ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Măsura 1 - microgranturi va fi relansată pe 25 octombrie; preînscrierea în aplicaţie începe din 18 octombrie

11 Octombrie 2021   |   Agerpres

"Măsura 1" este o schemă de ajutor de stat prin care microîntreprinderile (SRL, PFA sau alţi solicitanţi) fără angajaţi în anul 2019 pot primi sprijin în valoare de 2.000 de euro/beneficiar.

 
 
Etapa de preînscriere pentru schema de ajutor "Măsura 1" dedicată microîntreprinderilor începe pe data de 18 octombrie, pe platforma https://granturi.imm.gov.ro/auth/login, potrivit unui comunicat remis luni de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

Până la acea dată, aplicaţia acestei măsuri, creată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, se va afla în teste, pentru ca la momentul lansării platforma să răspundă tuturor solicitărilor.

Ediţia din acest an a "Măsurii 1", program intitulat "Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile" va fi lansată pe 25 octombrie, la orele 10:00, se menţionează în comunicat.

"Măsura 1" este o schemă de ajutor de stat prin care microîntreprinderile (SRL, PFA sau alţi solicitanţi) fără angajaţi în anul 2019 pot primi sprijin în valoare de 2.000 de euro/beneficiar.


Procedura de implementare a Măsurii 1, care reprezintă ghidul aplicantului, se află în prezent la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), pentru obţinerea avizului final premergător aprobării şi publicării în Monitorul Oficial al României, se precizează în comunicat.

Procedura de implementare a fost concepută conform prevederilor legislative în vigoare, respectiv OUG 130/2020 completată şi modificată ulterior, precum şi în baza propunerilor şi sugestiilor transmise de mediul de afaceri în perioada în care a fost pusă în dezbatere publică, arată Ministerul Economiei.

După obţinerea avizului de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, MEAT va transmite procedura spre publicare în Monitorul Oficial.

Din data de 18 octombrie 2021, aplicaţia va permite crearea profilului, a numelui de utilizator şi a parolei pentru noile categorii de beneficiari ai acestei scheme de ajutor, se menţionează în comunicat.

Folosind semnătura electronică, solicitanţii vor înregistra atât datele reprezentantului legal sau ale împuternicitului, cât şi datele firmei înfiinţate în anul 2019/II/IF/profesii liberale.

De asemenea, ceilalţi aplicanţi eligibili care nu aveau cont pe platforma electronică se vor putea înregistra, după redeschiderea procedurii.

După relansarea din data de 25 octombrie, Măsura 1 va fi deschisă timp de 30 de zile calendaristice, până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului, se precizează în comunicatul MEAT.

Potrivit Ministerului Economiei, la ediţia din acest an a "Măsurii 1" devin eligibili şi beneficiarii din categoria Întreprinderilor Individuale şi a Întreprinderilor Familiale, cu activitate economică în unul din domeniile prevăzute în Anexa nr. 1 la OUG 130/2020, ca şi beneficiarii din categoria profesioniştilor, definiţi şi reglementaţi de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care desfăşoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1828 / 5212
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...