ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Predoiu a cerut consolidarea actiunilor de combatere a criminalităţii organizate

27 Iulie 2023   |   Agerpres

La întâlnirea care a avut loc miercuri au participat şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Mihai Necula.

 
 
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întrevedere cu reprezentanţii conducerilor Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră, cărora le-a cerut consolidarea acţiunilor de combatere a criminalităţii organizate, accentuând nevoia unei riposte eficiente faţă de grupările infracţionale, a informat, joi, MAI.
 
"În plus, ministrul a solicitat acordarea unei atenţii maxime prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă, cu accent pe creşterea gradului de siguranţă stradală. Totodată, a atras atenţia că poliţiştii trebuie să dea dovadă de profesionalism şi solicitudine în relaţia cu cetăţeanul, gradul de încredere pe care îl au oamenii în MAI fiind confirmarea modului în care angajaţii îşi îndeplinesc obligaţiile de serviciu", se arată într-un comunicat de presă al MAI, transmis AGERPRES.
 
La întâlnirea care a avut loc miercuri au participat şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Mihai Necula.
 
Ministrul a apreciat activitatea Poliţiei Române şi a Poliţiei de Frontieră şi a insistat pe "intensificarea eforturilor pentru creşterea gradului de siguranţă" al cetăţenilor.
 
El a evidenţiat că integritatea poliţiştilor este "esenţială" pentru îndeplinirea obiectivelor instituţionale, "singura abordare posibilă fiind toleranţă zero faţă de orice fel de derapaje".
 
Conducerea MAI a transmis principalele priorităţi de acţiune pentru perioada următoare: combaterea traficului de droguri şi de persoane, siguranţa traficului rutier, consolidarea măsurilor luate pentru securizarea frontierelor.
 
"O atenţie suplimentară trebuie acordată colaborării cu agenţiile europene şi cu statele vecine pentru sincronizarea măsurilor de combatere a migraţiei ilegale şi de asigurare a fluenţei traficului prin punctele de trecere a frontierei", a mai transmis MAI.
 
Conducerea MAI a reafirmat sprijinul pentru digitalizare şi reformarea instituţională. S-a discutat despre proiecte aflate în implementare, precum sistemul digital de monitorizare a traficului, monitorizarea GPS a autospecialelor pentru o intervenţie eficientă şi reabilitarea sau reconstruirea sediilor de Poliţie.
 
"În plus, a fost subliniată necesitatea intensificării cooperării cu celelalte structuri din cadrul MAI, dar şi cu alte instituţii din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Totodată, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a transmis că va susţine toate activităţile derulate pentru protejarea şi în interesul comunităţii, subliniind necesitatea unei abordări transparente şi corecte în relaţia cu cetăţenii", se menţionează în comunicatul citat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 158 / 4303
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe tranzacții care se fac în momentul actual sunt cele cu investitori strategici care vor să intre pe piața din România sau sunt deja prezenți și vor să își mărească cota de piață. În această perioadă, sell-side sunt fondurile de private equity, iar buy-side sunt strategici. Distressed, aproape deloc
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
Voicu & Asociații extinde echipa prin cooptarea unor avocați specializați. Daniel Voicu, Avocat Coordonator: Suntem deschiși pentru lărgirea continuă a echipei noastre cu avocați ambitioși recent admiși în Barou
LegiTeam | The Opportunity: Junior Associate, Litigation (DLA Piper)
Stratulat Albulescu a asistat ELI Parks la închirierea către Sopsa a unei suprafețe de 6.400 m.p. în cadrul Eli Park 4
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați consultanți
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...