ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vlad Gheorghe (USR) cere buget mai mare pentru Mecanismul de Protecţie Civilă al UE

28 August 2023   |   Agerpres

Totodată, el i-a cerut comisarului european Janez Lenarčič susţinerea în vederea creşterii bugetului alocat în cadrul acestui mecanism. Data limită pentru depunerea amendamentelor la bugetul pe 2024, în comisia de resort din Parlamentul European, este 31 august. Vlad Gheorghe subliniază că va insista pentru creşterea alocării, cu sprijinul colegilor din Renew Europe.

 
 
Europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR) i-a mulţumit comisarului european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, pentru "răspunsul rapid" şi ajutorul acordat României după tragedia de la Crevedia şi a cerut creşterea bugetului alocat în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al UE.
 
"12 răniţi din exploziile de la Crevedia au fost deja preluaţi de spitalele din alte ţări prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE. 12 mari arşi au o şansă la viaţă pe care n-ar fi avut-o în România, că n-aveau nici măcar paturi, ca să nu mai vorbim de alte condiţii să fie trataţi. Celor care încă se întreabă cu ce ne ajută pe noi să fim în Uniunea Europeană să le amintim şi asta. I-am mulţumit azi comisarului european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, pentru răspunsul rapid şi ajutorul acordat României în cadrul acestui mecanism, cu rugămintea să monitorizeze situaţia în continuare", scrie Vlad Gheorghe, pe Facebook.
 
Totodată, el i-a cerut comisarului european Janez Lenarčič susţinerea în vederea creşterii bugetului alocat în cadrul acestui mecanism. Data limită pentru depunerea amendamentelor la bugetul pe 2024, în comisia de resort din Parlamentul European, este 31 august. Vlad Gheorghe subliniază că va insista pentru creşterea alocării, cu sprijinul colegilor din Renew Europe.
 
"În exerciţiul financiar multianual 2021-2027 UE a alocat iniţial 11,6 miliarde euro mecanismului şi Direcţiei Generale Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene (ECHO) a Comisiei, care pentru 2023 poate accesa cam 1,7 miliarde - insuficient, din păcate, pentru toate nenorocirile care se petrec în ţările Uniunii. Drept dovadă, mecanismul de Protecţie Civilă al UE a fost activat de peste 650 de ori din 2001 şi până astăzi. România a beneficiat repetat de acest mecanism - de la asistenţa medicală până la dezastre provocate de schimbări climatice, secetă, inundaţii etc. La rândul nostru, am ajutat ţări UE şi partenere - cutremurul din Turcia, incendiile din Grecia sunt cele mai recente exemple", scrie europarlamentarul.
 
El adaugă că după tragedia din Crevedia nouă ţări s-au oferit să preia pacienţi din România - Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Suedia şi Norvegia, iar răniţii deja transferaţi primesc acum "cele mai bune îngrijiri" în spitale din Belgia, Italia, Austria, Germania şi Norvegia. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 137 / 4302
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Voicu & Asociații extinde echipa prin cooptarea unor avocați specializați. Daniel Voicu, Avocat Coordonator: Suntem deschiși pentru lărgirea continuă a echipei noastre cu avocați ambitioși recent admiși în Barou
INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe tranzacții care se fac în momentul actual sunt cele cu investitori strategici care vor să intre pe piața din România sau sunt deja prezenți și vor să își mărească cota de piață. În această perioadă, sell-side sunt fondurile de private equity, iar buy-side sunt strategici. Distressed, aproape deloc
LegiTeam | The Opportunity: Junior Associate, Litigation (DLA Piper)
Stratulat Albulescu a asistat ELI Parks la închirierea către Sopsa a unei suprafețe de 6.400 m.p. în cadrul Eli Park 4
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați consultanți
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...