ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bucharest Arbitration Days, 6-7 Iunie. Avocați din elita arbitrajului internațional vor discuta, la București, teme de actualitate

02 Mai 2019   |   Cristian Badea

Evenimentul este susținut de BizLawyer

 
 
Curtea de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Romaniei va organiza în perioada 6-7 iunie prima ediție a Bucharest Arbitration Days (BARD), un eveniment ce își propune să aducă la București elita arbitrajului local și internațional. Evenimentul este susținut de BizLawyer. Printre sponsorii BARD sunt firmele de avocatură Cliffond Chance Badea, CMS, Filip & Company, Mușat & Asociații, NNDKP, Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA), Schoenherr, Suciu Popa, Țuca Zbârcea & Asociații și Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP).

Lucrările conferinței internaționale se vor desfășura în amfiteatrul “Alexandru I. Cuza” de la CCIR Business Center din București. Agenda evenimentului - aici.


Tema de dezbatere a primei zile va fi ”Is there a Need to Reform International Arbitration?”, cuvintele de deschidere fiind rostirte de Mihai Daraban, președintele CCIR și Prof Dr. Ștefan Deaconu, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Moderator al discuțiilor din primul panel va fi Crina Baltag, doctor in drept, avocat, specialist in arbitraj comercial și arbitrajul investițiilor, lector universitar-invitat al Universității din Stockholm, fost lector universitar al Școlii de Arbitraj Internațional - Queen Mary University of London și al Facultății de Drept, Universitatea FGV - Rio de Janeiro, fost Secretar-General al Curții de Arbitraj și Mediere Amcham Brazilia, Lector universitar, Universitatea Bedfordshire. Key Speaker va fi Professor Loukas Mistelis (director of the School of International Arbitratin at Queen Mary University of London).

A doua sesiune va avea ca temă de dezbatere ”The future of investment arbitration in the post-Achmea era” și va fi moderată de Florian Nițu, Managing Partner PNSA, membru în Colegiul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional. Printre lectori se vor regăsi Dr. Judith Knieper (Legal Officer UNCITRAL), Dr. Markus Burgstaller (partener Hogan Lovells - Londra), Epaminontas Triantafilou (partener Quinn Emanuel – Londra) și Mercy McBrayer (Research and Academic Affair Coordinator, Chartered Institute of Arbitrators – Londra).

Vor urma prelegerile susținute de Jose Ricardo Feris (Partener Squire Patton Boggs – Paris), Laila El Shetenawi (Arbitru independent și mediator – Dubai) și Jonathan Barnett (Consultant, Nivalion AG – Viena), într-o sesiune moderată de Sorina Olaru, Partener NNDKP și membru în Colegiul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.

Prima zi a conferinței va continua sub tema ”Is there a Need to Reform International Arbitration?”, într-o sesiune moderată de Cornel Popa, Partener TZA și membru în Colegiul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional. Vorbitori vor fi Raid Abu-Manneh (Partener, Mayer Brown – Londra), Lucy Greenwood (Arbitru internațional, Greenwood Arbitration – Londra) și Stefan Brocker (Partener, Mannheim Swortling – Stockolm).

A doua zi va debuta cu o sesiune moderată de Prof Dr. Ștefan Deaconu, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României și Dr. Crenguța Leaua, Managing Partner Leaua Damcali Deaconu Paunescu – LDDP, avocat, doctor în drept, conferenţiar universitar, fost Vicepreşedinte al Curţii de Arbitraj CCIR și fost Vicepreședinte al Curții Internaționale de Arbitraj ICC Paris. Lester Schiefelbein (CEO, Silicon Valley Arbitration & Mediation Center, fost Vicepresedinte și Deputy General Counsel al Lockheed Martin), va aborda tema ”Arbitration and ADR in Science & Technology Disputes”.

A doua sesiune a zilei, în care vorbitori vor fi Miroslav Dubovsky (Partener DLA PIPER – Praga), Roman Prekop (Partener Barger Prekop Attoneys – Bratislava), Dr. Beata Gessel Kalinowska Vel Kalisz (Senior Partner – Varșovia) și Artem Doudko (Partener Osborne Clarke – Londra) va fi moderată de Dr. Cosmin Vasile, Managing Partner ZRP și  membru în Colegiul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1647 / 1765
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...