ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Şedinţă de Guvern; va fi aprobat un proiect de lege privind finanţarea autostrăzii Ploieşti - Paşcani

03 August 2023   |   Agerpres

Este vorba despre o cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

 
 
Guvernul va aproba în şedinţa de joi, printr-un proiect de lege, contractul de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii în valoare de 600 milioane de euro pentru susţinerea proiectului Autostrăzii A7 Ploieşti - Paşcani.

Este vorba despre o cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

Contractul a fost semnat la Bucureşti la 12 iunie 2023 şi la Luxemburg la 14 iunie 2023 şi se estimează că proiectul se va finaliza în 2025.

Data finală de disponibilizare a împrumutului este de până la 48 de luni de la data semnării contractului de finanţare.

"Obiectivul principal al proiectului este reprezentat de construcţia unei autostrăzi cu o lungime de 319 km, profil 2x2 benzi de circulaţie, între Ploieşti şi Paşcani. Pentru facilitarea implementării, proiectul a fost divizat în 4 secţiuni, după cum urmează: Ploieşti - Buzău, cu o lungime de 63,25 km; Buzău - Focşani, cu o lungime de 82,44 km; Focşani - Bacău, cu o lungime de 95,9 km; Bacău - Paşcani, cu o lungime de 77,39 km", se arată în expunerea de motive a proiectului.


În şedinţa Cabinetului Ciolacu de joi urmează să fie aprobat şi un proiect de ordonanţă pentru completarea Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, astfel încât să se permită organizarea de expoziţii în străinătate sau realizarea de proiecte culturale internaţionale de către instituţiile muzeale aflate în subordinea Ministerului Culturii.

Guvernul va dezbate în primă lectură şi un proiect de ordonanţă pentru stabilirea unor măsuri bugetare privind utilizarea contribuţiei de solidaritate instituită prin OUG nr. 186/2022 referitoare la unele măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2022/1854 al Consiliului din 6 octombrie 2022 privind o intervenţie de urgenţă pentru abordarea problemei preţurilor ridicate la energie.

Printr-o hotărâre, Executivul va aproba Programul pentru şcoli al României în perioada 2023 - 2029 şi va stabili bugetul pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2023 - 2024.

Pe agenda şedinţei de Guvern figurează şi un proiect de hotărâre privind darea în administrarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, pentru constituirea ca stoc de urgenţă medicală, a unor bunuri mobile ce fac obiectul unei donaţii făcute statului român de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Este vorba despre 228 de echipamente individuale de protecţie, 20 de tărgi transport pacienţi şi 106 defibrilatoare.

Pe agendă, se mai află un memorandum privind ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat ale căror cheltuieli vor fi prezentate în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2024 - 2026.

În cadrul reuniunii guvernamentale va mai fi discutat un proiect de hotărâre referitor la înfiinţarea Registrului Naţional de Cancer.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 531 / 5262
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUA
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Mușat & Asociații a asistat Naxxar Renewable Energy cu privire la vânzarea pachetului rămas de 40% din Naxxar Wind Farm Four către grupul polonez Polenergia. Mandat complex care a cuprins, printre altele, aspecte de M&A, finanțări și navigarea prin reglementările sofisticate specifice sectorului energetic
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...