ani", se mai arată în document.

În şedinţa de Guvern va fi aprobat şi un proiect de hotărâre pentru completarea HG nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Astfel, va fi stabilit nivelului subvenţiei la motorină care se plăteşte aferent anului 2023, cât şi suma alocată pentru plata în anul 2023 a ajutorului de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Printr-un alt proiect de hotărâre va fi aprobat numărul mediu maxim de personal pe anul 2023 pentru operatorii economici din industria naţională de apărare, care desfăşoară activităţi conform prevederilor articolului 24 din Legea nr. 232/2016 privind industria naţională de apărare.

Executivul va aproba, tot printr-o hotărâre, Acordul cadru între Guvernul României şi Consiliul Federal Elveţian privind implementarea celei de-a doua contribuţii elveţiene în anumite state membre ale Uniunii Europene pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene, semnat la Bucureşti, la 12 decembrie 2022.

Va fi adoptat şi un proiect de hotărâre prin care se propune alocarea unui plafon de garantare de 1,5 miliarde lei, ca plafon total al garanţiilor care pot fi emise în anul 2023 în cadrul programului 'Noua casă', la nivelul plafonului de garantare aprobat pentru anul 2022.

Guvernul va aproba, prin hotărâre, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ, România-Diakivţi, Ucraina.

Pe agenda reuniunii figurează şi un proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Republicii Cuba în domeniul sănătăţii, semnat la Havana la 18 octombrie 2022.

Printr-un memorandum vor fi aprobate negocierea şi semnarea Memorandumului de înţelegere privind cooperarea militară între Guvernul României, reprezentat de Ministerul Apărării Naţionale, şi Guvernul Republicii Arabe Egipt, reprezentat de Ministerul Apărării.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 869 / 5212
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...