DNA Bacău: 12 suspecţi în urma percheziţiilor - angajaţi de la Primăria Bacău, Căminul de bătrâni şi un consilier local
17 Ianuarie 2024
AgerpresAstfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproape 1,2 milioane lei.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Bacău a anunţat, miercuri, că a început urmărirea penală faţă de 12 suspecţi şi trei societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.
Potrivit unui comunicat de presă al DNA Bacău, au calitatea de suspect consilierul local Iancu-Eusebiu Diaconu, şeful Serviciului Tineret şi Informare Cetăţeni din Primăria Bacău, Diana Ilie, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Bacău, Magda Dimofte, contabilul şef al căminului, Gabriela Bogdănici, inspectorii de specialitate şi responsabili de achiziţii al căminului, Monica Andreea Ghervase şi Mihai Iulian Ţanţoş, directorul Şcolii Gimnaziale "Constantin Platon" Bacău, Sorin Bostan, administratorul Grădiniţei cu program prelungit nr. 33 din componenţa Şcolii Gimnaziale "Constantin Platon" Bacău, Cornelia-Mărioara Ceauşu, administratorii societăţilor S.C. Orion Mob S.R.L., S.C. Raldia Distrib S.R.L., S.C. Casa Decor Online şi o persoană fizică fără calitate specială.
"La începutul anului 2022, suspecţii Diaconu Eusebiu - Iancu, Ilie Diana şi I. V. R., ar fi constituit o grupare infracţională, sprijinită de către suspecţii Dimofte Magda şi Bostan Sorin, ce ar fi acţionat în mod coordonat până în luna decembrie 2023, în scopul fraudării procedurilor de achiziţii publice şi obţinerea unor foloase necuvenite de către membrii grupului. În contextul menţionat mai sus, suspectul Diaconu Eusebiu - Iancu, în calitate de consilier în cadrul Consiliului Local Bacău, la diferite intervale de timp şi în interesul grupului, ar fi promovat direct sau indirect, mai multe proiecte de hotărâri în cadrul Consiliului Local al Municipiului Bacău pentru asigurarea fondurilor necesare Căminului pentru Persoane Vârstnice Bacău şi Şcolii Gimnaziale "Constantin Platon" Bacău, instituţii publice "selectate" de membrii grupării pentru a fi implicate în activitatea infracţională", precizează procurorii DNA Bacău.
Anchetatorii susţin că după alocarea fondurilor, Magda Dimofte şi Sorin Bostan, beneficiind şi de ajutorul celorlalţi suspecţi, fără o consultare efectivă a ofertelor de preţ de pe platforma SEAP şi prin acceptarea ofertelor de preţ cu o valoare mult mai mare inserate pe platformă, ar fi încheiat cu S.C. Orion Mob S.R.L., S.C. Raldia Distrib S.R.L. şi S.C. Casa Decor Online S.R.L. mai multe contracte de achiziţii publice.
Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproape 1,2 milioane lei.
Procurorii au dispus mai multe măsuri asiguratorii pe case, terenuri şi conturi bancare ale suspecţilor, până la concurenţa integrală a prejudiciului adus bugetului de stat.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar privind săvârşirea, în formă simplă şi continuată, a unor infracţiuni de constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, forma participaţiei penale fiind autoratul, instigarea respectiv complicitatea.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 171 / 4544 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
Bondoc și Asociații SCA a asistat UniCredit SpA în legătură cu achiziția Alpha Bank România SA | Echipa extinsă, formată din peste 20 de avocați, dintre care șase parteneri, a fost coordonată de Lucian Bondoc (Managing Partner) și Simona Petrișor (Partener). White & Case a asigurat asistența cu privire la legea engleză
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank Group și filiala sa Alpha Bank România S.A. la finalizarea vânzării către Unicredit S.p.A. a 90,1% din acțiunile Alpha Bank România SA | Echipa, coordonată de Daniel Badea (Managing Partner) și Loredana Ralea (Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...