ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener

07 August 2024   |   R. T.

Andrei Cosma și Corina Roman se alătură Anei-Maria Baciu (Managing Partner) și Andreei Bende (Partner) în grupul de Parteneri de la nivelul BACIU PARTNERS.

 
 
Începând cu 1 august 2024, Andrei Cosma și Corina Roman au fost promovați la statutul de Partener în cadrul BACIU PARTNERS. Acest pas vine ca un rezultat al recunoașterii contribuțiilor lor de excepție la evoluția continuă a firmei și impactului concret al activității lor la dezvoltarea grupurilor de practică din care fac parte. Promovarea celor doi în poziția de Partener reflectă strategia de piață a BACIU PARTNERS de a sprijini evoluția profesioniștilor talentați, pe baze meritocratice, și de a asigura spațiul necesar dezvoltării individuale precum și premisele esențiale pentru ca firma să genereze și mai multă valoare pentru clienții, partenerii și membrii echipei sale.

Andrei Cosma a fost promovat Partener în grupul de practică Gaming & Gambling Regulatory.

Stilul de leadership pe care l-a impregnat echipei specializate în această arie de practică și strategiile inovatoare de dezvoltare a afacerilor pe care le-a implementat au extins semnificativ baza noastră de clienți noi și au asigurat satisfacția deplină a celor existenți. Andrei are un rol important în extinderea abilităților juridice ale echipei prin instruirea și îndrumarea colegilor săi. El contribuie, de asemenea, la diverse inițiative derulate în cadrul firmei care au dus la creșterea continuă a standardelor de calitate, promptitudine și coerență ale serviciilor pe care le oferim.

Recunoscut ca Rising Star de prestigioasa publicație britanică Legal 500, Andrei este descris de clienți ca oferind "valoare prin reacția foarte rapidă". El este un avocat specializat în servicii de avocatură de business cu peste 10 ani de experiență în aspecte de reglementare specifice unor arii de practică diverse. Cariera sa profesională include diverse roluri , în cadrul unor firme de avocatură de business de top precum Răzvan Dincă & Asociații, NNDKP și BACIU PARTNERS. Parcursul său profesional include experiența ca Group Legal Counsel al Fast Track, companie SaaS B2B, dar și de consultant în aspecte de reglementare.

Implicat în oferirea de asistență juridică privind aspecte de reglementare în industria jocurilor de noroc încă de la începutul reformării legislației românești în 2015 și având o vastă experiență în abordarea tuturor aspectelor juridice legate de activitatea companiilor active în această industrie, Andrei este specializat și în legislația privind prevenirea și combaterea spălării banilor (anti-money laundering/AML) sau cea specifică noilor tehnologii (blockchain, criptomonede, inteligență artificială sau fintech). Alte domenii de experiență includ proprietatea intelectuală, publicitatea și audiovizualul și aspecte privind protecția consumatorilor. Andrei a fost implicat în proiecte de asistență juridică dintre cele mai complexe pentru companii majore active în domeniul jocurilor de noroc, diverși investitori străini cu interese de business în România, giganți media sau operatori de retail.

Andrei este absolvent al Universității din București, Facultatea de Drept. Totodată, el a obținut certificatul AML International Advanced din partea International Compliance Association.

Corina Roman a fost promovată ca Partener în cadrul grupului de practică Corporate, Commercial, M&A.
Experiența sa în coordonarea tranzacțiilor complexe, combinată cu o etică de business de excepție, au adus practicii noastre o reputație în continua creștere. Pe lângă activitatea sa juridică remarcabilă, Corina a avut un rol esențial în mai multe inițiative derulate de BACIU PARTNERS, inclusiv programe de dezvoltare dedicate studenților la drept sau de pregătire continuă a echipei de avocați și consultanți ai firmei.

Parcursul profesional al Corinei include peste 15 ani în roluri în cadrul unor firme de avocatură de business de top precum KPMG Legal, NNDKP și PNSA, înainte de a se alătura BACIU PARTNERS. Corina oferă asistență juridică într-o gamă largă de aspecte de drept societar, comercial și de reglementare legate de operațiunile de zi cu zi ale diverselor companii și asistă clienți corporativi locali și internaționali cu privire la structurarea, negocierea și implementarea tranzacțiilor M&A și a proiectelor de restructurare corporativă. Experiența Corinei include asistarea unor corporațiilor mari și mijloci lideri în sectoarele lor de activitate în tranzacții de mai multe milioane de euro, spin-off-uri și proiecte de reorganizare în industrii precum automotive, producție, retail, jocuri de noroc, IT, FMCG și industria farmaceutică. În plus, ea a avut un rol esențial în sprijinirea unor start-up-urilor pentru atragerea de finanțări și implementarea de mecanisme complexe de guvernanță corporativă.

În completarea activității sale, Corina este membru în grupuri tehnice de lucru pentru implementarea de modificări ale cadrului legislativ, în special în domeniul guvernanței corporative și dreptului societar.
Corina deține o diplomă de licență în drept de la Universitatea Româno-Americană și o diplomă de master în administrarea afacerilor de la Academia de Studii Economice din București. Totodată, ea este absolventă a unui program dedicat domeniului Mergers & Acquisitions al Universității Columbia, Columbia Business School.

