Donație BAT pentru combaterea contrabandei. Ileana Dumitru, Director Juridic: Sperăm ca această investiție în siguranța frontierelor să contribuie la reducerea unui fenomen care ne afectează pe toți
22 Iulie 2021
BizLawyerRomânia are peste 2000 de kilometri de frontieră externă a Uniunii Europene, porțiuni importante fiind în zone muntoase și împădurite în care supravegherea graniţei este dificilă.
250 de camere speciale de supraveghere vor fi instalate pe frontiera României, într-un efort de combatere a traficului ilicit transfrontalier. Proiectul Poliției de Frontieră Române, realizat cu sprijinul BAT, va acoperi segmente importante din granița României, supuse încercărilor continue de trecere frauduloasă cu cantități semnificative de țigări. Contrabanda a fost inclusă ca o amenințare la adresa securității naționale în cadrul Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2020 - 2024.
România are peste 2000 de kilometri de frontieră externă a Uniunii Europene, porțiuni importante fiind în zone muntoase și împădurite în care supravegherea graniţei este dificilă.
„În contextul în care țigările sunt de trei ori mai scumpe în România decât în statele vecine non-UE, este de înțeles de ce rețelele de contrabandă fac profituri uriașe. Sperăm ca această investiție în siguranța frontierelor României să contribuie la reducerea unui fenomen care ne afectează pe toți: consumatori, companii corecte, stat. Ne bucurăm că avem ocazia de a fi alături profesioniștilor din Poliția de Frontieră Română, mai ales cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră Române”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice BAT România.
Deși conform stopcontrabanda.ro în prima jumătate a lui 2021 autoritățile au capturat circa 66 de milioane de țigări de contrabandă, cu peste 15% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut, piața neagră este în creștere. Astfel, în iunie 2021 nivelul contrabandei a sărit din nou de pragul de 10% din total consum, nivel care nu mai fusese atins de 18 luni, din ianuarie 2020. Cele 250 de camere mobile de supraveghere cu senzor de mișcare de tipul camerelor de vânătoare vor ușura eforturile Poliției de Frontieră atât pe timp de zi, cât și noaptea.
„Am condus activitățile de prevenire și combatere a infracționalității transfrontaliere la frontierele țării timp de mai mulți ani, așa că știu foarte bine atât reușitele, cât și dificultățile cu care se confruntă colegii mei. Supravegherea frontierei României este o provocare continuă. Formele de relief greu accesibile, munți și văi împădurite, gol alpin sau creste muntoase, reprezintă o provocare chiar și pentru tehnicile moderne de supraveghere a frontierei pe care le avem implementate deja: senzori de mișcare, aparatură cu termoviziune, drone, ochelari de vedere pe timp de noapte etc. Sprijinul dat de BAT, care ne ajută să implementăm un nou sistem bazat pe camere video mobile, pentru a preveni și combate contrabanda, este binevenit și sperăm să eficientizeze și mai mult activitatea colegilor mei, care supraveghează o frontieră atât de activă din punct de vedere operativ”, a declarat Liviu Bute, inspectorul general al Poliției de Frontieră.
Datele despre evoluția capturilor de țigarete de pe teritoriul României pot fi consultate în timp real pe platforma www.stopcontrabanda.ro, o inițiativă BAT care are scopul de a sprijini eforturile autorităților prin centralizarea capturilor din întreaga țară, dar și de a informa consumatorii cu privire la efectele contrabandei cu țigări asupra societății. Campania este desfășurată în parteneriat cu Poliția Română, Poliția de Frontieră Română, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Direcția Generală a Vămilor.
DESPRE CONTRABANDA CU ŢIGĂRI ÎN ROMÂNIA
► România are 2.000 de km de graniță cu țări non-UE, în care prețul tutunului poate fi de până la 6 ori mai mic.
► Traficul ilicit de țigări prejudiciază anual statul român cu aproximativ 3 miliarde de lei
► De la inceputul anului 2021, Politia de Frontiera a confiscat 1.442.000 pachete de tigari de contrabanda si 57,5 tone de tutun. In primele 6 luni 2021 au fost destructurate 4 grupari organizate de contrabanda si au fost cercetate peste 300 persoane pentru contrabanda si fraude vamale.
► Fiecare container de țigări ilegale înseamnă 1 milion de euro profit pentru rețelele de contrabandă. Date ale Interpol arată că traficul ilicit de țigări este un catalizator pentru traficul de droguri, arme, persoane și chiar activități teroriste.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1723 / 4585 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...