ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UE vrea să uşureze acţiunile în justiţie ale deţinătorilor de brevete

26 Aprilie 2023   |   Agerpres

Executivul comunitar, care urmează să îşi anunţe miercuri propunerile, speră că aceste modificări vor pune capăt unor dispute juridice costisitoare cu privire la brevete care sunt cruciale pentru tehnologii din domeniile echipamentelor de telecomunicaţii, telefoanelor mobile, computerelor, automobilelor conectate şi dispozitivelor inteligente.

 
 
Comisia Europeană a revizuit un proiect de act normativ cu privire la brevete, în ideea de a face mai uşor pentru deţinătorii de brevete să dea în judecată companiile pentru dispute pe tema redevenţelor, ca urmare a unor critici că o primă variantă a propunerii favoriza utilizatorii de brevete în dauna deţinătorilor, transmite Reuters.

Executivul comunitar, care urmează să îşi anunţe miercuri propunerile, speră că aceste modificări vor pune capăt unor dispute juridice costisitoare cu privire la brevete care sunt cruciale pentru tehnologii din domeniile echipamentelor de telecomunicaţii, telefoanelor mobile, computerelor, automobilelor conectate şi dispozitivelor inteligente.

Oficialii europeni au spus că temerile cu privire la un posibil război al brevetelor între industria auto şi tehnologia cu privire la Internetul Lucrurilor precum şi ponderea în creştere ocupată de China în cazul unor brevete importante au fost principalele motive pentru regulile ce urmează a fi propuse de Comisia Europeană.


Conform celei mai recente variante de lucru consultată de Reuters, deţinătorii de brevete pot cere tribunalelor să emite interdicţii împotriva companiilor acuzate de încălcarea drepturilor cu privire la proprietatea intelectuală, chiar dacă cele două părţi negociază un acord cu privire la redevenţe sub auspiciile Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

O versiune anterioară a documentului bloca astfel de acţiuni în justiţie până la încheierea unui acord cu privire la redevenţe în decurs de nouă luni.

Deţinătorii de brevete spun că interdicţiile emise de tribunale ajută la protejarea drepturilor lor în timp ce criticii sunt de părere că interdicţiile pot umfla redevenţele şi sugruma competiţia.

Propunerile Comisiei Europene trebuie agreate cu ţările membre UE şi cu Parlamentul European înainte de a deveni lege.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 647 / 5200
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Promat Comimpex (Ameropa) achiziționează un pachet majoritar de acțiuni în Agrotex. PNSA a asistat cumpărătorul cu o echipă condusă de Bogdan C. Stoica (Partener) și Claudia Salomia (Senior Associate)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România
POPESCU & ASOCIAȚII este, pentru al 2-lea an consecutiv, Eastern Europe Firm of the Year | Loredana POPESCU (Partner) a fost desemnată Equity Capital Markets Lawyer of the Year
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
De vorbă cu Corina Oana Mazilu, admisă în primii zece la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, acum avocat stagiar: ”Ceea ce mă fascinează cu privire la această profesie este că, prin ajutorul oferit oamenilor, ajungi să te descoperi și să te redescoperi pe tine însuți”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...