Ana-Maria Baciu, Managing Partner BACIU PARTNERS, a declarat: "Angajamentul meu personal față de clienții noștri se reflectă și în modul în care anticipăm fiecare pas al unui proiect, creionăm cu atenție direcția care trebuie urmată pornind din punctul A pentru a ajunge cât mai departe posibil, anticipând alternativele posibile. Această manieră de lucru necesită rigurozitate, o dorință deosebită de a găsi soluții fezabile, precum și pasiunea de a vedea lucrurile finalizate – pe scurt, o voce penetrantă, care este capabilă să transmită un mesaj de încredere, valoare și evoluție.
Pentru mine, Andrei și Corina au genul acesta de voce. Ei au demonstrat o dedicare de excepție față de echipa BACU PARTNERS și au acceptat responsabilitatea de a mi se alătura în proiectul de dezvoltarea a  firmei, prin implementarea strategiei noastre de piață de a promova "sunetul cunoașterii" care ne definește.
Îl cunosc pe Andrei de peste nouă ani și am lucrat împreună la unele dintre cele mai complexe proiecte care au modelat piața locală în ariile de practică de predilecție pentru activitatea noastră. Întâlnirea cu Corina m-a ajutat să duc acuratețea și profunzimea muncii juridice oferită clienților noștri la un nou nivel, care mă încântă. Împreună, suntem hotărâți să continuăm să impregnăm un ritm unic, aparte echipei. Îmi face o deosebită plăcere să le urez bun venit în structura de parteneriat a BACIU PARTNERS."

Andrei Cosma, Partener, Gaming and Gambling Regulatory: "Este un moment de excepție să fiu parte a echipei BACIU PARTNERS. De asemenea, dinamica sectoarelor pe care ne concentrăm activitatea, precum tehnologie, divertisment, jocuri de noroc este de neegalat și sunt încântat să continui să sprijin abordarea noastră în sprijinul clienților pe care îi asistăm. Spiritul de colaborare și experiența care caracterizează echipa noastră ne face să fim diferiți, spre deplina satisfacție a clienților noștri, și sunt nerăbdător să continuăm să ne depășesc limitele, împreună."

Corina Roman, Partener, Corporate, Commercial, M&A: "Sunt onorată să fiu promovată în acest nou rol. La BACIU PARTNERS, promovăm cele mai înalte standarde de etică în afaceri. Mă voi concentra în continuare pe oferirea de valoare adăugată clienților noștri și pe dezvoltarea continuă a echipei noastre. Împreună, vom continua să punem sub semnul întrebării în mod constructiv status quo-ul și să găsim soluții inovatoare pentru clienții noștri."

BACIU PARTNERS reprezintă o echipă de 28 de avocați, consilieri în proprietate intelectuală și profesioniști în servicii de business support care formează o structură solidă, rafinată în mod continuu pentru a fi o parte activă a mediului de afaceri. O firmă independentă, BACIU PARTNERS are parteneriate solide cu firme internaționale de avocatură de renume și asistă corporații globale, companii blue-chip și antreprenori, precum și grupuri financiare și fonduri de private equity.


Despre BACIU PARTNERS
BACIU PARTNERS este o societate de avocatură de business care se remarcă prin maniera membrilor echipei sale de a găsi răspunsuri diferite la întrebările clienților. Reputația firmei pe piața avocaturii din România este rezultatul spiritului entuziast, care este amplificat de încrederea clienților în angajamentul echipei de a oferi asistență juridică de o calitate remarcabilă, într-o manieră rapidă, accesibilă și cu adevărat utilă.
BACIU PARTNERS oferă alternative juridice fezabile care au o componentă solidă de spirit comercial. Susține activ inițiativele asociațiilor profesionale precum AmCham România, Concordia, INTA, ECTA, MARQUES, AIPPI sau IMGL. În general, acest lucru poziționează firma ca fiind prima care semnalează și răspunde la întrebări cu adevărat dificile din partea clienților în domeniile de practică de predilecție pentru activitatea sa: proprietate intelectuală, protecția consumatorilor, publicitate și alte aspecte de reglementare (AML, protecția datelor cu caracter personal), jocuri de noroc, completate de puncte de vedere vitale privind aspecte corporative și reprezentarea în soluționarea litigiilor.
Chambers and Partners, Legal 500, Managing IP, WTR 1000 și IAM Patent 1000 recunosc abilitatea BACIU PARTNERS de a promova un mediu profesional colaborativ care reflectă cunoștințele solide și o abordare personalizată a relației cu clienții pe care îi asistă.
BACIU PARTNERS este brandul umbrelă pentru BACIU & ASOCIAȚII SOCIETATE CIVILĂ DE AVOCAȚI, BACIU BENDE IP SRL și BPARTNERS 360 REGULATORY SRL.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 1777
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Filip & Company asistă Digi Portugalia la achiziția Nowo Communications, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia
Schoenherr a asistat fondurile BlackPeak Capital și Catalyst Romania Fund II în runda de finanțare Seria B de 10 milioane EUR pentru Leanpay. Partenerul Mădălina Neagu a coordonat echipele din 5 jurisdicții
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
NNDKP a asistat Globant în legătură cu fuziunea a două filiale din România, în cadrul unui proces de reorganizare la nivel global. Echipa a fost coordonată de partenerul Răzvan Vlad
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Organizatorii Transylvania Open au cumpărat licența turneului WTA de la Associazione Sportiva Dilettantistica Country Time Club. PNSA a fost alături de cumpărător, cu o echipă coordonată de partenerul Bogdan C. Stoica
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...