ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Predoiu a cerut consolidarea actiunilor de combatere a criminalităţii organizate

27 Iulie 2023   |   Agerpres

La întâlnirea care a avut loc miercuri au participat şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Mihai Necula.

 
 
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întrevedere cu reprezentanţii conducerilor Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră, cărora le-a cerut consolidarea acţiunilor de combatere a criminalităţii organizate, accentuând nevoia unei riposte eficiente faţă de grupările infracţionale, a informat, joi, MAI.
 
"În plus, ministrul a solicitat acordarea unei atenţii maxime prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă, cu accent pe creşterea gradului de siguranţă stradală. Totodată, a atras atenţia că poliţiştii trebuie să dea dovadă de profesionalism şi solicitudine în relaţia cu cetăţeanul, gradul de încredere pe care îl au oamenii în MAI fiind confirmarea modului în care angajaţii îşi îndeplinesc obligaţiile de serviciu", se arată într-un comunicat de presă al MAI, transmis AGERPRES.
 
La întâlnirea care a avut loc miercuri au participat şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Mihai Necula.
 
Ministrul a apreciat activitatea Poliţiei Române şi a Poliţiei de Frontieră şi a insistat pe "intensificarea eforturilor pentru creşterea gradului de siguranţă" al cetăţenilor.
 
El a evidenţiat că integritatea poliţiştilor este "esenţială" pentru îndeplinirea obiectivelor instituţionale, "singura abordare posibilă fiind toleranţă zero faţă de orice fel de derapaje".
 
Conducerea MAI a transmis principalele priorităţi de acţiune pentru perioada următoare: combaterea traficului de droguri şi de persoane, siguranţa traficului rutier, consolidarea măsurilor luate pentru securizarea frontierelor.
 
"O atenţie suplimentară trebuie acordată colaborării cu agenţiile europene şi cu statele vecine pentru sincronizarea măsurilor de combatere a migraţiei ilegale şi de asigurare a fluenţei traficului prin punctele de trecere a frontierei", a mai transmis MAI.
 
Conducerea MAI a reafirmat sprijinul pentru digitalizare şi reformarea instituţională. S-a discutat despre proiecte aflate în implementare, precum sistemul digital de monitorizare a traficului, monitorizarea GPS a autospecialelor pentru o intervenţie eficientă şi reabilitarea sau reconstruirea sediilor de Poliţie.
 
"În plus, a fost subliniată necesitatea intensificării cooperării cu celelalte structuri din cadrul MAI, dar şi cu alte instituţii din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Totodată, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a transmis că va susţine toate activităţile derulate pentru protejarea şi în interesul comunităţii, subliniind necesitatea unei abordări transparente şi corecte în relaţia cu cetăţenii", se menţionează în comunicatul citat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 345 / 4490
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...