ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Nicusor Dan a depus o plângere la DNA pe numele Gabrielei Firea

22 Martie 2019   |   Mediafax

De asemenea, mai sunt vizaţi de plângere Adrian Iordache, directorul juridic de la Primăria Capitalei, Georgiana Zamfir, secretarul general al municipiului Bucureşti şi Marius Mihăiţă, secretar la sectorul 3.

 
 
Nicuşor Dan a făcut vineri plângere penală împotriva primarului general Gabriela Firea şi a primarilor de la sectorul 3, fost şi actual, şi a arhitectului şef al Capitalei, pentru emiterea de autorizaţii de construcţie pentru spaţii verzi.

Fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan, vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, a făcut vineri plângere penală împotriva primarului general Gabriela Firea şi a primarilor de la sectorul 3, fost şi actual, Liviu Negoiţă şi Robert Negoiţă, şi a arhitectului şef al Capitalei, Ştefan Călin Dumitraşcu, pentru emiterea de autorizaţii de construcţie pentru spaţii care nu au această destinaţie.

De asemenea, mai sunt vizaţi de plângere Adrian Iordache, directorul juridic de la Primăria Capitalei, Georgiana Zamfir, secretarul general al municipiului Bucureşti şi Marius Mihăiţă, secretar la sectorul 3.


Primarul Capitalei, arhitectul şef, directorul juridic din primărie şi secretarul general al primăriei sunt acuzaţi de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul că, în calitatea lor de funcţionari publici, au contribuit şi iniţiat o hotărâre a consiliului general al municipiului Bucureşti prin care au încălcat legea privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, ”cauzând o vătămare a dreptului locuitorilor Municipiului Bucureşti la un mediu sănătos (...) producând foloase necuvenite pentru anumiţi proprietari de terenuri cu funcţiunea de spaţiu verde sau zonă de locuit din Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti”, se spune în plângerea penală făcută la DNA şi consultată de MEDIAFAX.

E vorba de hotărârea nr 49 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, adoptată pe 31 ianuarie 2019, la iniţiativa primarului general Gabriela Firea privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Sector 3, Bucureşti.

Aceştia sunt acuzaţi de Nicuşor Dan de abuz în serviciu şi de corupţie pentru că au schimbat destinaţia pentru 11 terenuri, cu o suprafaţă totală de 106,5 hectare, schimbându-le funcţiunea din spaţiu verde în spaţiu construibil, cu o valoare a foloaselor necuvenite pentru proprietarii terenurilor de aproximativ 550 de milioane de euro, arată plângerea penală.

Ştefan Călin Dumitraşcu, ca arhitect şef al sectorului 3, împreună cu Robert Negoiţă, actual primar al sectorului 3 şi fostul primar Liviu Negoiţă sunt acuzaţi de Nicuşor Dan şi de asociaţia sa că au semnat numeroase autorizaţii de construire pe terenuri cu regim urbanistic de spaţiu verde, pentru care emiterea autorizaţiilor de construire era interzisă. Ulterior, Dumitraşcu şi-a folosit funcţia de arhitect şef al municipiului Bucureşti pentru a acoperi ilegalităţile comise în funcţia sa anterioară, se mai spune în plângerea înaintată DNA.

Arhitectul şef, primarul general, directorul juridic al primăriei Capitalei şi secretarul general al acesteia au fost ”avertizaţi în mod explicit” de ilegalităţile comise, iar elementele de nelegalitate ale acţiunilor acestora au fost prezentate în cursul unei dezbateri publice de la primăria Sectorului 3, se mai spune în plângerea penală.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4063 / 4522
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUA
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Mușat & Asociații a asistat Naxxar Renewable Energy cu privire la vânzarea pachetului rămas de 40% din Naxxar Wind Farm Four către grupul polonez Polenergia. Mandat complex care a cuprins, printre altele, aspecte de M&A, finanțări și navigarea prin reglementările sofisticate specifice sectorului energetic
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...